preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

Vrijedni praktičari i zadrugari poljoprivredne struke

 

 

Otkada je završila nastava vrijedni učenici i zadrugari poljoprivredne struke podjeljeni u grupe svakim radnim danom vode brigu o školskom vrt, beru i spremaju usjeve, te uređuju učionice i praktikume za novu školsku godinu. Svaka čast vrijednim učenicima razrednih odjela 1.CV, 2.CV, 2.PG, 2. PT i 3.PT, te nastavnicima Korneliji Sabolek,Draganu Kopiću i Jelici Ljubek.... marljivima ne smeta ni ljetna vrućina :) !

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 5. 7. 2017. 22:51

Oskar znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove je godine državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju.

Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održala se 29. lipnja 2017. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati. Program dodjele vodila je poznata voditeljica Danijela Trbović.

Srednju školu Donji Miholjac predstavljala je učenica prvog razreda opće gimnazije Lucija Falamić koja je na državnom natjecanju iz povijesti u kategoriji četvrtih razreda osvojila prvo mjesto. Luciju je kroz pripreme za natjecanje vodio profesor Zvonimir Falamić, ujedno i  Lucijin otac.

Mentorima i učenicima uručene su zahvalnice i plakete. Skulpture Oskara znanja i ove godine izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „ August Šenoa “ iz Garešnice.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 5. 7. 2017. 22:35

Fotogodišnjak školske godine 2016./2017.

Voditelj školske foto grupe izradio je prvi fotogodišnjak Srednje škole Donji Miholjac za školsku godinu 2016./17. Godišnjak u obliku fotoknjige biti će izrađen u slijedećih tjedan dana, a do tada ga možete pogledati u digitalnom obliku na slijedećem linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 26. 6. 2017. 19:22

Zadnji dan nastave obilježen izletom na Staroj Dravi

 

Posljednji nastavni dan posebno su obilježili zadrugari Učeničke zadruge te učenici i nastavnici koji su školsku godinu 2016./17. obilježili značajnim uspjesima. Ravnatelj Nenad Perić spomenute je okupio na izletištu Stara Drava gdje su se spomenuti počastili čobancem iz čak dva kotlića! Majstori kotlića bili su profesor Josip Brodar i ravnatelj.  Hvala svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 18. 6. 2017. 21:02

Izložba foto grupe i radio prilog

Izložba fotografija postavljena povodom Dana škole sada je dostupna i široj javnosti jer je većina radova izložena u izlogu Papirnice Dolančić od 14.lipnja. Tim povodom emitiran je i prilog na RDM-u u kojem su sudjelovale dvije članice foto grupe, Laura Ivanković i Nikolina Katiće te voditelj grupe, Antonio Čmelak. Za kraj školske godine u pripremi je fotogodišnjak škole, a zadnje fotografske radove grupe ove školske godine možete vidjeti u fotogaleriji sa zadnjeg dana nastave i druženja učenika i nastavnika na izletištu Stara Drava.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 15. 6. 2017. 08:21

Obilježavanja Svjetskog dana sporta i rekreacije

Povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta i rekreacije  želi se istaknuti važnost tjelesnog vježbanja u našim svakodnevnim životima stoga će se u subotu 3.lipnja 2017. od 10 h demonstrirati grupni treninzi koji se provode u našem gradu. Demonstracija će trajati najduže 15 minuta po treningu i to na terenima ispred nastavno- sportske dvorane osnove škole August Harambašić.  

Voditelji grupnih treninga su:

Lovorka Muminović YOGA SRCA

Dinko Puljić GRUPNI FITNESS TRENING

Tajana Hrupački ZUMBA

Ivana Rožić GONG ZVUČNA KUPKA

 

Kooordinator Tatjana Kolarić i suradnici DND-a

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 1. 6. 2017. 09:04

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN NEPUŠENJA!

 

Svjetski dan nepušenja obilježava se 31.svibnja stoga su 3.KOM i humanitarna sekcija prof. Kristine Veselovac organizirali pečenje palačinki. Prihodi od prodaje palačinki namjenjeni su za gladnu djecu projekta "Marijini obroci".  Ideja je nastala zbog činjenice da sve više mladih koristi duhanske proizvode i time si narušavaju zdravlje. Cigareta uzima 7 minuta života, zato dobro razmislite!

                                                                           Jana Majstorović, 3.KOM

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 31. 5. 2017. 11:50

Učenička zadruga "Celestina" uspješno se predstavila na projektnom danu Osnovne škole Ernestinovo

U četvrtak, 25. 05. 2017., Učenička zadruga "Celestina" uspješno je sudjelovala u programu projektnog dana Osnovne škole Ernestinovo na temu "Mi jedemo odgovorno".

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 26. 5. 2017. 12:54

PREVENTIVNA AKCIJA „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“

          Dana 25. svibnja Srednja škola Donji Miholjac sudjelovala je u preventivnoj akciji MUP-a „Manje oružja – manje tragedija“ pod sloganom „Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj dom sigurnijim“. Učenici su posjetili štandove MUP-a na Trgu Ante Starčevića u Donjem Miholjcu te pogledali izložbene primjerke raznih vrsta oružja. Također, upoznali su se sa zakonom o oružju koji omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava koje posjeduju građani.

          Fotografije možete pogledati na poveznici: http://ss-donji-miholjac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=251

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 25. 5. 2017. 12:38

Fotografije s ispraćaja maturanata

U foto-galeriji možete pogledati fotografije s ispraćaja maturanata na slijedećim linkovima:

Norijada

Pohvaljeni učenici i program

Quadrilla

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 19. 5. 2017. 16:51

Ponovno primjećene učestale krađe povrtnih kultura iz školskog vrta i plastenika!

Ovih dana nastavnici praktične nastave Srednje škole Donji Miholjac primjetili su da učestalo netragom nestaje urod povrtnih kultura iz školskih plastenika te iz školskog vrta, a nepoznati lopovi kradu doslovce sve što im se nađe pod rukom - presadnice, tikvice, grašak, mladi bijeli luk... , a prilikom krađe uništavaju i ono malo što ostane!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 12. 5. 2017. 11:08

PRVAKINJA DRŽAVE U NATJECANJU IZ POVIJESTI

 

Mala škola pomela konkurenciju!!!

Učenica prvog razreda opće gimnazije Lucija Falamić osvojila je izvanredan uspjeh i osvojila je 1.mjesto na državnom natjecanju iz povijesti!!!Luka Kaučić iz 2.OG osvojio je odlično 9.mjesto! Lucija se natjecala u kategoriji četvrtih razreda i svojim učinkom ozbiljno ugrozila konkurenciju. Od srca čestitamo Luciji i mentoru Zvonimiru Falamiću!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 11. 5. 2017. 22:01

POSJET MINISTRA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

U utorak 8.5.2017. Srednju školu Donji Miholjac je posjetio ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Pavo Barišić i njegov pomoćnik prof. Momir Karin.

Posjetu su nazočili i predstavnici županije, ureda za prosvjetu, te predstavnici grada Donjeg Miholjca.

Ministar je obišao školu, razgovarao sa učenicima i djelatnicima škole o uvjetima rada i problemima s kojima se susreću.

Posjet ministra su popratili i mediji RTL-a i HRT-a koji su razgovarali i s učenicima i djelatnicima.

Nakon obilaska škole naglasio je da je relaizacija projekta izgradnje Srednje škole Donji Miholjac jedno od prioritetnih zadaća, te da će ministarstvo u vrlo kratkom roku uz pomoć lokalne zajednice pronaći rješenje za ovaj problem.

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 9. 5. 2017. 11:11

Đakovo-Vinkovci- Vukovar

Učenici  poljoprivredne struke Srednje škole Donji Miholjac  06. 05. 2017. godine bili su na stručnoj jednodnevnoj ekskurziji u organizaciji prof. Mladena Maroslavca, te u pratnji  prof. Tonke Kovačević i pedagoginje Mirte Grozdanić. Posjetili smo Državnu ergelu lipicanaca u Đakovu gdje smo obišli dvije lokacije (Ivandvor i Pastuharnu). Čuli smo o povijesti uzgoja, načinu držanja i namjeni lipicanske pasmine u Đakovu. Zatim smo u pratnji lokalnog vodiča upoznali kulturno-povijesne znamenitosti Vinkovaca. Također smo posjetili modernu farmu muznih krava u Tordincima gdje se koristi moderna tehnologija (od robota za mužnju pa do upotrebe biomase za proizvodnju električne energije). Posjet smo završili u Vukovaru u modernom Muzeju vučedolske kulture.

Slike sa ekskurzije pogledajte u fotogaleriji.

Mladen Maroslavac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 6. 5. 2017. 07:27

Osvojeno 2.mjesto na Županijskoj smotri Učeničkih zadruga

 

Učenička zadruga Celestina 5.svibnja 2017.sudjelovala je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga i zasluženo osvojila 2.mjesto.

Tema ovogodišnjeg izlaganja bio je ... ŠKOLSKI BIO VRT.

