preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

Školske pčelice medarice preseljene u mali pčelinjak uređen u školskom dvorištu

Nakon što je završio projekt "Školske pčele medarice" u sklopu kojeg je provedena i edukacija o zakonskim i stručnim obvezama i uvjetima za smještaj pčelinjaka, učenici 2. i 4. razreda poljoprivrednih tehničara, zajedno s voditeljem projekta Ilijom Obradovićem, mag. ing. agr., 08. 12. 2017.  smjestili su košnice sa školskim pčelama  u mali pčelinjak uređen u jednom kutku školskog dvorišta gdje će pčele boraviti do ponovnog odlaska na ispašu.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 13. 12. 2017. 11:26

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti studenti druge godine glume Umjetničke akademije iz Osijeka  odigrali su predstavu Porodične priče prema tekstu Biljane Srbljanović, a pod mentorstvom Jasmina Novljakovića. Predstavi su u kinodvorani u Donjem Miholjcu prisustvovali gotovo svi učenici i djelatnici Srednje škole Donji Miholjac.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Molnar  datum: 8. 12. 2017. 11:27

Donacija knjiga Zagrebačke škole ekonomije i managementa Vijest ima dokument u privitku

          Zagrebačka škola ekonomije i managementa donirala je našoj školi 22 naslova, odnosno ukupno 47 knjiga s područja ekonomije, poslovnog upravljanja i primijenjene umjetnosti. Novi naslovi donirane literature nalaze se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 5. 12. 2017. 10:45

Sudjelovanje u nagradnom natječaju "EU za HR"

Ana, Melani i dva Luke iz 3.OG razreda su uz nastavnika mentora Antonia Čmelaka snimili video u trajanju od 90 sekundi i prijavili se na nagradni natječaj "EU za HR" kojeg organizira Hrvatski ured za informiranje Europskog parlamenta. Tema natječaja su prednosti koje je za mlade u Hrvatskoj donio naš ulazak u EU. Prijave video uradaka su bile do 4.prosinca, a 11.prosinca će biti objavljena imena 3 najbolja videa koji će za nagradu dobiti putovanje u Strasbourg i posjet Europskom parlamentu tijekom siječnja i veljače. Video možete pogledati na slijedećem linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 4. 12. 2017. 18:58

Best in Deutsch i Best in English – međunarodno on-line natjecanje u našoj školi

23. studenog 2017. godine u našoj je školi  održano međunarodno on-line natjecanje Best in Deutsch, a pristupilo mu je 6 učenika naše škole.30. studenog je po treći put održano i natjecanje Best in English, a pristupilo mu je 43 naša učenika, kako iz gimnazije tako i iz strukovnih zanimanja.  U natjecanju je sudjelovalo oko 13.000 učenika iz 24 zemalje svijeta . Učenici su rješavali on-line test u trajanju od 60 minuta. U testu su pokazali svoje poznavanje jezičnih struktura u engleskom i njemačkom jeziku, ali su se i okušali u vještinama čitanja i slušanja s razumijevanjem. Test je pružio je mogućnost našim učenicima da svoje znanje i vještine usporede s europskim kolegama.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 4. 12. 2017. 18:38

Učenici 4.razreda opće gimnazije naučili kako preuzeti kontrolu nad svojim osobnim podacima

Koristeći nastavni paket Potrošačkog razreda na satu je razredne zajednice održana radionica zaštite osobnih podataka.

Cilj je bio promisliti o problemima povezanim sa zaštitom osobnih podataka te preuzeti vlastitu odgovornost za ne samo vlastite, nego i tuđe osobne podatke. Učenici su se također imali prilike upoznati s važećom Direktivom o zaštiti podataka EU-a koja je na snazi od 1995 godine, a koja između ostalog propisuje u kojim je okolnostima  prikupljanje i obrada osobnih podataka pojedinca zakonita.

Kroz radionicu su se gimnazijalci upoznali i sa svojim pravima, ali su i razmislili o tome kako i sami mogu zaštititi svoje osobne podatke. Pogledali su i edukativni film „Tko se šali s mojim osobnim podacima?“ nakon kojeg se razvila rasprava.

Nastavni se paket može preuzeti na sljedećoj poveznici: https://www.consumerclassroom.eu/resource/data-protection-lesson-kit?utm_medium=email&utm_campaign=Data%20Protection%20Kit%20-%20English&utm_content=Data%20Protection%

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 4. 12. 2017. 18:35

Praktična nastava cvjećara - izrada prigodnih adventskih vjenčića i Božićnih aranžmana

Od prošlog tjedna, na "zadružnoj maloj tržnici" u hodniku škole, postavljeni su prigodni adventski vjenčići te Božićni aranžmani koji se mogu kupiti po vrlo povoljnim cijenama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 4. 12. 2017. 14:04

DARIVANJE KRVI U SREDNJOJ ŠKOLI DONJI MIHOLJAC

          Na  akciji  DDK-a, održanoj u Donjem  Miholjcu  16. studenoga 2017., odazvali su se učenici   4. razreda komercijalista Marina   Klauz, Terezija Živković i  David  Curač. Marina i Terezija prvi put su darovale krv, a David  iz određenih razloga nije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 28. 11. 2017. 07:34

Profesorica Kristina Kaučić na stručnom usavršavanju u Freiburgu i Strasbourgu

Seminar za nastavnike njemačkog jezika koji rade u školama u Hrvatskoj održavao se od 12. do 18. studenog 2017.u Institutu za političku izobrazbu mladih i odraslih "Studienhaus Wiesneck"u Buchenbachu pokraj Freiburga. Održan je  pod pokroviteljstvom Ministarstva Savezne pokrajine Baden-Würrtemberg u Saveznoj Republici Njemačkoj.  Na ovom je seminaru   sudjelovalo 19 nastavnika njemačkog jezika iz cijele Hrvatske.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 27. 11. 2017. 15:07

Praktična nastava poljoprivrede - jesenski radovi na školskoj poljoprivrednoj ekonomiji "Janjevci"

Učenici 3. razreda poljoprivrednih gospodarstvenika (3. PG) ovih su dana, oranjem "zimske brazde", priveli kraju jesenske radove na školskoj poljoprivrednoj ekonomiji "Janjevci".

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 20. 11. 2017. 11:31

U 2. razredu komercijalista i prodavača održana kozmetička radionica

Već 7. godinu za redom u našoj se školi održava kozmetička radionica, u suradnji s ljekarnom "Kovačević",  u drugim razredima prodavača i komercijalista.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 13. 11. 2017. 15:08

Posjet Zagrebu

 

U subotu 11. studenog 2016. učenici trećeg i četvrtog razreda opće gimnazije te trećeg i četvrtog razreda komercijalista u pratnji profesorice Ljubice Brusač i profesora Marijana Tadića posjetili su Zagreb.  U Zagreb smo stigli oko jedanaest sati i uputili se na međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, gdje se od raznih književnih djela i praktičnih učila moglo naći za svakog ponešto. U popodnevnim smo satima posjetili Muzej za umjetnost i obrt smješten u centru Zagreba. Tamo su učenici dobili pregled povijesti umjetnosti u Hrvatskoj i vidjeli neka vrlo zanimljiva umjetnička djela. Vrijeme između 16:30 i 20 sati bilo je predviđeno kao slobodno vrijeme.  Posjet je završio gledanjem predstave „Jedan sluga, dva gospodara“ u Satiričkom kazalištu Kerempuh. U Donji Miholjac vratili smo se u kasnim noćnim satima.  

