preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

Dani polja kukuruza Poljoprivrednog instituta Osije

Na danima polja kukuruza Poljoprivrednog instituta Osijek koji se održao 11.10.2018. na poljoprivrednim površinama OPG-a Dalibora Stanković (Sveti Đurađ) predstavljeni su hibridi kukuruza iz asortimana Poljoprivrednog instituta Osijek. Sudjelovali su učenici 4. PT razreda sa nastavnikom Mladenom Maroslavac, mag.ing.agr., Andrea Perković mag.ing.agr. sa Poljoprivrednog instituta Osijek (organizator), te tehnolozi i poljoprivredni proizvođači.  Prikazane su proizvodne osobine hibrida, namjena i mogućnost prilagodbe u našim agroklimatskim uvjetima. Na licu mjesta obavljeno je kombajniranje, mjerenje vlage i prinosa zrna po jedinici površine. Učenici su sudjelovali u procjenjivanju i bilježili su utvrđene vrijednosti za svaki hibrid kako bi ih mogli međusobno uspoređivati i vrednovati. Nakon toga provedena je rasprava i doneseni odgovarajući zaključci. Učenici su saznali zašto se održavaju Dani polja i koje su prednosti uzgoja odgovarajućih hibrida za određno podneblje i tlo. Usvojena znanja moći će iskoristiti u svom budućem radu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 16. 10. 2018. 09:10

Preuređena zbornica

U subotu, 11.listopada nastavnici su uz minimalna financijska ulaganja preuredili zbornicu nakon dužeg niza godina. Osim osvježenih zidova i uređenih oglasnih ploča postavljena su još dva računala za nastavnike. Ormari koji su do sada bili u zbornici prebačeni su u učionice i kabinete gdje su bili potrebniji. Na ovaj način svoje aktivnosti je započeo volonterski klub nastavnika koji za cij ima unaprijediti uvjete života i rada u našoj školi. Ovom prigodom su se udružile nastavnice Kristina K., Goranka, Ivana i Mirjam, nastavnici Josip, Mladen i Antonio te ravnatelj Nenad i pedagoginja Mirta uz pomoć tehničkog osoblja škole Zlatka i Slavka dok su nove stolove izradili učenici strojarskih zanimanja pod vodstvom nastavnika Ivana K. Volonteri već imaju planove za nove aktivnosti koje uskoro očekujemo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 14. 10. 2018. 08:39

Državna smotra učeničkih zadruga

Predstavnici učeničke zadruge Celestine sudjelovali su na 30.državnoj smotri učeničkih zadruga u Vinkovcima. Plasman su izborili osvojivši u travnju 2018.prvo mjesto na županijskoj smotri UZ sa temom PČELINJI PROZVODI U KOZMETICI I ZDRAVLJU. Boje pčelica predstavljale su profesorica Kornleija Sabolek te učenice Lea Brkanić i Petra Birovljević. 

Fotografije pogledajte u nastavku obavijesti i fotogaleriji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 13. 10. 2018. 18:59

Učenička zadruga "Celestina" vrlo uspješno se predstavila na pčelarskoj manifestaciji "Dani meda u Hrvatskoj" te u ocjenjivačkom dijelu osvojila čak tri vrijedna priznanja!

U Osijeku je od 05. do 07. listopada 2018., u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek, Hrvatskog pčelarskog saveza, Županijskog saveza pčelara Osječko - baranjske županije te Regionalnog klastera pčelara Roj Osijek, održana pčelarska manifestacija "Dani meda u Hrvatskoj" na kojoj se vrlo uspješno, medom i proizvodima na bazi meda, predstavila i Učenička zadruga "Celestina" Srednje škole Donji Miholjac!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 10. 10. 2018. 16:11

Održana terenska nastava u 3. kom

U utorak, 02.10. 2018., učenici 3. komercijalista su, sa predmetnom nastavnicom Pleša Ivanom u sklopu predmeta Poznavanje robe,  posjetili vodocrpilište u Donjem Miholjcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 4. 10. 2018. 13:12

Domagoj Vida-ponos grada Donjeg Miholjaca!! Vijest ima dokument u privitku

Izrada plakata povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma.