Zadruga se predstavila ručnim vrtnim alatima, presadnicama, čajevima, sjemenjem, medom te vrtnom meterološkom stanicom. Zadrugu su predstavljali učenici Gabrijel Mikolić i Sonia Knežević, te mentorice profesorice Kornelija Sabolek i Tonka Kovačević kojima ovim putem čestitamo. Svim zadrugarima čestitamo i zahvaljujemo! Ponosni smo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 5. 5. 2017. 22:35

24. DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Topusko, 10. -12. travanj 2017.

Nakon održanih školskih i županijskih razina na 24. državnu razinu Natjecanja iz geografije pozvano je 126 natjecatelja (65 učenika iz osnovnih škola, 61 učenik iz srednjih škola) i 102 mentora, a našu školu predstavljali su Ivan Ovcin iz prvog razreda i Nikola Bišćan iz drugog razreda opće gimnazije u pratnji svoga mentora, nastavnika geografije Tomislava Dolančića.

Ivan Ovcin osvojio je izvrsno 7. mjesto, a Nikola Bišćan visoko 2. mjesto. Također, Nikola Bišćan pozvan je kao jedan od četiri hrvatska reprezentativaca na 14. svjetsku geografsku olimpijadu koja će se održati početkom kolovoza ove godine u Beogradu. Čestitke učenicima za sudjelovanje i postignut rezultat na državnom natjecanju!  

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 5. 5. 2017. 21:53

Posjetili smo Megasan

U subotu, 29.travnja 2017.g., učenici 3. razreda komercijalista, u sklopu terenske nastave, pod predmetom Poznavanje robe, posjetili su prodavaonicu Megasan u Donjem Miholjcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 2. 5. 2017. 21:05

Dan škole 2017.

Svečana će se priredba održati 2.svibnja  2017. u Kino dvorani Osvit u Donjem Miholjcu  s početkom u 11:00 sati. Pozivamo Vas da uveličate ovaj dan i podržite naše učenike  i djelatnike.

Program: izložba fotografija foto grupe u školskom hodniku, 9:00 utakmica malog nogometa učenika i profesora u sportskoj dvorani, 11:00 h svečana priredba u kino dvorani.

Foto galerija: "Utakmica učenika i nastavnika" 

Foto galerija: "Program Dana škole u kino dvorani"

Foto galerija: "Pohvaljeni učenici i nastavnici"

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 1. 5. 2017. 23:17

Eko grupa održala prezentaciju/radionicu na Ekonomskom fakultetu

Naše vrijedne članice Eko grupe u petak, 28.4. u prijepodnevnim satima održale su na osječkom Ekonomskom fakultetu prezentaciju i radionicu o bio enzimu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 28. 4. 2017. 18:39

Izložba fotografija povodom Dana škole

Povodom Dana škole postavljena je izložba fotografija članova i voditelja foto grupe. Autori fotografija su Monika Kovač i Matej Ljiljanić iz 2.razreda komercijalista, Laura Ivanković iz 3.razreda opće gimnazije, Nikolina Katić iz 3.razreda komercijalista i voditelj foto grupe Antonio Čmelak. Fotografije su izrađene u formatu 15 x 18 cm na foto papiru premium kvalitete, a biti će izložene narednih mjesec dana u glavnom hodniku škole, na stepeništu i pored zbornice. Fotografije možete pogledati i u digitalnom obliku u fotogaleriji http://www.ss-donji-miholjac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=240 ili u obliku projekcije na http://cantonio385.wixsite.com/skole/foto-grupa

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 28. 4. 2017. 09:30

Izvanredne stolnotenisačice

Naše su stolnotenisačice Marina Vuzem, Sofija Čočaj i Lucija Falamić sa mentorom Mijom Šerićem, nakon pobjeda na županijskom i regionalnom natjecanju, kao prvakinje Slavonije i Baranje, nastupile na Državnom natjecanju u Poreču (23.-25. travnja). U izuzetno snažnoj konkurenciji, iako su slovile kao autsajderi, uspjele su ući u polufinale te nakon neizvjesne borbe za brončanu medalju, osvojile izvrsno 4. mjesto

Bravo cure!

    
  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 27. 4. 2017. 07:32

Međunarodni proljetni tamburaški susret HDTP-a Vijest ima dokument u privitku

U Belom Manastiru održava se  5. međunarodni seminar za nastavnike tambura i voditelje tamburaških orkestara,  25. i 26. travnja 2017 na kojem sudjeluje i učenik naše škole Gabriel Veselovac, 2 razred opće gimnazije.

Sudionici susreta čine jedan veliki tamburaški orkestar od sto članova pod ravnanjem maestra Alena Bjelinskog, koji  na završetku susreta, 25. travnja, održava i veliki koncert  u 19:00. Koncert će se održati u Umjetničkoj školi Beli Manastir, Kralja Tomislava 2.

Koncert će se također održati i 26.travnja  u Mohaču u 16:00.

Dođite i poslušajte tamburaški orkestar  i našeg učenika Gabriela Veselovac pod ravnanjem maestra Alena Bjelinskog.

 

Kristina Veselovac, prof. mentor

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 25. 4. 2017. 11:59

Sudjelovanje na VII. Geometrijskoj školi Stanka Bilinskog

          Učenici naše škole Jelena i Ivana Majdenić (3. OG) te Matej Veselovac (4. OG) posjetili su VII. Geometrijsku školu Stanka Bilinskog u Našicama pod vodstvom profesorica Kristine Veselovac i Snježane Berke-Maričić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 20. 4. 2017. 10:44

SREDNJA ŠKOLA DONJI MIHOLJAC U ZAVRŠNICI MEĐUNARODNOG NATJECANJA POTROŠAČKE UČIONICE

Miholjački gimnazijalci među deset finalista iz cijele Europske unije

Učenici 3. razreda opće gimnazije i članovi izvannastavne aktivnosti Jezična grupa u finalu su prestižnog međunarodnog natjecanja Potrošačke učionice. Odabrani su među deset finalista iz cijele Europske unije i bore se za prvo mjesto.

Za taj je veliki uspjeh zaslužni su i mentori  učenika  profesori Antonio Čmelak i Kristina Kaučić. Riječ je o međunarodnom natjecanju Potrošačke učionice pod nazivom Pametni potrošači energije. U natjecanju sudjeluju srednje škole iz cijele Europske unije, a održava se četvrti put.

Kako je uvjet natječaja bio suradnja s jednom europskom školom,  cijeli je projekt ostvaren u suradnji s partnerskom školom Aniturri BHI, Agurain,iz Baskije, Španjolska. Zadatak je bio odrediti svoju ulogu u potrošnji energije, u borbi protiv klimatskih promjena i stvaranju održivih društava.

U suradničkom ozračju,učenici iz Donjeg Miholjaca i Aguraina su odredili i usporedili svoje svakodnevno ponašanje kao potrošača energije u pogledu mobilnosti, grijanja, hlađenja, potrošnje vode, rasvjete, korištenja kućnih uređaja i na svojoj web stranici http://begreenmyfriend.weebly.com/  predstavili internetski komplet alata za smanjenje potrošnje energije.

Da je doista riječ o kvalitetnom radu, potvrđuje činjenica da je upravo projekt naziva Be Green My Friend   ušao u uži krug natjecanja, gdje se zajedno s još devet finalista bori za prvo mjesto, ali i činjenica da je prosudbena komisija ovaj projekt ocjenila s visokih 18,2 boda od mogućih 20.

Prva nagrada je putovanje u Bruxelles te posjet glavnim europskim institucijama.

Inače, svi projekti izabrani u uži krug predstavljeni su na internetskoj stranici Potrošačke učionice te se za njih može glasati do 26. travnja. Projekt s najvećim brojem glasova osvaja prvo mjesto. Za projekt Srednje škole Donji Miholjac pod nazivom Be Green My Friend možete  glasati na sljedećem linku: .  https://www.consumerclassroom.eu/inter_school_competition_finalists_2016_2017

 

Jedna IP adresa, jedna mail adresa, jedan glas, glas po glas – Pobjeda.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 17. 4. 2017. 16:17

Veliki uspjeh ekipe mladih Hrvatskog Crvenog križa Srednje škole Donji Miholjac

           Osvojeno je treće mjesto i priželjkivani pehar.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 13. 4. 2017. 09:12

Rezultati ankete u projektu "Upravljanje osobnim financijama"

Tijekom ožujka su održana predavanja u dva završna razreda na temu "Upravljanje osobnim financijama" sa ciljem podizanja financijske pismenosti i samostalnosti učenika. Program je realizirao nastavnik mentor Antonio Čmelak u četvrtim razredima komercijalista, i opće gimnazije, a razrednici su dobili materijale za radionicu na slijedećm satu razrednika. Nakon predavanja je provedena anketa čije rezultate možete pogledati u infografici na slijedećem linku: https://infograph.venngage.com/p/252863/upravljanje-osobnim-financijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 11. 4. 2017. 10:07

U Srednjoj školi Donji Miholjac održana stručno - edukativna poljoprivredna radionica "Pregled tehničkih sustava u zaštiti bilja"

U organizaciji Srednje škole Donji Miholjac i Zavoda za mehanizaciju Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, u ponedjeljak 03. 04. 2017., u školskom dvorištu je održana stručno – edukativna poljoprivredna radionica "Pregled tehničkih sustava u zaštiti bilja" na kojoj su učenici poljoprivrednih usmjerenja imali priliku vidjeti tijek stručnog pregleda strojeva za primjenu pesticida kojim se utvrđuje da li ti strojevi zadovoljavaju tehničke zahtjeve radi postizanja visoke razine zaštite zdravlja ljudi i životinja te zaštite okoliša.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 3. 4. 2017. 21:58

Eko grupa u posjetu KG Doroslov

Eko grupa naše škole u petak, 31.3.2017. u 12, 30 je posjetila KG Doroslov.