  :: opširnije :: 


objavio: Nikola Bišćan  datum: 11. 11. 2017. 15:31

Zločin i kazna - sudnica

          U utorak 7. studenoga 2017. održana je sudnica u 3. razredu opće gimnazije. Učenicima su tjedan dana ranije podijeljene uloge kako bi se mogli pripremiti za raspravu. Trebali su osmisliti optužbu /obranu  za počinitelja zločina u romanu Zločin i kazna.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 8. 11. 2017. 13:25

1. razred prodavača održao radionicu "Vitamini i minerali"

U petak 29. listopada te 3. studenog 2017. u 1. razredu prodavača održana je radionica "Vitamini i minerali".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 3. 11. 2017. 21:17

Terenska nastava poljoprivrede - posjet Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Rabljenović u Blanju

U petak, 27. 10. 2017. godine učenici 4. razreda poljoprivrednih tehničara i njihov nastavnik stručnih predmeta i praktične nastave poljoprivrede Ilija Obradović, mag. ing. agr., posjetili su Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Rabljenović u Blanju, a cilj posjeta bio je povezivanje teorijskih znanja iz područja stočarstva s praksom.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 30. 10. 2017. 11:54

Nacionalna i Europska oznaka kvalitete

Međunarodni eTwinning projekt Drvo govori/Talking Trees nakon Nacionalne oznake za kvalitetu dobio je i Europsku oznaku kvalitete. Taj će projekt biti predstavljen na Europskom portalu na web stranici eTwinning obrazovne zajednice. Ta je oznaka ulaznica za Natječaj za dodjelu nagrade COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2016./2017. koja će biti dodijeljena u četiri kategorije 27. studenog 2017. godine u Zagrebu, u sklopu svečane konferencije u povodu proslave 30 godina programa Erasmus. Našem projektu želimo sve najbolje u utrci za tu prestižnu nagradu i ističemo da je itekako veliki uspjeh biti u utrci s najboljima, neovisno o konačnom rezultatu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 27. 10. 2017. 10:01

Realiziran prvi dio projekta "Financijske pismenosti"

Od 10. do 25. listopada realiziran je prvi dio projekta "Financijske pismenosti" u 13 razreda naše škole. Učenici drugih razreda upoznati su s temom "Teenagerske financije", trećih s "Osnovama osobnih financija", a četvrtih s "Upravljanjem osobnim financijama". Predavanja je pripremio i na satovima razrednika održao Antonio Čmelak. Tom prigodom je učenicima i razrednicima podijeljeno više od 200 besplatnih primjeraka udžbenika "Moj novac, moja budućnost" kojeg smo nabavili od Instituta za financijsku edukaciju "Štedopis". Drugi dio projekta vezan za financije biti će realiziran tijekom mjeseca ožujka, a s temom "Zaštite potrošača" svoj dio projekta u prvim, drugim i trećim razredima započeti će Sandra Matković tijekom mjeseca studenog.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 27. 10. 2017. 07:00

Praktična nastava cvjećara - izrada prigodnih grobnih aranžmana povodom blagdana Svih svetih

Ovih dana postalo je jako živo u praktikumima cvjećarstva i aranžiranja Srednje škole Donji Miholjac jer su učenice koje se obrazuju za zanimanje cvjećar započele izradu prigodnih grobnih aranžmana namijenjenih prodaji povodom blagdana Svih svetih!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 24. 10. 2017. 13:46

Prvi broj digitalnog časopisa aktiva ekonomije i trgovine

Od danas možete prelistati prvi broj digitalnog časopisa aktiva ekonomije i trgovine Srednje škole Donji Miholjac na slijedećem linku. Časopis će izlaziti svaka dva mjeseca, a cilj mu je informirati učenike i nastavnike naše škole kao i širu javnost o aktivnostima koje provode nastavnici aktiva ekonomije i trgovine s učenicima koji polaze zanimanja prodavač i komercijalist. Časopis je također namijenjen i popularizaciji ovih zanimanja kao i edukaciji iz ovog stručnog područja. U prvom broju možete upoznati prošlost i sadašnjost našeg aktiva, aktivnosti koje smo do sada realizirali u školskoj godini 2017./18. te one koje još planiramo realizirati. Također možete pobliže upoznati naše učenike i nastavnike u izvanškolskim aktivnostima, a tema broja je "Internet trgovina".

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 23. 10. 2017. 21:16

Posjet eTwinning ambasadorice Srednjoj školi Donji Miholjac

U sklopu realizacije Europskog razvojnog plana naše škole planiran je i posjet eTwinning ambasadora, te je tako mr.Nataša Ljubić Klemše  u petak 20. listopada održala zanimljiv i poticajan info dan. Osim što nas je upoznala s mogućnostima stručnih usavršavanja i mobilnostima u svrhu usavršavanja, dala nam je i smjernice kako se snalaziti u eTwinning obrazovnoj zajednici., te kako realizirati međunarodne projekte.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 23. 10. 2017. 17:37

U školskom vrtu po prvi puta uzgojene krizanteme!

Polovinom listopada započela je cvatnja krizantema koje su učenice cvjećarske struke po prvi puta uzgojile u školskom vrtu, a služit će im za izradu prigodnih grobnih aranžmana koje već tradicionalno izrađuju i prodaju povodom blagdana Svih svetih.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 20. 10. 2017. 14:25

45. AKCIJA „SOLIDARNOST NA DJELU 2017.“

          Akcija je održana 12. listopada 2017. u popodnevnim satima u Donjem  Miholjcu.

          Iz naše je škole  sudjelovalo  29 učenika, a u onom dijelu Donjeg Miholjca kojeg su obilazili prikupili su 3 428 kuna.

          Osim učenika naše škole, u akciji su sudjelovali i učenici Osnovne škole, djelatnici Crvenoga križa, volonteri i nastavnici Osnovne škole. Ukupno se u Donjem Miholjcu prikupilo 10 292  kune. Ove će godine najveći dio financijskih sredstava biti potrošen za najsiromašnije stanovnike.

          Hvala učenicima na sudjelovanju u akciji i građanima na doniranom novcu. Hvala i nastavnicima na razumijevanju zbog izostanaka učenika s nastave!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 20. 10. 2017. 11:38

Vježba evakuacije

 

U četvrtak, 19.listopada održala se vježba evakuacije u obje školske smjene. Učenici, nastavnici i djelatnici škole vježbe su shvatli  vrlo ozbiljno i u zavidnom vremenu napustili zgradu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 19. 10. 2017. 17:43

Terenska nastava poljoprivrede - "Dan polja kukuruza" Poljoprivrednog instituta Osijek

Učenici 3. razreda poljoprivrednih tehničara općih i 3. razreda poljoprivrednih gospodarstvenika zajedno sa svojim nastavnikom stručnih predmeta i praktične nastave poljoprivrede Draganom Kopićem, mag. ing. agr., sudjelovali su u četvrtak, 12. listopada 2017. godine na "Danu polja kukuruza" Poljoprivrednog instituta iz Osijeka održanom na poljoprivrednim površinama Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Dalibora Stankovića iz Svetog Đurđa.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 14. 10. 2017. 11:48

Započela s radom "zadružna mala tržnica"!