  :: opširnije :: 


objavio: Dinko Puljić  datum: 2. 10. 2018. 13:08

TERENSKA NASTAVA – 2. LABUS SAJAM NA FERIT-u OSIJEK

          Dana 21. rujna 2018. godine učenici 4. razreda opće gimnazije: Gabriel Veselovac, Josipa Krnjeta, Lovro Micek, Nikola Andračić i Luka Pavošević  te 3. razreda opće gimnazije: Lucija Falamić i Ivan Ovcin pod vodstvom profesorice Kristine Veselovac i u pratnji profesora Marijana Tadića posjetili su LABUS  sajam u Osijeku. Prisustvovali smo prezentacijama na izložbenim štandovima,  prezentacijama u laboratorijima Kampusa  te smo sudjelovali u specijaliziranim radionicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 2. 10. 2018. 09:43

Održan prvi radni sastanak nove sekcije "Kreativa" u sklopu UZ Celestina

U ponedjeljak, 01.10.2018., održan je prvi sastanak nove sekcije UZ Celestina pod nazivom "Kreativa", osnovanoj ove školske godine, pod vodstvom nastavnica ekonomske skupine predmeta Matković Sandre i Pleša Ivane.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 1. 10. 2018. 22:16

Europski dan jezika

Dana 26.9.2108. u našoj školi obilježen je Europski dan jezika. U sklopu toga učenici 4.razreda opće gimnazije (izborna nastava) pod vodstvom profesorice Karoline Dasović, uredili su pano u hodniku škole na kojem su prezentirali različite zanimljivosti o svjetskim jezicima, te su prigodno ukrasili pano pokraj školske knjižnice, na kojem su bile postavljenje zastave svih europskih zemalja te pozdrav BOK na različitim europskim jezicima. Profesor Josip Brodar osmislio je i izradio kviz o poznavanju europskih jezika koji su učenici rješavali putem aplikacije Kahoot.  Najuspješnija  tri natjecatelja dobila su pohvalnice te mali poklončić (čokoladu).  Nakon kviza učenici su mogli kušati Fortune cookies koje su izradili učenici 4.razreda opće gimnazije zajedno s profesoricom Karolinom Dasović. Kolačići su sadržavali poruku koja je bila napisana na jednom od europskih jezika zajedno s prijevodom na hrvatski jezik. Cilj ovoga projekta bio je probuditi interes učenika za strane jezike i promovirati učenje stranih jezika. Za pregled fotografija kliknite na "opširnije".

 

Karolina Dasović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 28. 9. 2018. 21:40

Obilježavanje Svjetskog dana turizma

Ove godine smo po prvi puta u našoj školi popratili Svjetski dan turizma koji se obilježava 27.rujna. Tema ovogodišnjeg dana su digitalne transformacije u turizmu, a zemlja domaćin središnje svečanosti je Mađarska. Nositelj ovog programa bio je 1.razred komercijalista koji je sa svojim razrednikom pripremio animaciju za motivaciju koju možete pogledati na ovom linku, a pripremljena je i radionica koju će učenici idućih tjedan dana proći na svojim satovima razrednika. Radionica je osmišljena tako da potakne učenike na planiranje svojih turističkih putovanja upotrebom digitalnih aplikacija i suvremenih tehnologija. Povodom 27.rujna 1.razred komercijalista napravio je plakat, a tijekom idućeh tjedna će i ostali nastavnici uključiti turizam kao temu u svojoj redovnoj nastavi. Po završetku programa sve aktivnosti nastavnika biti će objavljene i u nekom obliku digitalnog sadržaja u ovoj objavi. Za pregled provedenih aktivnosti kliknite na "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 28. 9. 2018. 09:34

Obnovljena učionica ekonomije i trgovine

Ovih dana smo priveli kraju obnovu naše učionice ekonomije i trgovine. Tijekom ljetnih praznika, nastavnici su bili marljivi te su učionicu okrečili i zamijenili radne plohe stolova za računala koje su sada sve jednake i pogodne za rad s računalnim mišem. Raspored stolova i stolica smo izmjenili da dobijemo radno okruženje koje asocira na rad u uredu. Novim rasporedom dobili smo i prostor za uređenje trgovačkog kuta u kojem smo postavili i prodajni pult, a oslobodili smo i bijelu ploču koja je sada u funkciji. Najveća izmjena je 14 novih računala za učenike i jedno za nastavnika, a zadnja izmjena su novi zastori koji su se svojom smeđom bojom uklopili u svjetlo oker boju zidova. Osim toga računala smo spojili na drugu mrežu koja je sada znatno brža i olakšava rad učenicima. Do kraja godine se nadamo još nekim poboljšanjima radnih uvjeta, a pristigla je i oprema za uređenje prodajnog praktikuma koji će uskoro biti postavljen.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 24. 9. 2018. 22:43