Razlog našeg posjeta je bio intervju sa novom direktoricom Doroslova, Ankicom Zvocak.

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 3. 4. 2017. 16:13

Manje rizika-više igre

 

 

U utorak 28.ožujka 2017. škola je zaprimila zanimljivu edukativnu igru "Manje rizika- više zabave". Igru je pripremio Hrvatski ured za osiguranje. Igra potiče financijsku pismenost te je dobila potrebnu podršku MZOS.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 28. 3. 2017. 10:09

Terenska nastava u Industrijskoj zoni Janjevci - Kanaan

Učenici 2.razreda komercijalista su 23.ožujka bili na terenskoj nastavi u Industrijskoj zoni Janjevci gdje su pod vodstvom nastavnika-mentora Antonia Čmelaka posjetili tvrtku Kanaan u sklopu predmeta Strukovne vježbe.  Učenike je dočekao gospodin Mladen Mamić koji ih je prvo proveo kroz proizvodi pogon chips i snack proizvoda, a nakon toga su posjetili skladišta gotovih proizvoda, ambalaže i sirovina - specijalizirano skladište krumpira. Osim skladišnog poslovanja koje je središnji sadržaj navedenih predmeta u 2.razredu učenici su upoznati i s osnovnim komponentama marketinga tvrtke Kanaan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 25. 3. 2017. 17:30

Projekt "Potrošakog razreda" - Be green my friend Vijest ima dokument u privitku

Promotivni letak

Učenici 3.razreda OG u suradnji s partnerima iz Španjolske srednje škole Aniturri BHI, Agurain provode projekt pametne potrošnje energije u sklopu "Consumer classrooma" pod nazivom "Be green my friend". O načinima smanjenja potrošnje energije možete se informirati na plakatu u hodniku škole s kojeg možete uzeti i prigodni letak ili na web satrnici projekta begreenmyfriend.weebly.com

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 15. 3. 2017. 20:16

Tjedan mozga

 

U utorak 14.ožujka učenici 1.OG, 2.OG, 3.OG i 4.OG, te 2.PT-a u organizaciji profesorice Tonke Kovačević i pedagoginje Mirte Grozdanić Falamić posjetili su zanimljiva predavanja na Rektoratu o tajnama ljudskog mozga. U popodnevnim satima posjetili su zadivljujuću izložbu školjaka Udruge Gloria Maris. Nakon kratke šetnje prekrasnim Osijekom i pauzom za ručak i kavu završio je ovaj prekrasan izlet. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tonka Kovačević  datum: 14. 3. 2017. 10:04

8. zimska škola fizike

     Naša škola ima učenike zainteresirane za znanost – Lea Duvnjak (4. OG), Zvonimir Hajduković (4. OG), Matej Molnar (4. OG), Gabrijel Veselovac (2. OG), Luka Pavošević (2. OG), Nikola Andračić (2. OG), Ana Fuček (2. OG) i Lovro Micek (2. OG).

     Dana 25. veljače sudjelovali smo u 8. zimskoj  školi fizike i prošli kroz radionice: 1. Rubensova cijev, 2. Dopplerov efekt, 3. „Najslađa“ brzina, 4. Glazbene boce, 5. Zurenje u Sunce, 6. Fizika glazbe.

     Profesorica mentorica Kristina Veselovac je priredila temu Dopplerov efekt.

     Nakon radionica učenici su bili oduševljeni  fizikom, pokusima i onime što su naučili.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 14. 3. 2017. 09:20

Učenici usmjerenja prodavač i komercijalist u posjetu 24. proljetnom sajmu u Osijeku!

Učenici 1. razreda komercijalista i 1.-3. razreda prodavača 6.3.2015. bili su na jednodnevnoj stručnoj ekskurziji u Osijeku.

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 9. 3. 2017. 22:17

BB Projekt - posjet uspješne kanadske poduzetnice!

Dana 1. ožujka, 2016. godine u sklopu projekta Biti bolji našu školu posjetila je gospođa Caroline Spivak.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 9. 3. 2017. 21:58

Održano Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

     U ponedjeljak, 6. ožujka održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Na natjecanju je sudjelovalo troje učenika naše škole pod mentorstvom profesorice Marijane Molnar. Postigli su sljedeće rezultate:

Nikola Bišćan, 2. razred: 2. mjesto (81/90)

Lea Božić, 2. razred: 7. mjesto (72/90)

Mihaela Mandić, 3. razred: 5. mjesto (72/90)

     U svakoj je kategoriji sudjelovalo 15 učenika. Učenicima čestitamo na uspješnom plasmanu, kao i njihovoj mentorici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 8. 3. 2017. 14:01

Erasmus+ Task

Među prvima u Europi i jedini u Hrvatskoj, učenici trećeg razreda opće gimnazije Donji Miholjac i njihova profesorica engleskog i njemačkog jezika Kristina Kaučić u veljači su imali priliku sudjelovati u pilotiranju novog online alata za samoprocjenu ključnih vještina. Pilotiranje je dio Task projekta kojeg je u sklopu Erasmus+ programa financirala Europska komisija.

Online alat za samoprocjenu ključnih vještina nastao je kao rezultat strateškog partnerstva u području obrazovanja. Koordinator projekta je IISS Majorana, a osim spomenute škole na projektu su aktivno sudjelovali i Eun Partnership AISBL ( mreža 31 europskog Ministarstva obrazovanja ), Learning Community, Istituto Comprensivo Bozzano, Merkez Ataturk Ortaokulu, College Drouyn i IES Ribeira. Cilj ovog projekta je online alat kao podrška nastavnicima srednjih škola u procjeni učeničkih postignuća u razvijanju ključnih kompetencija potrebnih u današnjem društvu i na tržištu rada. Alat se temelji na izvođenju zadataka koji su autentični i utemeljeni u svakodnevnim situacijama. Rješavajući zadatke, učenici primijenjuju stečena znanja i vještine, ali također i uče. Ovakva vrsta zadataka zahtijeva od učenika analizirati, sintetizirati i primijeniti znanje. Zadatkom se provjerava može li učenik i u kojoj mjeri samostalno izvesti zadatak i može li prikupiti valjane dokaze koje ulaže u svoj portfolio. Koristeći ovaj alat, učenici preuzimaju aktivnu ulogu u procjeni vlastitog znanja i vještina, te uz pomoć nastavnika i sugestije samog alata razvija strategiju daljnjeg učenja i razvijanja vještina. Uloga nastavnika nije zanemariva. Nastavnik potiče učenike, prikuplja dokaze, promatra, procjenjuje i daje povratnu informaciju učeniku. Alat trenutačno nudi mogućnost samoprocjene u tri ključne vještine, a to su digitalne, vještine u stranom  i materinjem jeziku. Kako je alat još u fazi dorade, dostupan je samo na jezicima partnera na projektu, a to su engleski, francuski, španjolski, talijanski i turski.

Učenici 3.OG-a i njihova profesorica Kristina Kaučić pilotirali su alat na engleskom jeziku i procijenili svoje znanje i vještine u stranom jeziku. Pilotiranju je prethodila online obuka nastavnika. Nastavnici su prvo sami isprobali ovaj alat, a nakon toga su morali napisati izvješće u kojemu su morali argumentirano navesti prednosti i nedostatke ovog alata te predložiti mjere za poboljšanje istog. Uslijedilo je nekoliko webinara podrške nastavnicima te samo pilotiranje u razredu i naravno, novo izvješće utemeljeno na iskustvima učenika. Alat bi trebao postati dostupan svima nakog završetka ovog projekta u kolovozu 2017. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 6. 3. 2017. 21:46

Rezultati ankete projekta "Teenagerske financije"

Krajem 1.polugodišta održana su predavanja u četiri druga razreda na temu "Teenager financije" sa ciljem podizanja finacnijske pismenosti učenika. Program je realizirao nastavnik mentor Antonio Čmelak u drugim razredima komercijalista, poljoprivrednih tehničara, prodavača i cvjećara te strojobravara, automehaničara i tokara. Nakon predavanja je provedena anketa čije rezultate možete pogledati u infografici na slijedećem linku: https://infograph.venngage.com/p/228856/anketa-teenage-financija.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 2. 3. 2017. 08:10

Međužupanijsko natjecanje u disciplini prodavač

Učenica 3. prodavača Irena Vidović je u četvrtak 23.2. sudjelovala na 

Međužupanijskom natjecanju u disciplini prodavač.