Početkom listopada 2017. godine s radom je započela "zadružna mala tržnica" Učeničke zadruge "Celestina" Srednje škole Donji Miholjac!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 12. 10. 2017. 12:36

POKLON KOJI ŽIVOT ZNAČI

            Na  akciju  DDK-a, održanu u Donjem  Miholjcu dana 28. rujna 2017., odazvali su se učenici 4. razreda opće gimnazije Matej Puljić  i Matea Samardžić. Matej je prvi put darivao krv, a Matea iz određenih razloga nije.

       

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 11. 10. 2017. 14:05

Bagremov med Srednje škole Donji Miholjac osvojio "Zlatnu žlicu" na 22. ocjenjivanju kvalitete sortnih vrsta meda Hrvatske!!!

Na 22. ocjenjivanju kvalitete sortnih vrsta meda Hrvatske održanom 07. listopada 2017. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Osijek u sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, bagremov med Srednje škole Donji Miholjac osvojio je izvrsno 3. mjesto i "Zlatnu žlicu" u konkurenciji 109 uzoraka meda iz cijele Hrvatske!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 9. 10. 2017. 08:45

TERENSKA NASTAVA: FERIT LABUS OSIJEK

          Dana 22. rujna 2017. učenici 4. OG-a (Monika Fuček, Klara Bencetić, Hrvoje Vidović ), 3. OG-a (Dorian Kovačević, Luka Pavošević, Lovro Micek, Ana Fuček) i 3. ST-a (Luka Zvonarić, Toni Jergović) pod vodstvom profesorice Kristine Veselovac posjetili su LABUS sajam  u Osijeku. Prisustvovali su prezentacijama na izložbenim štandovima, prezentacijama u laboratorijima Kampusa  te sudjelovali u specijaliziranim radionicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 28. 9. 2017. 11:58

EUROPSKI DAN JEZIKA

26. rujna 2017. godine obilježen je Europski dan jezika na našoj školi. Ove godine učenici su pripremili izložbu s rečenicom „Budi mi prijatelj“ na svim europskim jezicima uz zastavu određene zemlje te video u kojem su tu rečenicu izgovarali na europskim jezicima. U pripremi ovogodišnjeg obilježavanja Europskog dana jezika sudjelovao je veći broj učenika (učenici 2., 3. i 4. razreda opće gimnazije, 2., 3. i 4.razreda komercijalista, 1.razreda računalnih i strojarskih tehničara, 2.razreda prodavača i cvjećara) te njihovi nastavnici – prof. Dasović Karolina,  prof. Brodar Josip, prof. Kaučić Kristina i prof. Lengyel-Komušanac Goranka. Pozivamo sve učenike i djelatnike škole da posjete izložbu koja je postavljena pokraj školske knjižnice, a moći će se pogledati cijeli tjedan te da pogledaju video.

https://www.youtube.com/watch?v=fZDiT5p1wXQ

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 27. 9. 2017. 07:46

Učenička zadruga "Celestina" predstavila svoje proizvode na 11. Valpovačkom sajmu obrtništva i malog poduzetništva

U subotu, 23. 09. 2017. godine, članovi Agro sekcije Učeničke zadruge "Celestina" predstavili su svoje proizvode na 11. Valpovačkom sajmu obrtništva i malog poduzetništva koji je održan na središnjem valpovačkom trgu.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 24. 9. 2017. 16:35

Gostovanje Zijaha Sokolovića u našoj školi

Sarajevski glumac Zijah Sokolović, u sklopu projekta „Biti bolji“, 19. rujna posjetio je grad Donji Miholjac. Najprije se uputio u Srednju školu, gdje je nakon uvodne prezentacije o njegovu životu i radu, koju je održala učenica 3. razreda gimnazije  Lea Božić, održao predavanje u kojem je učenike 1. i 3. razreda gimnazije, 3. razreda strojarskih tehničara te 1. razreda prodavača, na zanimljiv način i kroz mnoge metafore podrobnije upoznao sa svojim glumačkim početcima i raznim projektima koje je kao UN-ov ambasador dobre volje ostvario tijekom svog života u Austriji. Glumac je svoje predavanje završio davši učenicima savjete o uspjehu u životu i karijeri. Nakon samog predavanja, u gradskoj kino Sali, održana je njegova predstava „Kobajagi donijela me roda“, s kojom je ranije ove godine na Nacionalnom festivalu malih teatarskih formi u Bugarskoj, osvojio specijalnu nagradu „Stefan Dragostinov“ i Grand Prix međunarodnog žirija za najboljeg glumca festivala.  Luka Kaučić,3. OG

U foto galeriji na slijedećem linku možete pogledati fotografije s gostovanja poznatog glumca našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 19. 9. 2017. 22:25

Tamburaški sastav Srednje škole Donji Miholjac nastupio u programu svečane sjednice povodom obilježavanja 130. godišnjice DVD - a Donji Miholjac

U subotu, 16. 09. 2017. godine, Tamburaški sastav Srednje škole Donji Miholjac uspješno je nastupio u programu svečane sjednice povodom obilježavanja 130 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 17. 9. 2017. 16:20

11.Miholjački sajam 16.rujna 2017.godine

U fotogaleriji na slijedećem linku možete pogledati fotografije s nastupa Učeničke zadruge "Celestina" 11.Miholjačkom sajmu.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 16. 9. 2017. 14:37

Početak rada foto grupe

U ponedjeljak, 18.rujna u 17.30 sati, voditelj Antonio Čmelak održati će prvi sastanak foto grupe u učionici biologije i kemije (broj 4). Svi zainteresirani učenici od 1. do 4.razreda opće gimnazije i zanimanja komercijalist pozvani su na prvi, informativni sastanak na kojem će biti informirani o planiranim aktivnostima grupe. Svi naredni termini grupe će se dogovarati s učenicima. Ako vaz zanima kako snimiti dobru digitalnu fotografiju i kako ju obraditi, ovo je pravo mjesto za vas. Nakon uvodnih sadržaja o teoriji fotografije, praktični dio će se održavati u školi i na terenu. Za dan škole će se organizirati izložba fotografija, a kao i prošle godine planirana je izrada fotogodišnjaka škole. Aktivnosti grupe tijekom prošle školske godine možete pregledati na web stranici voditelja grupe http://cantonio385.wixsite.com/skole/foto-grupa, a od ove godine voditi će se i zasebna web stranica https://cantonio385.wixsite.com/photoschoolssdm.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 13. 9. 2017. 20:53