Početak rada FOTO grupe i Instagram profil

Foto grupa srednje škole započinje s radom 27.9. (četvrtak). U 10.00 sati je prvi, dogovorni sastanak s zainteresiranim učenicima iz smjene OG/KOM, a u 16.45 s učenicima strukovne smjene. Radi unapređenja rada i povećanja vidljivosti grupe, pokrenut je i Instagram profil "FotogrupaSŠDM" na kojem ćemo objavljivati fotografske radove učenika. Za sada je na profilu objavljena foto izložba s prošlog Dana škole "Slavonija, tradicija i običaji"

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 23. 9. 2018. 21:15

Zadruga oduševila posjetitelje sajmova

Tijekom rujna UZ Celestina bila je sudionik velikih sajamskih manifestacija poput Dani šuma Našice, Jesen u Baranji, Miholjački i Valpovački sajam. U ponudi sajamskih posjetitelja našla se prirodna kozmetika na bazi meda, pekmezi, kečap, jabučni ocat, povrće, aranžmani i drugi već poznati proizvodi naše zadruge. 

Ovaj put se na sajmovima priključila i novoosnovana gastro sekcija sa domaćim kolačima sa glavnim sastojkom pekmezom te kuhanjem fiša i čobanca čiji su majstori bili prof. Brodar i ravnatelj. 

Fotografije pogledajte u nastavku i fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 22. 9. 2018. 21:12

Učenica 2. razreda cvjećara Iva Lozančić osvojila izvrsno 3. mjesto na međunarodnom natjecanju učenika cvjećarske struke održanom u Varaždinu

Na međunarodnom natjecanju učenika cvjećarske struke održanom 20. 09. 2018. u staroj gradskoj jezgri u Varaždinu, učenica 2. razreda cvjećara Iva Lozančić, pod mentorstvom nastavnice strukovnih predmeta i praktične nastave poljoprivrede Kornelije Sabolek, mag. ing. agr., osvojila je izvrsno 3. mjesto cvjetnom instalacijom "Lepeza".

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 22. 9. 2018. 16:57

Rezultati foto natječaja "Živjeti s Dravom"

Agencija za upravljanje zaštičenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije objavila je rezultate svojeg foto natječaja "Živjeti s Dravom" na koji su se mogli prijaviti učenici 7. i 8.razreda osnovne škole te srednjih škola s područja naše županije. Iz naše škole se prijavilo troje učenika, a 3.mjesto je osovjila Ema Čmelak iz 1.razreda opće gimnazije fotografijom "Dravska odbojka u pijesku".

Nagrada za 3.mjesto je fotomonografija "Razotkrivene tajne naših rijeka Mura-Drava-Dunav-Kupa". Na natječaj su se još prijavili i učenici 4.razreda komercijalista, Monika Kovač i Matej Ljiljanić sa svojim fotografijama koje su napravili u sklopu rada foto grupe naše škole prošle godine za potrebe izložbe na Dan škole. Deset najboljih fotografija biti će izloženo 22.rujna kod Vodenice na Dravi (Gornjogradska obala) povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave. Sve fotografije i dobitnike možete pogledati na FB profilu  "Zaštite prirode Osječko-baranjske županije"

   

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 21. 9. 2018. 14:54

Video natječaj EUROSCOLA #Ovajputglasam

Učenici naše škole su u suradnji s nastavnicima Kristinom Kaučić i Antoniom Čmelakom snimili video uradak i prijavili se na natječaj #Ovajputglasam. Natječaj provodi Ured za vezu Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj u sklopu EUROSCOLE.  Video u trajanju do 45 sekundi treba potaknuti građane Republike Hrvatske, a naročito mlade da izađu na izbore za Europski parlament 26.svibnja 2019.godine. Izrada videa je sklopu projekta u koji se ove školske godine uključila i naša škola, a cilj je dobivanje statusa Škole ambasadora Europskog parlamenta, Uradak je objavljen na Youtube kanalu škole, a možete ga pogledati na slijedećem linku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 10. 9. 2018. 08:15

Dio učenika 4. razreda poljoprivrednih tehničara općih sudjelovao na Danu polja Poljoprivrednog instituta Osijek

U srijedu, 05. 09. 2018., nekoliko učenika 4. razreda poljoprivrednih tehničara općih, zajedno sa svojim nastavnikom strukovnih predmeta poljoprivrede Draganom Kopićem, mag. ing. agr., sudjelovao je na tradicionalnom jesenskom Danu polja kukuruza, soje, suncokreta i krmnog bilja Poljoprivrednog instituta iz Osijeka koji je održan na pokusnim poljoprivrednim površinama uz prometnicu Široko polje - Đakovo.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 6. 9. 2018. 16:22