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 27. 2. 2017. 21:34

BBC micro:bit - STEM revolucija

Srednja škola Donji Miholjac je primila donaciju od 20 BBC micro:bit kompleta od Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) iz Zagreba kao dio kampanje BBC micro:bit-STEM revolucija u školama.

Zahvaljujemo se donatorima što su ovom donacijom omogućili da se naša škola ukljući u STEM revoluciju!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 22. 2. 2017. 10:56

Kreativno strojarstvo

Novosti iz strojarstva...

Učenici strojarskih zanimanja i nastavnici strojarske grupe predmeta odradili su uspješno čitav niz vježbi na novoj CNC glodalici u vrijednosti 50-tak tisuća kuna financirane od strane osnivača Osječko-baranjske županije, te kompletnom pultu za hidrauliku i pneumatiku. Profesor Pinterić učenicima strojarskih tehničara demonstrirao je rad 3D printera kojeg je samostalno izradio. Prigodne poklone izrađene na novim suvremenim strojevima učenici su pripremili i za uvažene gošće iz MZOS-a. 

Srednja škola Donji Miholjac prijavila se na natječaj Croatian Makers kojim se nastoji opremiti škole  BBC micro:bitove. BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. Držimo palčeve!

Da učenici vole strojarstvo pokazuju i rezultati da na državnom natjecanju TOKARA sudjeluje učenik Ivan Šundrović, a na međužupanijskom natjecanju automehaničara učenici Deni Jovanić i Borno Golub. Čestitamo!

Fotografije pogledajte u nastavku....

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 16. 2. 2017. 21:51

Sudjelovanje naših učenica na LiDraNu

     Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017. održala se 14. veljače 2017. godine u SŠ Isidora Kršnjavoga u Našicama. Našu školu predstavljale su dvije učenice iz 2. razreda opće gimnazije - Lea Božić (U lutanju snova) i Karla Harkanovac (Mene nitko ne pita) uz mentoricu Marijanu Molnar.  Obje učenice sudjelovale su na smotri u konkurenciji literarnih radova.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 15. 2. 2017. 14:11

Održano natjecanje FLORA

 

Učenice trećeg razreda cvjećara sudjelovale su danas, 3.veljače 2017. na školskom natjecanju discipline Flora. Učenice Martina Kranjčec, Martina Staklena ci Sara Petrović natjecale su se u kategoriji prigodne dekoracije za Valentinovo.

Najuspješnija je bila učenica Martina Kranjčec koja je ovim trudom i zalaganjem zaslužila sudjelovanje na državnom natjecanju. Čestitamo učenici i mentorici Korneliji Sabolek. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 3. 2. 2017. 20:32

PRVAKINJE U STOLNOM TENISU

Stolnotenisačice Srednje škole Donji Miholjac Marina Vuzem, Sofija Čočaj i Lucija Falamić pobjednice su regionalnog natjecanja u stolnom tenisu koje je održano 3.2.2017. godine u Požegi. U finalu su pobijedile predstavnika Vukovarsko-srijemske županije rezultatom 3:2, te su izborile pravo nastupa na državnom natjecanju. Iskrene čestitke djevojkama,mentoru profesoru tjelesne i zdravstvene kulture Miji Šeriću, voditelju Zvonimiru Falamiću, a posebno treneru djevojaka i vanjskom suradniku škole g. Alenu Vuzemu.

ČESTITAMO OD SRCA!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 3. 2. 2017. 14:00

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

27. siječnja 2017. je u prostoru Crvenog križa Donjeg Miholjca organizirano dobrovoljno davanje krvi. Akciji su se odazvali i učenici 4.razreda komercijalista iz naše škole. Po prvi puta su dobrovoljno krv dali Slaven Mihaljević i David Strišković dok je Leopoldina Peica krva darivala već drugi puta. Pozivamo i ostale punoljetne maturante da se odazovu ovoj humanoj akciji kojom nekome mogu spasiti život. Slijedeće darivanje krvi će biti organizirano 2.3.od 10.00 do 14.00 sati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 30. 1. 2017. 21:11

Školsko natjecanje za zanimanje prodavač

U prodavaonici Konzuma je 30.siječnja 2017. u 10.00 sati održano školsko natjecanje za zanimanje prodavač. Natjecanju je pristupila učenica 3.razreda prodavača, Irena Vidović koja je pod vodstvom mentorice Sandre Matković ostvarila 88% bodova te tako stekla pravo sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju. Komisija je radila u sastavu Antonio Čmelak, Lovorka Muminović i Siniša Crnčan dok je nastavnica Ivana Pleša imala ulogu kupca kojeg je učenica trebala poslužiti te mu kupljenu robu naplatiti i zapakirati. Više fotografija u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 30. 1. 2017. 14:06
» Arhiva naših vijesti    
 


Vijesti

Vrijedni praktičari i zadrugari poljoprivredne struke

 

 

Otkada je završila nastava vrijedni učenici i zadrugari poljoprivredne struke podjeljeni u grupe svakim radnim danom vode brigu o školskom vrt, beru i spremaju usjeve, te uređuju učionice i praktikume za novu školsku godinu. Svaka čast vrijednim učenicima razrednih odjela 1.CV, 2.CV, 2.PG, 2. PT i 3.PT, te nastavnicima Korneliji Sabolek,Draganu Kopiću i Jelici Ljubek.... marljivima ne smeta ni ljetna vrućina :) !

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 5. 7. 2017. 22:51

Oskar znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove je godine državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju.

Dodjela priznanja i Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima održala se 29. lipnja 2017. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s početkom u 12 sati. Program dodjele vodila je poznata voditeljica Danijela Trbović.

Srednju školu Donji Miholjac predstavljala je učenica prvog razreda opće gimnazije Lucija Falamić koja je na državnom natjecanju iz povijesti u kategoriji četvrtih razreda osvojila prvo mjesto. Luciju je kroz pripreme za natjecanje vodio profesor Zvonimir Falamić, ujedno i  Lucijin otac.

Mentorima i učenicima uručene su zahvalnice i plakete. Skulpture Oskara znanja i ove godine izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „ August Šenoa “ iz Garešnice.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 5. 7. 2017. 22:35

Fotogodišnjak školske godine 2016./2017.

Voditelj školske foto grupe izradio je prvi fotogodišnjak Srednje škole Donji Miholjac za školsku godinu 2016./17. Godišnjak u obliku fotoknjige biti će izrađen u slijedećih tjedan dana, a do tada ga možete pogledati u digitalnom obliku na slijedećem linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 26. 6. 2017. 19:22

Zadnji dan nastave obilježen izletom na Staroj Dravi

 

Posljednji nastavni dan posebno su obilježili zadrugari Učeničke zadruge te učenici i nastavnici koji su školsku godinu 2016./17. obilježili značajnim uspjesima. Ravnatelj Nenad Perić spomenute je okupio na izletištu Stara Drava gdje su se spomenuti počastili čobancem iz čak dva kotlića! Majstori kotlića bili su profesor Josip Brodar i ravnatelj.  Hvala svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 18. 6. 2017. 21:02

Izložba foto grupe i radio prilog

Izložba fotografija postavljena povodom Dana škole sada je dostupna i široj javnosti jer je većina radova izložena u izlogu Papirnice Dolančić od 14.lipnja. Tim povodom emitiran je i prilog na RDM-u u kojem su sudjelovale dvije članice foto grupe, Laura Ivanković i Nikolina Katiće te voditelj grupe, Antonio Čmelak. Za kraj školske godine u pripremi je fotogodišnjak škole, a zadnje fotografske radove grupe ove školske godine možete vidjeti u fotogaleriji sa zadnjeg dana nastave i druženja učenika i nastavnika na izletištu Stara Drava.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 15. 6. 2017. 08:21

Obilježavanja Svjetskog dana sporta i rekreacije

Povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta i rekreacije  želi se istaknuti važnost tjelesnog vježbanja u našim svakodnevnim životima stoga će se u subotu 3.lipnja 2017. od 10 h demonstrirati grupni treninzi koji se provode u našem gradu. Demonstracija će trajati najduže 15 minuta po treningu i to na terenima ispred nastavno- sportske dvorane osnove škole August Harambašić.  

Voditelji grupnih treninga su:

Lovorka Muminović YOGA SRCA

Dinko Puljić GRUPNI FITNESS TRENING

Tajana Hrupački ZUMBA

Ivana Rožić GONG ZVUČNA KUPKA

 

Kooordinator Tatjana Kolarić i suradnici DND-a

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 1. 6. 2017. 09:04

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN NEPUŠENJA!

 

Svjetski dan nepušenja obilježava se 31.svibnja stoga su 3.KOM i humanitarna sekcija prof. Kristine Veselovac organizirali pečenje palačinki. Prihodi od prodaje palačinki namjenjeni su za gladnu djecu projekta "Marijini obroci".  Ideja je nastala zbog činjenice da sve više mladih koristi duhanske proizvode i time si narušavaju zdravlje. Cigareta uzima 7 minuta života, zato dobro razmislite!