Nabavljeni su udžbenici za projekt financijske pismenosti

Danas nam je stiglo 350 udžbenika o osobnim financijama za srednje škole "Moj novac, moja budućnost" Instituta za financijsko obrazovanje "Štedopis". Udžbenik je podlijeljen na četiri cjeline: Zaštita potrošača, Novac, Financijske institucije i financijski proizvodi te Planiranje osobnih financija, a svaka od njih ima sadržaje prilagođene učenicima od 1.do 4.razreda. Udžbenici će biti besplatno podijeljeni i dani na korištenje svim učenicima škole do kraja njihovog obrazovanja, nakon čega će ih vraćati da bi ih proslijedili novim generacijama učenika. Udžbenik će biti korišten u sklopu projekta financijske pismenosti koji će provoditi nastavnici mentori ekonomskih predmeta, Antonio Čmelak i Sandra Matković. Projekt će se realizirati kroz predavanja i radionice na satovima razrednika.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 8. 9. 2017. 11:56

S Nacionalnom oznakom kvalitete u novu školsku godinu

Učenici, sada već, 4. razreda opće gimnazije pod mentorstvom razrednice i profesorice engleskog i njemačkog jezika Kristine Kaučić dobili su nagradu Nacionalna oznaka kvalitete kao priznanje za svoj trud i visoku razinu rada na međunarodnom eTwinning projektu Drvo govori/Talking Trees. Ovaj je projekt ostvaren u suradničkom ozračju s učenicima Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada, Srbije, Javnom ustanovom Gimnazija „Ismet Mujezinović“ iz Tuzle, BIH i Kushtrimi i Ilirise iz Albanije. U međunarodnim timovima učenici su otkrivali skrivenu tajnu drveća u ekologiji, književnosti, glazbi, likovnoj umjetnosti, vjeronauku, geografiji, matematici, medicini i mitologiji te su rezultate svojih istraživanja i svoje uratke predstavili u digitalnom časopisu. Za učenike je ova oznaka kvalitete ne samo nagrada za uloženi trud, nego i poticaj za daljnju međunarodnu suradnju, a za školu je to javno priznanje za predanost kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 7. 9. 2017. 12:09

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2017./2018.

Poštovani učenici,

u ponedjeljak 4. rujna 2017. godine  započinje nova školska godina.

Svi učenici taj dan nastavu imaju u jutarnjoj smjeni koja započinje u 7:00 sati.

Srdačno Vas očekujemo!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 1. 9. 2017. 13:46

Odlazak u mirovinu nastavnika Stjepana Balatinca

 

 

Odlazak u zasluženu mirovinu dočekala je još jedna legenda naše škole....nastavnik Stjepan Balatinac. Stjepanu želimo sve najbolje, da uživa svakim danom i punim plućima, da se posveti sebi, obitelji i obiteljskom poslu.

Stjepan je bio i biti će dobra duša naše škole i hvala mu za sve što je učionio za školu, djelatnike i učenike! Nadamo se da našem druženju nije kraj i da će nas posjetiti što ćešće i počastiti čašicom razgovora! Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 31. 8. 2017. 08:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Vijesti

Školske pčelice medarice preseljene u mali pčelinjak uređen u školskom dvorištu

Nakon što je završio projekt "Školske pčele medarice" u sklopu kojeg je provedena i edukacija o zakonskim i stručnim obvezama i uvjetima za smještaj pčelinjaka, učenici 2. i 4. razreda poljoprivrednih tehničara, zajedno s voditeljem projekta Ilijom Obradovićem, mag. ing. agr., 08. 12. 2017.  smjestili su košnice sa školskim pčelama  u mali pčelinjak uređen u jednom kutku školskog dvorišta gdje će pčele boraviti do ponovnog odlaska na ispašu.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 13. 12. 2017. 11:26

Obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti studenti druge godine glume Umjetničke akademije iz Osijeka  odigrali su predstavu Porodične priče prema tekstu Biljane Srbljanović, a pod mentorstvom Jasmina Novljakovića. Predstavi su u kinodvorani u Donjem Miholjcu prisustvovali gotovo svi učenici i djelatnici Srednje škole Donji Miholjac.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marijana Molnar  datum: 8. 12. 2017. 11:27

Donacija knjiga Zagrebačke škole ekonomije i managementa Vijest ima dokument u privitku

          Zagrebačka škola ekonomije i managementa donirala je našoj školi 22 naslova, odnosno ukupno 47 knjiga s područja ekonomije, poslovnog upravljanja i primijenjene umjetnosti. Novi naslovi donirane literature nalaze se u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 5. 12. 2017. 10:45

Sudjelovanje u nagradnom natječaju "EU za HR"

Ana, Melani i dva Luke iz 3.OG razreda su uz nastavnika mentora Antonia Čmelaka snimili video u trajanju od 90 sekundi i prijavili se na nagradni natječaj "EU za HR" kojeg organizira Hrvatski ured za informiranje Europskog parlamenta. Tema natječaja su prednosti koje je za mlade u Hrvatskoj donio naš ulazak u EU. Prijave video uradaka su bile do 4.prosinca, a 11.prosinca će biti objavljena imena 3 najbolja videa koji će za nagradu dobiti putovanje u Strasbourg i posjet Europskom parlamentu tijekom siječnja i veljače. Video možete pogledati na slijedećem linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 4. 12. 2017. 18:58

Best in Deutsch i Best in English – međunarodno on-line natjecanje u našoj školi

23. studenog 2017. godine u našoj je školi  održano međunarodno on-line natjecanje Best in Deutsch, a pristupilo mu je 6 učenika naše škole.30. studenog je po treći put održano i natjecanje Best in English, a pristupilo mu je 43 naša učenika, kako iz gimnazije tako i iz strukovnih zanimanja.  U natjecanju je sudjelovalo oko 13.000 učenika iz 24 zemalje svijeta . Učenici su rješavali on-line test u trajanju od 60 minuta. U testu su pokazali svoje poznavanje jezičnih struktura u engleskom i njemačkom jeziku, ali su se i okušali u vještinama čitanja i slušanja s razumijevanjem. Test je pružio je mogućnost našim učenicima da svoje znanje i vještine usporede s europskim kolegama.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 4. 12. 2017. 18:38

Učenici 4.razreda opće gimnazije naučili kako preuzeti kontrolu nad svojim osobnim podacima

Koristeći nastavni paket Potrošačkog razreda na satu je razredne zajednice održana radionica zaštite osobnih podataka.

Cilj je bio promisliti o problemima povezanim sa zaštitom osobnih podataka te preuzeti vlastitu odgovornost za ne samo vlastite, nego i tuđe osobne podatke. Učenici su se također imali prilike upoznati s važećom Direktivom o zaštiti podataka EU-a koja je na snazi od 1995 godine, a koja između ostalog propisuje u kojim je okolnostima  prikupljanje i obrada osobnih podataka pojedinca zakonita.

Kroz radionicu su se gimnazijalci upoznali i sa svojim pravima, ali su i razmislili o tome kako i sami mogu zaštititi svoje osobne podatke. Pogledali su i edukativni film „Tko se šali s mojim osobnim podacima?“ nakon kojeg se razvila rasprava.

