preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

Zimska škola EU

Dana 11. siječnja 2019.  u našoj je školi održana Zimska škola EU. Junior ambasadori su održali zanimljiva predavanja o povijesti EU, vrijednostima i važnosti EU te mogućnostima Erasmus+ programa. Zanimljivo predavanje prisutnim junior ambasadorima i profesorma održao je Nikola Bišćan koji je svojom prezentacijom predstavio strukturu Europskog parlamenta i podsjetio prisutne zašto je bitno izaći na predstojeće izbore. Naša junior ambasadorica Monika Kovač posebno se osvrnula na mobilnosti koje nude kao mogućnost u sklopu Erasmusa , te naglasila mogućnosti volontiranja. Prisutnim je profesorima senior ambasadorica , profesorica Kristina Kaučić predstavila EPAS program i u kratkom kvizu provjerila znanje prisutnih o EU.  Nastavnik Antonio Čmelak je provjerio znaju li naši profesori koliko EU utječe na naš svakodnevni život, a pedagoginja Mirta Grozdanić-Falamić je predstavila novu aktivnost u sklopu radio emisije naše škole koja se emitira da puta mjesečno na RDM-u. Naše će voditeljice i novinarke kroz svoje emisije sve slušatelje upoznati s EU i podsjetiti ih na važnost izlaska na izbore.

Kristina Kaučić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 13. 1. 2019. 17:23

Tamburaški sastav Srednje škole Donji Miholjac nastupio na svečanom godišnjem koncertu Kulturno umjetničke udruge "Franjo Ebling" iz Svetog Đurđa

U subotu, 05. 01. 2019. godine, tamburaški sastav Srednje škole Donji Miholjac gostovao je na svečanom godišnjem koncertu Kulturno umjetničke udruge "Franjo Ebling" iz Svetog Đurđa.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 7. 1. 2019. 09:37

Zimska škola EU

Dragi junior ambasadori i svi ostali zainteresirani učenici Zimska škola EU će se održati u petak, 11.1.2019. od 9:30-12:00.

Potrebno je pripremiti prezentacije prema već dogovorenim modulima. Mislili smo i na zabavu, te vam nudimo mogućnost vrlo zabavne igrice Ticket to Ride-Europe. Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom druženju i učenju.

 

Vaši voditelji

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 4. 1. 2019. 23:27

Novi broj digitalnog časopisa aktiva ekonomije i trgovine naše škole

Izašao je ukupno već 7.broj našeg časopisa, a ujedno i drugi u ovoj školskoj godini. Preko QR koda možete pristupiti linku za pregled svih dosadašnjih brojeva. U ovom broju se može saznati više o aktivnostima kreativne grupe, obilježavanju Međunarodnih dana turizma i televizije, novom uspjehu na natjecanju Consumer Classrooma te se upoznati s trgovačkim centrom Portanova u Osijeku. Novi broj možete prelistati na slijedećem linku, a sve dosadašnje možete potražiti na ovoj stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 28. 12. 2018. 18:35

Odličan plasman Mateja Adlešića na međunarodnom natjecanju BestInDeutsch

23.11.2018. je održano međunarodno online natjecanje u poznavanju njemačkog jezika. Ove se godine natjecalo 3052 učenika iz 243 srednje škole u 11 zemalja u kojima se njemački uči kao strani jezik. Naš je učenik 3.og razreda, Matej Adlešić osvojio 12 mjesto i time pokazao kvalitetu naših učenika. Prvo je mjesto pripalo također učeniku iz Hrvatske, iz Prve gimnazije Varaždin.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Kaučić  datum: 26. 12. 2018. 16:34

Obilježili smo tjedan UNICEF-a od 10.12.2018. do 14.12.2018.

11.12. Dan Unicef-a    

12.12. Dan kućica od medenjaka

13.12. Dan vruće čokolade

   Tijekom tjedna u obje smjene tim učenika pod nadzorom profesora u novoj prostoriji  "Prehrambeni praktikum"  pekao je palačinke, pravio topli kakao te hot dog. Posebno je bio zanimljiv Dan kućica od medenjaka kada smo našim učenicima ponudili medenjake. U holu škole možete pogledati plakat koji su izradili učenici 1CV sa prof. J. Ljubek. Učenici 1CNC/SB/CV sa prof. S. Berke Maričić napravili su prigodnu prezentaciju.

Timovi učenika su bili iz razreda:

1OG, 2OG, 3OG, 4OG, 1KOM, 1AG, 2CV, 3CV, 1CNC/SB/CV, 2RT/ST, 2PR

Profesori suradnici: 

S. Berke Maričić, J. Ljubek, M. Molnar, M. Čosić, I. Pleša, M. Grozdanić Falamić, G. Lengyel Komušanac - Gastro sekcija, K. Sabolek – Agro sekcija

Nositelj ove aktivnosti je Humanitarna sekcija.