                                                                           Jana Majstorović, 3.KOM

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 31. 5. 2017. 11:50

Učenička zadruga "Celestina" uspješno se predstavila na projektnom danu Osnovne škole Ernestinovo

U četvrtak, 25. 05. 2017., Učenička zadruga "Celestina" uspješno je sudjelovala u programu projektnog dana Osnovne škole Ernestinovo na temu "Mi jedemo odgovorno".

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 26. 5. 2017. 12:54

PREVENTIVNA AKCIJA „MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA“

          Dana 25. svibnja Srednja škola Donji Miholjac sudjelovala je u preventivnoj akciji MUP-a „Manje oružja – manje tragedija“ pod sloganom „Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj dom sigurnijim“. Učenici su posjetili štandove MUP-a na Trgu Ante Starčevića u Donjem Miholjcu te pogledali izložbene primjerke raznih vrsta oružja. Također, upoznali su se sa zakonom o oružju koji omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava koje posjeduju građani.

          Fotografije možete pogledati na poveznici: http://ss-donji-miholjac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=251

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 25. 5. 2017. 12:38

Fotografije s ispraćaja maturanata

U foto-galeriji možete pogledati fotografije s ispraćaja maturanata na slijedećim linkovima:

Norijada

Pohvaljeni učenici i program

Quadrilla

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 19. 5. 2017. 16:51

Ponovno primjećene učestale krađe povrtnih kultura iz školskog vrta i plastenika!

Ovih dana nastavnici praktične nastave Srednje škole Donji Miholjac primjetili su da učestalo netragom nestaje urod povrtnih kultura iz školskih plastenika te iz školskog vrta, a nepoznati lopovi kradu doslovce sve što im se nađe pod rukom - presadnice, tikvice, grašak, mladi bijeli luk... , a prilikom krađe uništavaju i ono malo što ostane!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 12. 5. 2017. 11:08

PRVAKINJA DRŽAVE U NATJECANJU IZ POVIJESTI

 

Mala škola pomela konkurenciju!!!

Učenica prvog razreda opće gimnazije Lucija Falamić osvojila je izvanredan uspjeh i osvojila je 1.mjesto na državnom natjecanju iz povijesti!!!Luka Kaučić iz 2.OG osvojio je odlično 9.mjesto! Lucija se natjecala u kategoriji četvrtih razreda i svojim učinkom ozbiljno ugrozila konkurenciju. Od srca čestitamo Luciji i mentoru Zvonimiru Falamiću!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 11. 5. 2017. 22:01

POSJET MINISTRA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

U utorak 8.5.2017. Srednju školu Donji Miholjac je posjetio ministar znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Pavo Barišić i njegov pomoćnik prof. Momir Karin.

Posjetu su nazočili i predstavnici županije, ureda za prosvjetu, te predstavnici grada Donjeg Miholjca.

Ministar je obišao školu, razgovarao sa učenicima i djelatnicima škole o uvjetima rada i problemima s kojima se susreću.

Posjet ministra su popratili i mediji RTL-a i HRT-a koji su razgovarali i s učenicima i djelatnicima.

Nakon obilaska škole naglasio je da je relaizacija projekta izgradnje Srednje škole Donji Miholjac jedno od prioritetnih zadaća, te da će ministarstvo u vrlo kratkom roku uz pomoć lokalne zajednice pronaći rješenje za ovaj problem.

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 9. 5. 2017. 11:11

Đakovo-Vinkovci- Vukovar

Učenici  poljoprivredne struke Srednje škole Donji Miholjac  06. 05. 2017. godine bili su na stručnoj jednodnevnoj ekskurziji u organizaciji prof. Mladena Maroslavca, te u pratnji  prof. Tonke Kovačević i pedagoginje Mirte Grozdanić. Posjetili smo Državnu ergelu lipicanaca u Đakovu gdje smo obišli dvije lokacije (Ivandvor i Pastuharnu). Čuli smo o povijesti uzgoja, načinu držanja i namjeni lipicanske pasmine u Đakovu. Zatim smo u pratnji lokalnog vodiča upoznali kulturno-povijesne znamenitosti Vinkovaca. Također smo posjetili modernu farmu muznih krava u Tordincima gdje se koristi moderna tehnologija (od robota za mužnju pa do upotrebe biomase za proizvodnju električne energije). Posjet smo završili u Vukovaru u modernom Muzeju vučedolske kulture.

Slike sa ekskurzije pogledajte u fotogaleriji.

Mladen Maroslavac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 6. 5. 2017. 07:27

Osvojeno 2.mjesto na Županijskoj smotri Učeničkih zadruga

 

Učenička zadruga Celestina 5.svibnja 2017.sudjelovala je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga i zasluženo osvojila 2.mjesto.

Tema ovogodišnjeg izlaganja bio je ... ŠKOLSKI BIO VRT.

Zadruga se predstavila ručnim vrtnim alatima, presadnicama, čajevima, sjemenjem, medom te vrtnom meterološkom stanicom. Zadrugu su predstavljali učenici Gabrijel Mikolić i Sonia Knežević, te mentorice profesorice Kornelija Sabolek i Tonka Kovačević kojima ovim putem čestitamo. Svim zadrugarima čestitamo i zahvaljujemo! Ponosni smo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 5. 5. 2017. 22:35

24. DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Topusko, 10. -12. travanj 2017.

Nakon održanih školskih i županijskih razina na 24. državnu razinu Natjecanja iz geografije pozvano je 126 natjecatelja (65 učenika iz osnovnih škola, 61 učenik iz srednjih škola) i 102 mentora, a našu školu predstavljali su Ivan Ovcin iz prvog razreda i Nikola Bišćan iz drugog razreda opće gimnazije u pratnji svoga mentora, nastavnika geografije Tomislava Dolančića.

Ivan Ovcin osvojio je izvrsno 7. mjesto, a Nikola Bišćan visoko 2. mjesto. Također, Nikola Bišćan pozvan je kao jedan od četiri hrvatska reprezentativaca na 14. svjetsku geografsku olimpijadu koja će se održati početkom kolovoza ove godine u Beogradu. Čestitke učenicima za sudjelovanje i postignut rezultat na državnom natjecanju!  

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 5. 5. 2017. 21:53

Posjetili smo Megasan

U subotu, 29.travnja 2017.g., učenici 3. razreda komercijalista, u sklopu terenske nastave, pod predmetom Poznavanje robe, posjetili su prodavaonicu Megasan u Donjem Miholjcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 2. 5. 2017. 21:05

Dan škole 2017.

Svečana će se priredba održati 2.svibnja  2017. u Kino dvorani Osvit u Donjem Miholjcu  s početkom u 11:00 sati. Pozivamo Vas da uveličate ovaj dan i podržite naše učenike  i djelatnike.

Program: izložba fotografija foto grupe u školskom hodniku, 9:00 utakmica malog nogometa učenika i profesora u sportskoj dvorani, 11:00 h svečana priredba u kino dvorani.

Foto galerija: "Utakmica učenika i nastavnika" 

Foto galerija: "Program Dana škole u kino dvorani"

Foto galerija: "Pohvaljeni učenici i nastavnici"

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 1. 5. 2017. 23:17

Eko grupa održala prezentaciju/radionicu na Ekonomskom fakultetu

Naše vrijedne članice Eko grupe u petak, 28.4. u prijepodnevnim satima održale su na osječkom Ekonomskom fakultetu prezentaciju i radionicu o bio enzimu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 28. 4. 2017. 18:39

Izložba fotografija povodom Dana škole

Povodom Dana škole postavljena je izložba fotografija članova i voditelja foto grupe. Autori fotografija su Monika Kovač i Matej Ljiljanić iz 2.razreda komercijalista, Laura Ivanković iz 3.razreda opće gimnazije, Nikolina Katić iz 3.razreda komercijalista i voditelj foto grupe Antonio Čmelak. Fotografije su izrađene u formatu 15 x 18 cm na foto papiru premium kvalitete, a biti će izložene narednih mjesec dana u glavnom hodniku škole, na stepeništu i pored zbornice. Fotografije možete pogledati i u digitalnom obliku u fotogaleriji http://www.ss-donji-miholjac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=240 ili u obliku projekcije na http://cantonio385.wixsite.com/skole/foto-grupa

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 28. 4. 2017. 09:30

Izvanredne stolnotenisačice

Naše su stolnotenisačice Marina Vuzem, Sofija Čočaj i Lucija Falamić sa mentorom Mijom Šerićem, nakon pobjeda na županijskom i regionalnom natjecanju, kao prvakinje Slavonije i Baranje, nastupile na Državnom natjecanju u Poreču (23.-25. travnja). U izuzetno snažnoj konkurenciji, iako su slovile kao autsajderi, uspjele su ući u polufinale te nakon neizvjesne borbe za brončanu medalju, osvojile izvrsno 4. mjesto

Bravo cure!