Nastavni se paket može preuzeti na sljedećoj poveznici: https://www.consumerclassroom.eu/resource/data-protection-lesson-kit?utm_medium=email&utm_campaign=Data%20Protection%20Kit%20-%20English&utm_content=Data%20Protection%

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 4. 12. 2017. 18:35

Praktična nastava cvjećara - izrada prigodnih adventskih vjenčića i Božićnih aranžmana

Od prošlog tjedna, na "zadružnoj maloj tržnici" u hodniku škole, postavljeni su prigodni adventski vjenčići te Božićni aranžmani koji se mogu kupiti po vrlo povoljnim cijenama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 4. 12. 2017. 14:04

DARIVANJE KRVI U SREDNJOJ ŠKOLI DONJI MIHOLJAC

          Na  akciji  DDK-a, održanoj u Donjem  Miholjcu  16. studenoga 2017., odazvali su se učenici   4. razreda komercijalista Marina   Klauz, Terezija Živković i  David  Curač. Marina i Terezija prvi put su darovale krv, a David  iz određenih razloga nije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 28. 11. 2017. 07:34

Profesorica Kristina Kaučić na stručnom usavršavanju u Freiburgu i Strasbourgu

Seminar za nastavnike njemačkog jezika koji rade u školama u Hrvatskoj održavao se od 12. do 18. studenog 2017.u Institutu za političku izobrazbu mladih i odraslih "Studienhaus Wiesneck"u Buchenbachu pokraj Freiburga. Održan je  pod pokroviteljstvom Ministarstva Savezne pokrajine Baden-Würrtemberg u Saveznoj Republici Njemačkoj.  Na ovom je seminaru   sudjelovalo 19 nastavnika njemačkog jezika iz cijele Hrvatske.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 27. 11. 2017. 15:07

Praktična nastava poljoprivrede - jesenski radovi na školskoj poljoprivrednoj ekonomiji "Janjevci"

Učenici 3. razreda poljoprivrednih gospodarstvenika (3. PG) ovih su dana, oranjem "zimske brazde", priveli kraju jesenske radove na školskoj poljoprivrednoj ekonomiji "Janjevci".

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 20. 11. 2017. 11:31

U 2. razredu komercijalista i prodavača održana kozmetička radionica

Već 7. godinu za redom u našoj se školi održava kozmetička radionica, u suradnji s ljekarnom "Kovačević",  u drugim razredima prodavača i komercijalista.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 13. 11. 2017. 15:08

Posjet Zagrebu

 

U subotu 11. studenog 2016. učenici trećeg i četvrtog razreda opće gimnazije te trećeg i četvrtog razreda komercijalista u pratnji profesorice Ljubice Brusač i profesora Marijana Tadića posjetili su Zagreb.  U Zagreb smo stigli oko jedanaest sati i uputili se na međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, gdje se od raznih književnih djela i praktičnih učila moglo naći za svakog ponešto. U popodnevnim smo satima posjetili Muzej za umjetnost i obrt smješten u centru Zagreba. Tamo su učenici dobili pregled povijesti umjetnosti u Hrvatskoj i vidjeli neka vrlo zanimljiva umjetnička djela. Vrijeme između 16:30 i 20 sati bilo je predviđeno kao slobodno vrijeme.  Posjet je završio gledanjem predstave „Jedan sluga, dva gospodara“ u Satiričkom kazalištu Kerempuh. U Donji Miholjac vratili smo se u kasnim noćnim satima.  

  :: opširnije :: 


objavio: Nikola Bišćan  datum: 11. 11. 2017. 15:31

Zločin i kazna - sudnica

          U utorak 7. studenoga 2017. održana je sudnica u 3. razredu opće gimnazije. Učenicima su tjedan dana ranije podijeljene uloge kako bi se mogli pripremiti za raspravu. Trebali su osmisliti optužbu /obranu  za počinitelja zločina u romanu Zločin i kazna.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 8. 11. 2017. 13:25

1. razred prodavača održao radionicu "Vitamini i minerali"

U petak 29. listopada te 3. studenog 2017. u 1. razredu prodavača održana je radionica "Vitamini i minerali".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 3. 11. 2017. 21:17

Terenska nastava poljoprivrede - posjet Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Rabljenović u Blanju

U petak, 27. 10. 2017. godine učenici 4. razreda poljoprivrednih tehničara i njihov nastavnik stručnih predmeta i praktične nastave poljoprivrede Ilija Obradović, mag. ing. agr., posjetili su Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Rabljenović u Blanju, a cilj posjeta bio je povezivanje teorijskih znanja iz područja stočarstva s praksom.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 30. 10. 2017. 11:54

Nacionalna i Europska oznaka kvalitete

Međunarodni eTwinning projekt Drvo govori/Talking Trees nakon Nacionalne oznake za kvalitetu dobio je i Europsku oznaku kvalitete. Taj će projekt biti predstavljen na Europskom portalu na web stranici eTwinning obrazovne zajednice. Ta je oznaka ulaznica za Natječaj za dodjelu nagrade COMET za najbolje eTwinning projekte u školskoj godini 2016./2017. koja će biti dodijeljena u četiri kategorije 27. studenog 2017. godine u Zagrebu, u sklopu svečane konferencije u povodu proslave 30 godina programa Erasmus. Našem projektu želimo sve najbolje u utrci za tu prestižnu nagradu i ističemo da je itekako veliki uspjeh biti u utrci s najboljima, neovisno o konačnom rezultatu.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 27. 10. 2017. 10:01

Realiziran prvi dio projekta "Financijske pismenosti"

Od 10. do 25. listopada realiziran je prvi dio projekta "Financijske pismenosti" u 13 razreda naše škole. Učenici drugih razreda upoznati su s temom "Teenagerske financije", trećih s "Osnovama osobnih financija", a četvrtih s "Upravljanjem osobnim financijama". Predavanja je pripremio i na satovima razrednika održao Antonio Čmelak. Tom prigodom je učenicima i razrednicima podijeljeno više od 200 besplatnih primjeraka udžbenika "Moj novac, moja budućnost" kojeg smo nabavili od Instituta za financijsku edukaciju "Štedopis". Drugi dio projekta vezan za financije biti će realiziran tijekom mjeseca ožujka, a s temom "Zaštite potrošača" svoj dio projekta u prvim, drugim i trećim razredima započeti će Sandra Matković tijekom mjeseca studenog.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 27. 10. 2017. 07:00

Praktična nastava cvjećara - izrada prigodnih grobnih aranžmana povodom blagdana Svih svetih

Ovih dana postalo je jako živo u praktikumima cvjećarstva i aranžiranja Srednje škole Donji Miholjac jer su učenice koje se obrazuju za zanimanje cvjećar započele izradu prigodnih grobnih aranžmana namijenjenih prodaji povodom blagdana Svih svetih!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 24. 10. 2017. 13:46

Prvi broj digitalnog časopisa aktiva ekonomije i trgovine

Od danas možete prelistati prvi broj digitalnog časopisa aktiva ekonomije i trgovine Srednje škole Donji Miholjac na slijedećem linku. Časopis će izlaziti svaka dva mjeseca, a cilj mu je informirati učenike i nastavnike naše škole kao i širu javnost o aktivnostima koje provode nastavnici aktiva ekonomije i trgovine s učenicima koji polaze zanimanja prodavač i komercijalist. Časopis je također namijenjen i popularizaciji ovih zanimanja kao i edukaciji iz ovog stručnog područja. U prvom broju možete upoznati prošlost i sadašnjost našeg aktiva, aktivnosti koje smo do sada realizirali u školskoj godini 2017./18. te one koje još planiramo realizirati. Također možete pobliže upoznati naše učenike i nastavnike u izvanškolskim aktivnostima, a tema broja je "Internet trgovina".