Regionalni stručni skup srednjoškolskih nastavnika povijesti

U utorak 28.kolovoza 2018.g. naša škola je bila domaćinom regionalnog stručnog skupa srednjoškolskih nastavnika povijesti. Stručnom skupu se odazvalo 50-tak nastavnika iz cijele Slavonije i Baranje. Skup je održan u Velikoj sali dvorca Mailath.  Pozdravnim govorom otvorio ga je  organizator skupa viši savjetnik Franjo Čičak. Sudionike su potom pozdravili ravnatelj škole Nenad Perić te gradonačelnik našeg grada Goran Aladić. Ceremonijal otvaranja svojim nastupom je uljepšao tamburaški sastav naše škole. Tokom  radnog dijela sudionici su obišli dvorac te spomenik Franji Josipu u Malom parku, te se potom uputili prema školi gdje je održan ručak. Ovo je bio najveći i najvažniji stručni skup kojemu je naša škola bila domaćinom te je ovom prilikom promovirana  škola, dvorac i naš grad.

  :: opširnije :: 


objavio: Zvonimir Falamić  datum: 31. 8. 2018. 09:07
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

WEB STRANICE
e-Twinning


Korisni linkovi
Katalozi


Arhiva dokumenata
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
24.09.2018. 14:45
Objavljen preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018
Objavljen je preliminarni program 20. CARNET-ove korisničke konferencije CUC 2018 koja će se pod nazivom “CUC20: mreža ideja” održati od 21. do 23. studenoga 2018. godine u Konvencijskom centru Šibenik.

19.09.2018. 14:56
U okviru CECIIS-a održan Dan e-Škola
Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu započela je trodnevna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018.

29.08.2018. 10:24
Webinar za učenike i roditelje: analitike učenja u e-Školama
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET organizira webinar na temu sustava za analitike učenja koji je osmišljen u okviru pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

28.08.2018. 13:51
Pilot projektom e-Škole značajno povećana digitalna zrelost 10 posto hrvatskih škola
Povećanje razine digitalne zrelosti 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola glavni je rezultat uspješno završenog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET započela s partnerima 2015. godine. 