    
  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 27. 4. 2017. 07:32

Međunarodni proljetni tamburaški susret HDTP-a Vijest ima dokument u privitku

U Belom Manastiru održava se  5. međunarodni seminar za nastavnike tambura i voditelje tamburaških orkestara,  25. i 26. travnja 2017 na kojem sudjeluje i učenik naše škole Gabriel Veselovac, 2 razred opće gimnazije.

Sudionici susreta čine jedan veliki tamburaški orkestar od sto članova pod ravnanjem maestra Alena Bjelinskog, koji  na završetku susreta, 25. travnja, održava i veliki koncert  u 19:00. Koncert će se održati u Umjetničkoj školi Beli Manastir, Kralja Tomislava 2.

Koncert će se također održati i 26.travnja  u Mohaču u 16:00.

Dođite i poslušajte tamburaški orkestar  i našeg učenika Gabriela Veselovac pod ravnanjem maestra Alena Bjelinskog.

 

Kristina Veselovac, prof. mentor

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 25. 4. 2017. 11:59

Sudjelovanje na VII. Geometrijskoj školi Stanka Bilinskog

          Učenici naše škole Jelena i Ivana Majdenić (3. OG) te Matej Veselovac (4. OG) posjetili su VII. Geometrijsku školu Stanka Bilinskog u Našicama pod vodstvom profesorica Kristine Veselovac i Snježane Berke-Maričić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 20. 4. 2017. 10:44

SREDNJA ŠKOLA DONJI MIHOLJAC U ZAVRŠNICI MEĐUNARODNOG NATJECANJA POTROŠAČKE UČIONICE

Miholjački gimnazijalci među deset finalista iz cijele Europske unije

Učenici 3. razreda opće gimnazije i članovi izvannastavne aktivnosti Jezična grupa u finalu su prestižnog međunarodnog natjecanja Potrošačke učionice. Odabrani su među deset finalista iz cijele Europske unije i bore se za prvo mjesto.

Za taj je veliki uspjeh zaslužni su i mentori  učenika  profesori Antonio Čmelak i Kristina Kaučić. Riječ je o međunarodnom natjecanju Potrošačke učionice pod nazivom Pametni potrošači energije. U natjecanju sudjeluju srednje škole iz cijele Europske unije, a održava se četvrti put.

Kako je uvjet natječaja bio suradnja s jednom europskom školom,  cijeli je projekt ostvaren u suradnji s partnerskom školom Aniturri BHI, Agurain,iz Baskije, Španjolska. Zadatak je bio odrediti svoju ulogu u potrošnji energije, u borbi protiv klimatskih promjena i stvaranju održivih društava.

U suradničkom ozračju,učenici iz Donjeg Miholjaca i Aguraina su odredili i usporedili svoje svakodnevno ponašanje kao potrošača energije u pogledu mobilnosti, grijanja, hlađenja, potrošnje vode, rasvjete, korištenja kućnih uređaja i na svojoj web stranici http://begreenmyfriend.weebly.com/  predstavili internetski komplet alata za smanjenje potrošnje energije.

Da je doista riječ o kvalitetnom radu, potvrđuje činjenica da je upravo projekt naziva Be Green My Friend   ušao u uži krug natjecanja, gdje se zajedno s još devet finalista bori za prvo mjesto, ali i činjenica da je prosudbena komisija ovaj projekt ocjenila s visokih 18,2 boda od mogućih 20.

Prva nagrada je putovanje u Bruxelles te posjet glavnim europskim institucijama.

Inače, svi projekti izabrani u uži krug predstavljeni su na internetskoj stranici Potrošačke učionice te se za njih može glasati do 26. travnja. Projekt s najvećim brojem glasova osvaja prvo mjesto. Za projekt Srednje škole Donji Miholjac pod nazivom Be Green My Friend možete  glasati na sljedećem linku: .  https://www.consumerclassroom.eu/inter_school_competition_finalists_2016_2017

 

Jedna IP adresa, jedna mail adresa, jedan glas, glas po glas – Pobjeda.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 17. 4. 2017. 16:17

Veliki uspjeh ekipe mladih Hrvatskog Crvenog križa Srednje škole Donji Miholjac

           Osvojeno je treće mjesto i priželjkivani pehar.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 13. 4. 2017. 09:12

Rezultati ankete u projektu "Upravljanje osobnim financijama"

Tijekom ožujka su održana predavanja u dva završna razreda na temu "Upravljanje osobnim financijama" sa ciljem podizanja financijske pismenosti i samostalnosti učenika. Program je realizirao nastavnik mentor Antonio Čmelak u četvrtim razredima komercijalista, i opće gimnazije, a razrednici su dobili materijale za radionicu na slijedećm satu razrednika. Nakon predavanja je provedena anketa čije rezultate možete pogledati u infografici na slijedećem linku: https://infograph.venngage.com/p/252863/upravljanje-osobnim-financijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 11. 4. 2017. 10:07

U Srednjoj školi Donji Miholjac održana stručno - edukativna poljoprivredna radionica "Pregled tehničkih sustava u zaštiti bilja"

U organizaciji Srednje škole Donji Miholjac i Zavoda za mehanizaciju Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, u ponedjeljak 03. 04. 2017., u školskom dvorištu je održana stručno – edukativna poljoprivredna radionica "Pregled tehničkih sustava u zaštiti bilja" na kojoj su učenici poljoprivrednih usmjerenja imali priliku vidjeti tijek stručnog pregleda strojeva za primjenu pesticida kojim se utvrđuje da li ti strojevi zadovoljavaju tehničke zahtjeve radi postizanja visoke razine zaštite zdravlja ljudi i životinja te zaštite okoliša.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 3. 4. 2017. 21:58

Eko grupa u posjetu KG Doroslov

Eko grupa naše škole u petak, 31.3.2017. u 12, 30 je posjetila KG Doroslov.

Razlog našeg posjeta je bio intervju sa novom direktoricom Doroslova, Ankicom Zvocak.

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 3. 4. 2017. 16:13

Manje rizika-više igre

 

 

U utorak 28.ožujka 2017. škola je zaprimila zanimljivu edukativnu igru "Manje rizika- više zabave". Igru je pripremio Hrvatski ured za osiguranje. Igra potiče financijsku pismenost te je dobila potrebnu podršku MZOS.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 28. 3. 2017. 10:09

Terenska nastava u Industrijskoj zoni Janjevci - Kanaan

Učenici 2.razreda komercijalista su 23.ožujka bili na terenskoj nastavi u Industrijskoj zoni Janjevci gdje su pod vodstvom nastavnika-mentora Antonia Čmelaka posjetili tvrtku Kanaan u sklopu predmeta Strukovne vježbe.  Učenike je dočekao gospodin Mladen Mamić koji ih je prvo proveo kroz proizvodi pogon chips i snack proizvoda, a nakon toga su posjetili skladišta gotovih proizvoda, ambalaže i sirovina - specijalizirano skladište krumpira. Osim skladišnog poslovanja koje je središnji sadržaj navedenih predmeta u 2.razredu učenici su upoznati i s osnovnim komponentama marketinga tvrtke Kanaan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 25. 3. 2017. 17:30

Projekt "Potrošakog razreda" - Be green my friend Vijest ima dokument u privitku

Promotivni letak

Učenici 3.razreda OG u suradnji s partnerima iz Španjolske srednje škole Aniturri BHI, Agurain provode projekt pametne potrošnje energije u sklopu "Consumer classrooma" pod nazivom "Be green my friend". O načinima smanjenja potrošnje energije možete se informirati na plakatu u hodniku škole s kojeg možete uzeti i prigodni letak ili na web satrnici projekta begreenmyfriend.weebly.com

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 15. 3. 2017. 20:16

Tjedan mozga

 

U utorak 14.ožujka učenici 1.OG, 2.OG, 3.OG i 4.OG, te 2.PT-a u organizaciji profesorice Tonke Kovačević i pedagoginje Mirte Grozdanić Falamić posjetili su zanimljiva predavanja na Rektoratu o tajnama ljudskog mozga. U popodnevnim satima posjetili su zadivljujuću izložbu školjaka Udruge Gloria Maris. Nakon kratke šetnje prekrasnim Osijekom i pauzom za ručak i kavu završio je ovaj prekrasan izlet. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tonka Kovačević  datum: 14. 3. 2017. 10:04

8. zimska škola fizike

     Naša škola ima učenike zainteresirane za znanost – Lea Duvnjak (4. OG), Zvonimir Hajduković (4. OG), Matej Molnar (4. OG), Gabrijel Veselovac (2. OG), Luka Pavošević (2. OG), Nikola Andračić (2. OG), Ana Fuček (2. OG) i Lovro Micek (2. OG).

     Dana 25. veljače sudjelovali smo u 8. zimskoj  školi fizike i prošli kroz radionice: 1. Rubensova cijev, 2. Dopplerov efekt, 3. „Najslađa“ brzina, 4. Glazbene boce, 5. Zurenje u Sunce, 6. Fizika glazbe.