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 23. 10. 2017. 21:16

Posjet eTwinning ambasadorice Srednjoj školi Donji Miholjac

U sklopu realizacije Europskog razvojnog plana naše škole planiran je i posjet eTwinning ambasadora, te je tako mr.Nataša Ljubić Klemše  u petak 20. listopada održala zanimljiv i poticajan info dan. Osim što nas je upoznala s mogućnostima stručnih usavršavanja i mobilnostima u svrhu usavršavanja, dala nam je i smjernice kako se snalaziti u eTwinning obrazovnoj zajednici., te kako realizirati međunarodne projekte.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 23. 10. 2017. 17:37

U školskom vrtu po prvi puta uzgojene krizanteme!

Polovinom listopada započela je cvatnja krizantema koje su učenice cvjećarske struke po prvi puta uzgojile u školskom vrtu, a služit će im za izradu prigodnih grobnih aranžmana koje već tradicionalno izrađuju i prodaju povodom blagdana Svih svetih.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 20. 10. 2017. 14:25

45. AKCIJA „SOLIDARNOST NA DJELU 2017.“

          Akcija je održana 12. listopada 2017. u popodnevnim satima u Donjem  Miholjcu.

          Iz naše je škole  sudjelovalo  29 učenika, a u onom dijelu Donjeg Miholjca kojeg su obilazili prikupili su 3 428 kuna.

          Osim učenika naše škole, u akciji su sudjelovali i učenici Osnovne škole, djelatnici Crvenoga križa, volonteri i nastavnici Osnovne škole. Ukupno se u Donjem Miholjcu prikupilo 10 292  kune. Ove će godine najveći dio financijskih sredstava biti potrošen za najsiromašnije stanovnike.

          Hvala učenicima na sudjelovanju u akciji i građanima na doniranom novcu. Hvala i nastavnicima na razumijevanju zbog izostanaka učenika s nastave!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 20. 10. 2017. 11:38

Vježba evakuacije

 

U četvrtak, 19.listopada održala se vježba evakuacije u obje školske smjene. Učenici, nastavnici i djelatnici škole vježbe su shvatli  vrlo ozbiljno i u zavidnom vremenu napustili zgradu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 19. 10. 2017. 17:43

Terenska nastava poljoprivrede - "Dan polja kukuruza" Poljoprivrednog instituta Osijek

Učenici 3. razreda poljoprivrednih tehničara općih i 3. razreda poljoprivrednih gospodarstvenika zajedno sa svojim nastavnikom stručnih predmeta i praktične nastave poljoprivrede Draganom Kopićem, mag. ing. agr., sudjelovali su u četvrtak, 12. listopada 2017. godine na "Danu polja kukuruza" Poljoprivrednog instituta iz Osijeka održanom na poljoprivrednim površinama Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Dalibora Stankovića iz Svetog Đurđa.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 14. 10. 2017. 11:48

Započela s radom "zadružna mala tržnica"!

Početkom listopada 2017. godine s radom je započela "zadružna mala tržnica" Učeničke zadruge "Celestina" Srednje škole Donji Miholjac!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 12. 10. 2017. 12:36

POKLON KOJI ŽIVOT ZNAČI

            Na  akciju  DDK-a, održanu u Donjem  Miholjcu dana 28. rujna 2017., odazvali su se učenici 4. razreda opće gimnazije Matej Puljić  i Matea Samardžić. Matej je prvi put darivao krv, a Matea iz određenih razloga nije.

       

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 11. 10. 2017. 14:05

Bagremov med Srednje škole Donji Miholjac osvojio "Zlatnu žlicu" na 22. ocjenjivanju kvalitete sortnih vrsta meda Hrvatske!!!

Na 22. ocjenjivanju kvalitete sortnih vrsta meda Hrvatske održanom 07. listopada 2017. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Osijek u sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, bagremov med Srednje škole Donji Miholjac osvojio je izvrsno 3. mjesto i "Zlatnu žlicu" u konkurenciji 109 uzoraka meda iz cijele Hrvatske!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 9. 10. 2017. 08:45

TERENSKA NASTAVA: FERIT LABUS OSIJEK

          Dana 22. rujna 2017. učenici 4. OG-a (Monika Fuček, Klara Bencetić, Hrvoje Vidović ), 3. OG-a (Dorian Kovačević, Luka Pavošević, Lovro Micek, Ana Fuček) i 3. ST-a (Luka Zvonarić, Toni Jergović) pod vodstvom profesorice Kristine Veselovac posjetili su LABUS sajam  u Osijeku. Prisustvovali su prezentacijama na izložbenim štandovima, prezentacijama u laboratorijima Kampusa  te sudjelovali u specijaliziranim radionicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 28. 9. 2017. 11:58

EUROPSKI DAN JEZIKA

26. rujna 2017. godine obilježen je Europski dan jezika na našoj školi. Ove godine učenici su pripremili izložbu s rečenicom „Budi mi prijatelj“ na svim europskim jezicima uz zastavu određene zemlje te video u kojem su tu rečenicu izgovarali na europskim jezicima. U pripremi ovogodišnjeg obilježavanja Europskog dana jezika sudjelovao je veći broj učenika (učenici 2., 3. i 4. razreda opće gimnazije, 2., 3. i 4.razreda komercijalista, 1.razreda računalnih i strojarskih tehničara, 2.razreda prodavača i cvjećara) te njihovi nastavnici – prof. Dasović Karolina,  prof. Brodar Josip, prof. Kaučić Kristina i prof. Lengyel-Komušanac Goranka. Pozivamo sve učenike i djelatnike škole da posjete izložbu koja je postavljena pokraj školske knjižnice, a moći će se pogledati cijeli tjedan te da pogledaju video.

https://www.youtube.com/watch?v=fZDiT5p1wXQ

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 27. 9. 2017. 07:46

Učenička zadruga "Celestina" predstavila svoje proizvode na 11. Valpovačkom sajmu obrtništva i malog poduzetništva

U subotu, 23. 09. 2017. godine, članovi Agro sekcije Učeničke zadruge "Celestina" predstavili su svoje proizvode na 11. Valpovačkom sajmu obrtništva i malog poduzetništva koji je održan na središnjem valpovačkom trgu.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 24. 9. 2017. 16:35