02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

Domaća zadaća 1.docx
28.10.2014.
Domaća zadaća 1.docx
doc_docx

25.10.2014.
DZ-Pretvaranje_brojevni sustavi.docx
doc_docx

13.09.2010.
Pitanja-povijest-1kom-dz.doc
doc_doc

22.12.2014.
REZULTATI VJEŽBI IZ INFORMATIKE.docx
doc_docx

14.05.2013.
ZADATAK_WEBMAIL.doc
doc_doc

15.09.2010.
abeceda racunala_nastavni listic_1.pdf
doc_pdf

02.10.2015.
Decimalni brojevi i prikaz brojeva.docx
doc_docx

26.09.2015.
DOMAĆA ZADAĆA-binarna aritmetika.docx
doc_docx

17.09.2015.
Domaća zadaća -brojevni sustavi.docx
doc_docx

07.10.2010.
DZ, LOG-SKLOPOVI-1OG.doc
doc_doc

19.10.2014.
Zapis podataka u računalu.pdf
doc_pdf

02.10.2014.
Kviz-ponavljanje povijest i sklopovlje.docx
doc_docx

30.09.2009.
Mmlogic.exe
doc_exe

22.09.2010.
Nastavni listići 2 i 4.doc
doc_doc

27.04.2015.
Razredni_list.xls
doc_xls

10.02.2014.
Domaća zadaća funkcije-2kom.xlsx
doc_xlsx

25.02.2014.
Domaća zadaća-urediPOTROŠNJA auto.xlsx
doc_xlsx

18.01.2012.
Filmovi_excel kao baza.xls
doc_xls

09.06.2016.
Kalkulacija.xlsx
doc_xlsx

26.01.2009.
Ponavljanje-2kom.xls
doc_xls

01.02.2012.
Ponavljanje-2kom-zaispit-vježbe 8.2..xls
doc_xls

19.05.2010.
Ponavljanje pred ispit 1.xls
doc_xls

01.06.2010.
Ponavljanje pred ispit 2.xls
doc_xls

18.01.2012.
Preuređivanje grafikona.xls
doc_xls

13.03.2015.
Razredni list.xls
doc_xls

18.01.2012.
Stupčani.xls
doc_xls

18.01.2012.
Tortni.xls
doc_xls

25.10.2012.
dodatne lekcije.pdf
doc_pdf

15.10.2012.
DZ-tablica.docx
doc_docx

11.11.2013.
Gušterača.doc
doc_doc

18.11.2013.
Izvještaj za razredno vijeće.docx
doc_docx

25.10.2012.
OBRASCI – pomoć u nastavi.pdf
doc_pdf

18.11.2013.
PIVO.docx
doc_docx

19.11.2014.
ROCK MUSIC.doc
doc_doc

02.11.2016.
Skripta_napredni_word-hr.docx
doc_docx

14.10.2015.
Domaća zadaća.docx
doc_docx

14.10.2015.
LOŠA PREZENTACIJA.pptx
doc_pptx

20.02.2011.
Osnove_programiranja.doc
doc_doc

08.04.2014.
PROGRAMIRANJE.doc
doc_doc

01.03.2011.
programiranje_prezentacije.ppt
doc_ppt

27.05.2015.
Skripta.docx
doc_docx

12.05.2014.
Zadaci algoritmi.docx
doc_docx

26.04.2015.
ZADATCI za DZ do 29.4 .docx
doc_docx

22.10.2014.
2kom_putniciČokolada.pptx
doc_pptx

19.12.2014.
Izrada_multimedijskih_plakata_prirucnik.pdf
doc_pdf

12.01.2015.
Kod.docx
doc_docx

27.05.2011.
prezentacije.pdf
doc_pdf

09.04.2011.
Priručnik.doc
doc_doc

09.02.2009.
QBasic.zip
doc_zip

22.02.2015.
Rezultati ispravka Napredni Word.docx
doc_docx

21.12.2014.
REZULTATI VJEŽBI NAPREDNI WORD.docx
doc_docx

30.03.2015.
Rezultati vježbe Word.docx
doc_docx

04.02.2016.
Domaća zadaća UPITI.docx
doc_docx

04.02.2016.
Knjižnica-VJEŽBE - UČENICI.accdb
doc_accdb

01.06.2016.
DOMACA_ZADACA-UPIT I IZVJEŠTAJ.docx
doc_docx

17.01.2013.
knjižnica-boris.accdb
doc_accdb

20.01.2010.
knjižnica.mdb
doc_mdb

31.01.2013.
Skladište-ponavljanje.mdb
doc_mdb

28.01.2016.
Veza.accdb
doc_accdb

18.02.2014.
Zadaci za ponavljanje-skladište.doc
doc_doc

17.03.2016.
Domaća zadaća WEB SITE Prijatelji.docx
doc_docx

24.02.2009.
Izrada Web stranice-FP.doc
doc_doc

23.05.2014.
Zadatci.rar
doc_rar

08.04.2015.
ZADATCI ZA SAMOSTALAN RAD.docx
doc_docx

15.10.2014.
Baza podataka za zadaću.xlsx
doc_xlsx

14.10.2009.
excel kao baza podataka.xls
doc_xls

28.04.2015.
excel_napredni.ppt
doc_ppt

23.10.2010.
Filmovi_excel kao baza.xls
doc_xls

29.09.2014.
Financijske za učenike.xlsx
doc_xlsx

02.10.2014.
Financijske_za_zadacu.xls
doc_xls

14.10.2009.
funkcije za rad s bazom1.xls
doc_xls

22.10.2011.
Ponavljanje-Filtriranje-products.xlsx
doc_xlsx

26.10.2013.
Ponavljanje pred ispit-3kom.xls
doc_xls

14.06.2016.
Skripta napredni Excel-funkcije.doc
doc_doc

26.09.2009.
vježba-funkcije-3kom.xls
doc_xls

22.10.2014.
Zadaci_za_ponavljanje.xls
doc_xls

27.09.2010.
Za vježbu-matstatlog-funkcije-3kom.xls
doc_xls

27.04.2016.
Projektni 3kom 2015_16.docx
doc_docx

21.02.2015.
ZADATAK ZA DOMAĆU ZADAĆU-publisher.docx
doc_docx

05.11.2012.
INFORMACIJSKI SUSTAV.ppt
doc_ppt

08.11.2011.
Internet za nastavu.doc
doc_doc

26.01.2009.
POWERPOINT I INTERNETHR-odrasli.doc
doc_doc

30.01.2009.
Tjestenine.doc
doc_doc

preskoči na navigaciju