     Profesorica mentorica Kristina Veselovac je priredila temu Dopplerov efekt.

     Nakon radionica učenici su bili oduševljeni  fizikom, pokusima i onime što su naučili.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 14. 3. 2017. 09:20

Učenici usmjerenja prodavač i komercijalist u posjetu 24. proljetnom sajmu u Osijeku!

Učenici 1. razreda komercijalista i 1.-3. razreda prodavača 6.3.2015. bili su na jednodnevnoj stručnoj ekskurziji u Osijeku.

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 9. 3. 2017. 22:17

BB Projekt - posjet uspješne kanadske poduzetnice!

Dana 1. ožujka, 2016. godine u sklopu projekta Biti bolji našu školu posjetila je gospođa Caroline Spivak.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 9. 3. 2017. 21:58

Održano Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

     U ponedjeljak, 6. ožujka održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Na natjecanju je sudjelovalo troje učenika naše škole pod mentorstvom profesorice Marijane Molnar. Postigli su sljedeće rezultate:

Nikola Bišćan, 2. razred: 2. mjesto (81/90)

Lea Božić, 2. razred: 7. mjesto (72/90)

Mihaela Mandić, 3. razred: 5. mjesto (72/90)

     U svakoj je kategoriji sudjelovalo 15 učenika. Učenicima čestitamo na uspješnom plasmanu, kao i njihovoj mentorici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 8. 3. 2017. 14:01

Erasmus+ Task

Među prvima u Europi i jedini u Hrvatskoj, učenici trećeg razreda opće gimnazije Donji Miholjac i njihova profesorica engleskog i njemačkog jezika Kristina Kaučić u veljači su imali priliku sudjelovati u pilotiranju novog online alata za samoprocjenu ključnih vještina. Pilotiranje je dio Task projekta kojeg je u sklopu Erasmus+ programa financirala Europska komisija.

Online alat za samoprocjenu ključnih vještina nastao je kao rezultat strateškog partnerstva u području obrazovanja. Koordinator projekta je IISS Majorana, a osim spomenute škole na projektu su aktivno sudjelovali i Eun Partnership AISBL ( mreža 31 europskog Ministarstva obrazovanja ), Learning Community, Istituto Comprensivo Bozzano, Merkez Ataturk Ortaokulu, College Drouyn i IES Ribeira. Cilj ovog projekta je online alat kao podrška nastavnicima srednjih škola u procjeni učeničkih postignuća u razvijanju ključnih kompetencija potrebnih u današnjem društvu i na tržištu rada. Alat se temelji na izvođenju zadataka koji su autentični i utemeljeni u svakodnevnim situacijama. Rješavajući zadatke, učenici primijenjuju stečena znanja i vještine, ali također i uče. Ovakva vrsta zadataka zahtijeva od učenika analizirati, sintetizirati i primijeniti znanje. Zadatkom se provjerava može li učenik i u kojoj mjeri samostalno izvesti zadatak i može li prikupiti valjane dokaze koje ulaže u svoj portfolio. Koristeći ovaj alat, učenici preuzimaju aktivnu ulogu u procjeni vlastitog znanja i vještina, te uz pomoć nastavnika i sugestije samog alata razvija strategiju daljnjeg učenja i razvijanja vještina. Uloga nastavnika nije zanemariva. Nastavnik potiče učenike, prikuplja dokaze, promatra, procjenjuje i daje povratnu informaciju učeniku. Alat trenutačno nudi mogućnost samoprocjene u tri ključne vještine, a to su digitalne, vještine u stranom  i materinjem jeziku. Kako je alat još u fazi dorade, dostupan je samo na jezicima partnera na projektu, a to su engleski, francuski, španjolski, talijanski i turski.

Učenici 3.OG-a i njihova profesorica Kristina Kaučić pilotirali su alat na engleskom jeziku i procijenili svoje znanje i vještine u stranom jeziku. Pilotiranju je prethodila online obuka nastavnika. Nastavnici su prvo sami isprobali ovaj alat, a nakon toga su morali napisati izvješće u kojemu su morali argumentirano navesti prednosti i nedostatke ovog alata te predložiti mjere za poboljšanje istog. Uslijedilo je nekoliko webinara podrške nastavnicima te samo pilotiranje u razredu i naravno, novo izvješće utemeljeno na iskustvima učenika. Alat bi trebao postati dostupan svima nakog završetka ovog projekta u kolovozu 2017. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 6. 3. 2017. 21:46

Rezultati ankete projekta "Teenagerske financije"

Krajem 1.polugodišta održana su predavanja u četiri druga razreda na temu "Teenager financije" sa ciljem podizanja finacnijske pismenosti učenika. Program je realizirao nastavnik mentor Antonio Čmelak u drugim razredima komercijalista, poljoprivrednih tehničara, prodavača i cvjećara te strojobravara, automehaničara i tokara. Nakon predavanja je provedena anketa čije rezultate možete pogledati u infografici na slijedećem linku: https://infograph.venngage.com/p/228856/anketa-teenage-financija.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 2. 3. 2017. 08:10

Međužupanijsko natjecanje u disciplini prodavač

Učenica 3. prodavača Irena Vidović je u četvrtak 23.2. sudjelovala na 

Međužupanijskom natjecanju u disciplini prodavač.

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 27. 2. 2017. 21:34

BBC micro:bit - STEM revolucija

Srednja škola Donji Miholjac je primila donaciju od 20 BBC micro:bit kompleta od Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) iz Zagreba kao dio kampanje BBC micro:bit-STEM revolucija u školama.

Zahvaljujemo se donatorima što su ovom donacijom omogućili da se naša škola ukljući u STEM revoluciju!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 22. 2. 2017. 10:56

Kreativno strojarstvo

Novosti iz strojarstva...

Učenici strojarskih zanimanja i nastavnici strojarske grupe predmeta odradili su uspješno čitav niz vježbi na novoj CNC glodalici u vrijednosti 50-tak tisuća kuna financirane od strane osnivača Osječko-baranjske županije, te kompletnom pultu za hidrauliku i pneumatiku. Profesor Pinterić učenicima strojarskih tehničara demonstrirao je rad 3D printera kojeg je samostalno izradio. Prigodne poklone izrađene na novim suvremenim strojevima učenici su pripremili i za uvažene gošće iz MZOS-a. 

Srednja škola Donji Miholjac prijavila se na natječaj Croatian Makers kojim se nastoji opremiti škole  BBC micro:bitove. BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. Držimo palčeve!

Da učenici vole strojarstvo pokazuju i rezultati da na državnom natjecanju TOKARA sudjeluje učenik Ivan Šundrović, a na međužupanijskom natjecanju automehaničara učenici Deni Jovanić i Borno Golub. Čestitamo!

Fotografije pogledajte u nastavku....

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 16. 2. 2017. 21:51

Sudjelovanje naših učenica na LiDraNu

     Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017. održala se 14. veljače 2017. godine u SŠ Isidora Kršnjavoga u Našicama. Našu školu predstavljale su dvije učenice iz 2. razreda opće gimnazije - Lea Božić (U lutanju snova) i Karla Harkanovac (Mene nitko ne pita) uz mentoricu Marijanu Molnar.  Obje učenice sudjelovale su na smotri u konkurenciji literarnih radova.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 15. 2. 2017. 14:11

Održano natjecanje FLORA

 

Učenice trećeg razreda cvjećara sudjelovale su danas, 3.veljače 2017. na školskom natjecanju discipline Flora. Učenice Martina Kranjčec, Martina Staklena ci Sara Petrović natjecale su se u kategoriji prigodne dekoracije za Valentinovo.

Najuspješnija je bila učenica Martina Kranjčec koja je ovim trudom i zalaganjem zaslužila sudjelovanje na državnom natjecanju. Čestitamo učenici i mentorici Korneliji Sabolek. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 3. 2. 2017. 20:32

PRVAKINJE U STOLNOM TENISU

Stolnotenisačice Srednje škole Donji Miholjac Marina Vuzem, Sofija Čočaj i Lucija Falamić pobjednice su regionalnog natjecanja u stolnom tenisu koje je održano 3.2.2017. godine u Požegi. U finalu su pobijedile predstavnika Vukovarsko-srijemske županije rezultatom 3:2, te su izborile pravo nastupa na državnom natjecanju. Iskrene čestitke djevojkama,mentoru profesoru tjelesne i zdravstvene kulture Miji Šeriću, voditelju Zvonimiru Falamiću, a posebno treneru djevojaka i vanjskom suradniku škole g. Alenu Vuzemu.