Gostovanje Zijaha Sokolovića u našoj školi

Sarajevski glumac Zijah Sokolović, u sklopu projekta „Biti bolji“, 19. rujna posjetio je grad Donji Miholjac. Najprije se uputio u Srednju školu, gdje je nakon uvodne prezentacije o njegovu životu i radu, koju je održala učenica 3. razreda gimnazije  Lea Božić, održao predavanje u kojem je učenike 1. i 3. razreda gimnazije, 3. razreda strojarskih tehničara te 1. razreda prodavača, na zanimljiv način i kroz mnoge metafore podrobnije upoznao sa svojim glumačkim početcima i raznim projektima koje je kao UN-ov ambasador dobre volje ostvario tijekom svog života u Austriji. Glumac je svoje predavanje završio davši učenicima savjete o uspjehu u životu i karijeri. Nakon samog predavanja, u gradskoj kino Sali, održana je njegova predstava „Kobajagi donijela me roda“, s kojom je ranije ove godine na Nacionalnom festivalu malih teatarskih formi u Bugarskoj, osvojio specijalnu nagradu „Stefan Dragostinov“ i Grand Prix međunarodnog žirija za najboljeg glumca festivala.  Luka Kaučić,3. OG

U foto galeriji na slijedećem linku možete pogledati fotografije s gostovanja poznatog glumca našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 19. 9. 2017. 22:25

Tamburaški sastav Srednje škole Donji Miholjac nastupio u programu svečane sjednice povodom obilježavanja 130. godišnjice DVD - a Donji Miholjac

U subotu, 16. 09. 2017. godine, Tamburaški sastav Srednje škole Donji Miholjac uspješno je nastupio u programu svečane sjednice povodom obilježavanja 130 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 17. 9. 2017. 16:20

11.Miholjački sajam 16.rujna 2017.godine

U fotogaleriji na slijedećem linku možete pogledati fotografije s nastupa Učeničke zadruge "Celestina" 11.Miholjačkom sajmu.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 16. 9. 2017. 14:37

Početak rada foto grupe

U ponedjeljak, 18.rujna u 17.30 sati, voditelj Antonio Čmelak održati će prvi sastanak foto grupe u učionici biologije i kemije (broj 4). Svi zainteresirani učenici od 1. do 4.razreda opće gimnazije i zanimanja komercijalist pozvani su na prvi, informativni sastanak na kojem će biti informirani o planiranim aktivnostima grupe. Svi naredni termini grupe će se dogovarati s učenicima. Ako vaz zanima kako snimiti dobru digitalnu fotografiju i kako ju obraditi, ovo je pravo mjesto za vas. Nakon uvodnih sadržaja o teoriji fotografije, praktični dio će se održavati u školi i na terenu. Za dan škole će se organizirati izložba fotografija, a kao i prošle godine planirana je izrada fotogodišnjaka škole. Aktivnosti grupe tijekom prošle školske godine možete pregledati na web stranici voditelja grupe http://cantonio385.wixsite.com/skole/foto-grupa, a od ove godine voditi će se i zasebna web stranica https://cantonio385.wixsite.com/photoschoolssdm.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 13. 9. 2017. 20:53

Nabavljeni su udžbenici za projekt financijske pismenosti

Danas nam je stiglo 350 udžbenika o osobnim financijama za srednje škole "Moj novac, moja budućnost" Instituta za financijsko obrazovanje "Štedopis". Udžbenik je podlijeljen na četiri cjeline: Zaštita potrošača, Novac, Financijske institucije i financijski proizvodi te Planiranje osobnih financija, a svaka od njih ima sadržaje prilagođene učenicima od 1.do 4.razreda. Udžbenici će biti besplatno podijeljeni i dani na korištenje svim učenicima škole do kraja njihovog obrazovanja, nakon čega će ih vraćati da bi ih proslijedili novim generacijama učenika. Udžbenik će biti korišten u sklopu projekta financijske pismenosti koji će provoditi nastavnici mentori ekonomskih predmeta, Antonio Čmelak i Sandra Matković. Projekt će se realizirati kroz predavanja i radionice na satovima razrednika.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 8. 9. 2017. 11:56

S Nacionalnom oznakom kvalitete u novu školsku godinu

Učenici, sada već, 4. razreda opće gimnazije pod mentorstvom razrednice i profesorice engleskog i njemačkog jezika Kristine Kaučić dobili su nagradu Nacionalna oznaka kvalitete kao priznanje za svoj trud i visoku razinu rada na međunarodnom eTwinning projektu Drvo govori/Talking Trees. Ovaj je projekt ostvaren u suradničkom ozračju s učenicima Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada, Srbije, Javnom ustanovom Gimnazija „Ismet Mujezinović“ iz Tuzle, BIH i Kushtrimi i Ilirise iz Albanije. U međunarodnim timovima učenici su otkrivali skrivenu tajnu drveća u ekologiji, književnosti, glazbi, likovnoj umjetnosti, vjeronauku, geografiji, matematici, medicini i mitologiji te su rezultate svojih istraživanja i svoje uratke predstavili u digitalnom časopisu. Za učenike je ova oznaka kvalitete ne samo nagrada za uloženi trud, nego i poticaj za daljnju međunarodnu suradnju, a za školu je to javno priznanje za predanost kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 7. 9. 2017. 12:09

POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2017./2018.

Poštovani učenici,

u ponedjeljak 4. rujna 2017. godine  započinje nova školska godina.

Svi učenici taj dan nastavu imaju u jutarnjoj smjeni koja započinje u 7:00 sati.

Srdačno Vas očekujemo!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 1. 9. 2017. 13:46

Odlazak u mirovinu nastavnika Stjepana Balatinca

 

 

Odlazak u zasluženu mirovinu dočekala je još jedna legenda naše škole....nastavnik Stjepan Balatinac. Stjepanu želimo sve najbolje, da uživa svakim danom i punim plućima, da se posveti sebi, obitelji i obiteljskom poslu.

Stjepan je bio i biti će dobra duša naše škole i hvala mu za sve što je učionio za školu, djelatnike i učenike! Nadamo se da našem druženju nije kraj i da će nas posjetiti što ćešće i počastiti čašicom razgovora! Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 31. 8. 2017. 08:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Godišnjaci

Katalozi


Arhiva dokumenata
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
04.12.2017. 10:31
CARNet domaćin međunarodnog partnerskog sastanka projekta CRISS
U siječnju 2017. godine Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet priključila se međunarodnom projektu CRISS (Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools) koji se provodi u okviru programa Europske unije Obzor 2020. 

01.12.2017. 09:19
NATO vježba "Cyber Coalition 2017"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet sudjelovala je u desetoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2017". 

30.11.2017. 15:10
Na CARNetovom sustavu Loomen i ove godine uspješno održano međunarodno natjecanje Dabar
Od 13. do 17. studenoga 2017. godine na CARNetovom sustavu Loomen održano je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Interes učenika ove je godine bio iznimno velik pa je na natjecanju ukupno sudjelovalo 15 247 učenika iz 430 škola. 

29.11.2017. 16:09
Lakše i zanimljivije učenje uz pomoć digitalnih obrazovnih sadržaja
U sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg s partnerima provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, razvijeni su digitalni obrazovni sadržaji (DOS-ovi) za učenike i nastavnike STEM predmeta (kemija, biologija, fizika i matematika) u 7. i 8. razredima osnovnih škola te 1. i 2. razredima srednjih škola.

29.11.2017. 13:46
Webinar: Keep it Simple but Keep on Going
U četvrtak, 30. studenoga 2017. godine od 19 do 20 sati Hrvatsko udruženje profesora engleskog jezika u suradnji s CARNetom održat će webinar pod nazivom Keep it Simple but Keep on Going.

Domaća zadaća 1.docx
28.10.2014.
Domaća zadaća 1.docx
doc_docx

25.10.2014.
DZ-Pretvaranje_brojevni sustavi.docx
doc_docx

13.09.2010.
Pitanja-povijest-1kom-dz.doc
doc_doc

22.12.2014.
REZULTATI VJEŽBI IZ INFORMATIKE.docx
doc_docx

14.05.2013.
ZADATAK_WEBMAIL.doc
doc_doc

15.09.2010.
abeceda racunala_nastavni listic_1.pdf
doc_pdf

02.10.2015.
Decimalni brojevi i prikaz brojeva.docx
doc_docx

26.09.2015.
DOMAĆA ZADAĆA-binarna aritmetika.docx
doc_docx

17.09.2015.
Domaća zadaća -brojevni sustavi.docx
doc_docx

07.10.2010.
DZ, LOG-SKLOPOVI-1OG.doc
doc_doc

19.10.2014.
Zapis podataka u računalu.pdf
doc_pdf

02.10.2014.
Kviz-ponavljanje povijest i sklopovlje.docx
doc_docx

30.09.2009.
Mmlogic.exe
doc_exe

22.09.2010.
Nastavni listići 2 i 4.doc
doc_doc

27.04.2015.
Razredni_list.xls
doc_xls

10.02.2014.
Domaća zadaća funkcije-2kom.xlsx
doc_xlsx

25.02.2014.
Domaća zadaća-urediPOTROŠNJA auto.xlsx
doc_xlsx

18.01.2012.
Filmovi_excel kao baza.xls
doc_xls

09.06.2016.
Kalkulacija.xlsx
doc_xlsx

26.01.2009.
Ponavljanje-2kom.xls
doc_xls

01.02.2012.
Ponavljanje-2kom-zaispit-vježbe 8.2..xls
doc_xls

19.05.2010.
Ponavljanje pred ispit 1.xls
doc_xls

01.06.2010.
Ponavljanje pred ispit 2.xls
doc_xls

18.01.2012.
Preuređivanje grafikona.xls
doc_xls

13.03.2015.
Razredni list.xls
doc_xls

18.01.2012.
Stupčani.xls
doc_xls

18.01.2012.
Tortni.xls
doc_xls

25.10.2012.
dodatne lekcije.pdf
doc_pdf

15.10.2012.
DZ-tablica.docx
doc_docx

11.11.2013.
Gušterača.doc
doc_doc

18.11.2013.
Izvještaj za razredno vijeće.docx
doc_docx

25.10.2012.
OBRASCI – pomoć u nastavi.pdf
doc_pdf

18.11.2013.
PIVO.docx
doc_docx

19.11.2014.
ROCK MUSIC.doc
doc_doc

02.11.2016.
Skripta_napredni_word-hr.docx
doc_docx

14.10.2015.
Domaća zadaća.docx
doc_docx

14.10.2015.
LOŠA PREZENTACIJA.pptx
doc_pptx

20.02.2011.
Osnove_programiranja.doc
doc_doc

08.04.2014.
PROGRAMIRANJE.doc
doc_doc

01.03.2011.
programiranje_prezentacije.ppt
doc_ppt

27.05.2015.
Skripta.docx
doc_docx

12.05.2014.
Zadaci algoritmi.docx
doc_docx

26.04.2015.
ZADATCI za DZ do 29.4 .docx
doc_docx

22.10.2014.
2kom_putniciČokolada.pptx
doc_pptx

19.12.2014.
Izrada_multimedijskih_plakata_prirucnik.pdf
doc_pdf

12.01.2015.
Kod.docx
doc_docx

27.05.2011.
prezentacije.pdf
doc_pdf

09.04.2011.
Priručnik.doc
doc_doc

09.02.2009.
QBasic.zip
doc_zip

22.02.2015.
Rezultati ispravka Napredni Word.docx
doc_docx

21.12.2014.
REZULTATI VJEŽBI NAPREDNI WORD.docx
doc_docx

30.03.2015.
Rezultati vježbe Word.docx
doc_docx

04.02.2016.
Domaća zadaća UPITI.docx
doc_docx

04.02.2016.
Knjižnica-VJEŽBE - UČENICI.accdb
doc_accdb

01.06.2016.
DOMACA_ZADACA-UPIT I IZVJEŠTAJ.docx
doc_docx

17.01.2013.
knjižnica-boris.accdb
doc_accdb

20.01.2010.
knjižnica.mdb
doc_mdb

31.01.2013.
Skladište-ponavljanje.mdb
doc_mdb

28.01.2016.
Veza.accdb
doc_accdb

18.02.2014.
Zadaci za ponavljanje-skladište.doc
doc_doc

17.03.2016.
Domaća zadaća WEB SITE Prijatelji.docx
doc_docx

24.02.2009.
Izrada Web stranice-FP.doc
doc_doc

23.05.2014.
Zadatci.rar
doc_rar

08.04.2015.
ZADATCI ZA SAMOSTALAN RAD.docx
doc_docx

15.10.2014.
Baza podataka za zadaću.xlsx
doc_xlsx

14.10.2009.
excel kao baza podataka.xls
doc_xls

28.04.2015.
excel_napredni.ppt
doc_ppt

23.10.2010.
Filmovi_excel kao baza.xls
doc_xls

29.09.2014.
Financijske za učenike.xlsx
doc_xlsx

02.10.2014.
Financijske_za_zadacu.xls
doc_xls

14.10.2009.
funkcije za rad s bazom1.xls
doc_xls

22.10.2011.
Ponavljanje-Filtriranje-products.xlsx
doc_xlsx

26.10.2013.
Ponavljanje pred ispit-3kom.xls
doc_xls

14.06.2016.
Skripta napredni Excel-funkcije.doc
doc_doc

26.09.2009.
vježba-funkcije-3kom.xls
doc_xls

22.10.2014.
Zadaci_za_ponavljanje.xls
doc_xls

27.09.2010.
Za vježbu-matstatlog-funkcije-3kom.xls
doc_xls

27.04.2016.
Projektni 3kom 2015_16.docx
doc_docx

21.02.2015.
ZADATAK ZA DOMAĆU ZADAĆU-publisher.docx
doc_docx

05.11.2012.
INFORMACIJSKI SUSTAV.ppt
doc_ppt

08.11.2011.
Internet za nastavu.doc
doc_doc

26.01.2009.
POWERPOINT I INTERNETHR-odrasli.doc
doc_doc

30.01.2009.
Tjestenine.doc
doc_doc

preskoči na navigaciju