ČESTITAMO OD SRCA!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 3. 2. 2017. 14:00

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

27. siječnja 2017. je u prostoru Crvenog križa Donjeg Miholjca organizirano dobrovoljno davanje krvi. Akciji su se odazvali i učenici 4.razreda komercijalista iz naše škole. Po prvi puta su dobrovoljno krv dali Slaven Mihaljević i David Strišković dok je Leopoldina Peica krva darivala već drugi puta. Pozivamo i ostale punoljetne maturante da se odazovu ovoj humanoj akciji kojom nekome mogu spasiti život. Slijedeće darivanje krvi će biti organizirano 2.3.od 10.00 do 14.00 sati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 30. 1. 2017. 21:11

Školsko natjecanje za zanimanje prodavač

U prodavaonici Konzuma je 30.siječnja 2017. u 10.00 sati održano školsko natjecanje za zanimanje prodavač. Natjecanju je pristupila učenica 3.razreda prodavača, Irena Vidović koja je pod vodstvom mentorice Sandre Matković ostvarila 88% bodova te tako stekla pravo sudjelovanja na međužupanijskom natjecanju. Komisija je radila u sastavu Antonio Čmelak, Lovorka Muminović i Siniša Crnčan dok je nastavnica Ivana Pleša imala ulogu kupca kojeg je učenica trebala poslužiti te mu kupljenu robu naplatiti i zapakirati. Više fotografija u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 30. 1. 2017. 14:06
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Godišnjaci

Katalozi


Arhiva dokumenata
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
02.08.2017. 12:50
Poziv na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet priprema provedbu postupka javne nabave za „Nabavu visokodostupnog sustava za upravljanje API pozivima u pilot projektu “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”.

10.07.2017. 13:05
Ministrica Divjak dala podršku projektu e-Škole
Zahvaljujući pilot projektu „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“, 151 škola će od jeseni biti spremna za primjenu modernijeg poučavanja koje će obilovati novim sadržajima i mogućnostima, rečeno je danas na predstavljanju dosadašnjih rezultata ovog projekta kojeg provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.

01.07.2017. 14:56
Ispunite upitnik o digitalnim kompetencijama u okviru projekta CRISS
U siječnju 2017. godine započeo je CRISS (Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools) projekt iz programa Europske unije Obzor 2020. 

29.06.2017. 11:22
U okviru projekta e-Škole objavljeno 70 novih scenarija poučavanja
U sklopu pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ objavljeno je 70 novih e-Škole scenarija poučavanja. Svi zainteresirani nastavnici nove scenarije mogu pronaći na mrežnoj stranici https://scenariji-poucavanja.e-skole.hr/ , a dostupno je 15 scenarija za nastavni predmet kemije, 18 fizike, 18 biologije te 19 matematike. 

27.06.2017. 20:10
Upozorenje - nova ransomware kampanja Petya
U tijeku je nova kampanja zlonamjernim ransomware sadržajem te su slučajevi zaraze zabilježeni u Ujedinjenom Kraljevstvu, Rusiji, Indiji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Danskoj i drugima. Trenutna su meta računala raznih korporacija, energetskih postrojenja te banaka.

Domaća zadaća 1.docx
28.10.2014.
Domaća zadaća 1.docx
doc_docx

25.10.2014.
DZ-Pretvaranje_brojevni sustavi.docx
doc_docx

13.09.2010.
Pitanja-povijest-1kom-dz.doc
doc_doc

22.12.2014.
REZULTATI VJEŽBI IZ INFORMATIKE.docx
doc_docx

14.05.2013.
ZADATAK_WEBMAIL.doc
doc_doc

15.09.2010.
abeceda racunala_nastavni listic_1.pdf
doc_pdf

02.10.2015.
Decimalni brojevi i prikaz brojeva.docx
doc_docx

26.09.2015.
DOMAĆA ZADAĆA-binarna aritmetika.docx
doc_docx

17.09.2015.
Domaća zadaća -brojevni sustavi.docx
doc_docx

07.10.2010.
DZ, LOG-SKLOPOVI-1OG.doc
doc_doc

19.10.2014.
Zapis podataka u računalu.pdf
doc_pdf

02.10.2014.
Kviz-ponavljanje povijest i sklopovlje.docx
doc_docx

30.09.2009.
Mmlogic.exe
doc_exe

22.09.2010.
Nastavni listići 2 i 4.doc
doc_doc

27.04.2015.
Razredni_list.xls
doc_xls

10.02.2014.
Domaća zadaća funkcije-2kom.xlsx
doc_xlsx

25.02.2014.
Domaća zadaća-urediPOTROŠNJA auto.xlsx
doc_xlsx

18.01.2012.
Filmovi_excel kao baza.xls
doc_xls

09.06.2016.
Kalkulacija.xlsx
doc_xlsx

26.01.2009.
Ponavljanje-2kom.xls
doc_xls

01.02.2012.
Ponavljanje-2kom-zaispit-vježbe 8.2..xls
doc_xls

19.05.2010.
Ponavljanje pred ispit 1.xls
doc_xls

01.06.2010.
Ponavljanje pred ispit 2.xls
doc_xls

18.01.2012.
Preuređivanje grafikona.xls
doc_xls

13.03.2015.
Razredni list.xls
doc_xls

18.01.2012.
Stupčani.xls
doc_xls

18.01.2012.
Tortni.xls
doc_xls

25.10.2012.
dodatne lekcije.pdf
doc_pdf

15.10.2012.
DZ-tablica.docx
doc_docx

11.11.2013.
Gušterača.doc
doc_doc

18.11.2013.
Izvještaj za razredno vijeće.docx
doc_docx

25.10.2012.
OBRASCI – pomoć u nastavi.pdf
doc_pdf

18.11.2013.
PIVO.docx
doc_docx

19.11.2014.
ROCK MUSIC.doc
doc_doc

02.11.2016.
Skripta_napredni_word-hr.docx
doc_docx

14.10.2015.
Domaća zadaća.docx
doc_docx

14.10.2015.
LOŠA PREZENTACIJA.pptx
doc_pptx

20.02.2011.
Osnove_programiranja.doc
doc_doc

08.04.2014.
PROGRAMIRANJE.doc
doc_doc

01.03.2011.
programiranje_prezentacije.ppt
doc_ppt

27.05.2015.
Skripta.docx
doc_docx

12.05.2014.
Zadaci algoritmi.docx
doc_docx

26.04.2015.
ZADATCI za DZ do 29.4 .docx
doc_docx

22.10.2014.
2kom_putniciČokolada.pptx
doc_pptx

19.12.2014.
Izrada_multimedijskih_plakata_prirucnik.pdf
doc_pdf

12.01.2015.
Kod.docx
doc_docx

27.05.2011.
prezentacije.pdf
doc_pdf

09.04.2011.
Priručnik.doc
doc_doc

09.02.2009.
QBasic.zip
doc_zip

22.02.2015.
Rezultati ispravka Napredni Word.docx
doc_docx

21.12.2014.
REZULTATI VJEŽBI NAPREDNI WORD.docx
doc_docx

30.03.2015.
Rezultati vježbe Word.docx
doc_docx

04.02.2016.
Domaća zadaća UPITI.docx
doc_docx

04.02.2016.
Knjižnica-VJEŽBE - UČENICI.accdb
doc_accdb

01.06.2016.
DOMACA_ZADACA-UPIT I IZVJEŠTAJ.docx
doc_docx

17.01.2013.
knjižnica-boris.accdb
doc_accdb

20.01.2010.
knjižnica.mdb
doc_mdb

31.01.2013.
Skladište-ponavljanje.mdb
doc_mdb

28.01.2016.
Veza.accdb
doc_accdb

18.02.2014.
Zadaci za ponavljanje-skladište.doc
doc_doc

17.03.2016.
Domaća zadaća WEB SITE Prijatelji.docx
doc_docx

24.02.2009.
Izrada Web stranice-FP.doc
doc_doc

23.05.2014.
Zadatci.rar
doc_rar

08.04.2015.
ZADATCI ZA SAMOSTALAN RAD.docx
doc_docx

15.10.2014.
Baza podataka za zadaću.xlsx
doc_xlsx

14.10.2009.
excel kao baza podataka.xls
doc_xls

28.04.2015.
excel_napredni.ppt
doc_ppt

23.10.2010.
Filmovi_excel kao baza.xls
doc_xls

29.09.2014.
Financijske za učenike.xlsx
doc_xlsx

02.10.2014.
Financijske_za_zadacu.xls
doc_xls

14.10.2009.
funkcije za rad s bazom1.xls
doc_xls

22.10.2011.
Ponavljanje-Filtriranje-products.xlsx
doc_xlsx

26.10.2013.
Ponavljanje pred ispit-3kom.xls
doc_xls

14.06.2016.
Skripta napredni Excel-funkcije.doc
doc_doc

26.09.2009.
vježba-funkcije-3kom.xls
doc_xls

22.10.2014.
Zadaci_za_ponavljanje.xls
doc_xls

27.09.2010.
Za vježbu-matstatlog-funkcije-3kom.xls
doc_xls

27.04.2016.
Projektni 3kom 2015_16.docx
doc_docx

21.02.2015.
ZADATAK ZA DOMAĆU ZADAĆU-publisher.docx
doc_docx

05.11.2012.
INFORMACIJSKI SUSTAV.ppt
doc_ppt

08.11.2011.
Internet za nastavu.doc
doc_doc

26.01.2009.
POWERPOINT I INTERNETHR-odrasli.doc
doc_doc

30.01.2009.
Tjestenine.doc
doc_doc

preskoči na navigaciju