Cilj programa je bio prikupiti sredstva za pomoć UNICEF-u: Škole za Afriku i Aziju. Prikupili smo 1840,50kn.

Zahvaljujemo svima na uspješno odrađenoj akciji.

Kristina Veselovac, voditeljica Humanitarne sekcije.

"Zahvaljujući UNICEF-ovu programu Škole za Afriku, više od 30 milijuna djece dobilo je priliku ići u školu i time ostvariti sigurniju budućnost!"

NELSON MANDELA: “OBRAZOVANJE JE NAJMOĆNIJE ORUŽJE KOJE MOŽEMO UPOTRIJEBITI DA BISMO PROMIJENILI SVIJET.“

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Veselovac  datum: 20. 12. 2018. 10:27

Proizvodnjom prvih količina pekmeza od butternut tikve službeno pušten u rad novi "Prehrambeni praktikum"

Proteklog tjedna službeno je pušten u rad novi "Prehrambeni praktikum" u kojem su učenici poljoprivrednih usmjerenja pod vodstvom Kornelije Sabolek, mag. ing. agr. i Jelice Ljubek, mag. ing. agr. proizveli prve količine pekmeza od butternut tikvi.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 19. 12. 2018. 08:50

Učenici završnih razreda naše škole posjetili Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku

U petak, 14. 12. 2018., nekoliko učenika završnih razreda Srednje škole Donji Miholjac koji su izrazili želju za nastavkom obrazovanja u agrobiotehničkom području posjetili su, zajedno s nastavnikom strukovnih poljoprivrednih predmeta Draganom Kopićem, mag. ing. agr., osječki Fakultet agrobiotehničkih znanosti (nekadašnji Poljoprivredni fakultet Osijek).

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 19. 12. 2018. 08:09

Ponovno uspješni u Consumer Classroomu

Sada već prošle školske godine naši su učenici sudjelovali su u natjecanju koje organizira Consumer Classroom u suradnji s Europskom komisijom. Zadatak je bio na kreativan način osmislit ultimativno školsko putovanje s prijateljima iz Europe i u video uratku prikazati razumijevanje vrijednosti novca kroz planiranje proračuna. Mi smo ovaj projekt radili s nama već znanim online prijateljima iz škole Aniturri BHI iz Baskije, Španjolska s kojima smo 2017. osvojili drugo mjesto. Ove se godine ekipa u istom sastavu popela ponovno na postolje i osvojila treće mjesto. Kao nagradu svaka će škola dobiti opremu u vrijednosti 1000 eura, dakle ukupno 2000 eura.  Projektom su koordinirali profesorica Kristina Kaučić i nastavnik Antonio Čmelak, a projektu su se u pojedinim dijelovima pridružila i profesorice Karolina Dasović i Goranka Lengyel-Komušanac. Video možete pogledati na slijedećem linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 18. 12. 2018. 16:19

Natjecanje u MAT ligi Vijest ima dokument u privitku

          MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.

          Učenici naše škole po prvi put ove školske godine sudjeluju u natjecanju MAT 2-lige  Natjecanje se odvija u četirima kategorijama:

 

A – matematičke gimnazije,

B – nematematičke gimnazije,

C – strukovne škole (C3 – trogodišnje, C4 – četverogodišnje),

D – osnovne škole (D1 – niži razredi, D2 – viši razredi).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 14. 12. 2018. 11:48

Večer matematike

          Svake godine, prvog četvrtka u prosincu, u Hrvatskoj se održava „Večer matematike“ s nizom interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici, popularizaciju matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. Projekt organizira Hrvatsko matematičko društvo, a ove je godine održan 6. prosinca.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 13. 12. 2018. 12:07

Snjegovići - doprinos adventu u našem gradu

Uspješno je realizirana ideja drvenih snjegovića i dekoracija za bor na trgu koju su razradile profesorica Kornelija Sabolek i pedagoginja Mirta Grozdanić Falamić. Drvo za izradu snjegovića donirao je Zlatko Zijan i ravnatelj Nenad Perić, dok su tehničku obradu drveta odradili Zlatko Zijan i Silvijo Sabolek. Profesor Dragan Kopić s učenicima Lukom Joo (4. PT), Markom Dominovićem (4. PT), Lukom Perićem (4. ST) i Mariom Miketekom (3. BR) odradio je kompletan posao slaganja snjegovića i njihova postavljanja na palete. Snjegoviće je oslikala pedagoginja i pripravnica Petra Vašek. Strojnu pripremu snjegovića realizirao je nastavnik Ivan Zetović i 4. ST. 

Profesorica Kornelija Sabolek s učenicima cvjećarima ukrasila je drvene ukrase za bor i advenski gradski vijenac, a realizaciji su se priključile članice DND-a i Dječjeg vrtića Pinokio. 

Hvala još jednom svima koji su pridonijeli uspješnoj relaizaciji ovog projekta, onima koji su vjerovali i bili podrška. 

Fotografije snjegovića pogledajte u nastavku ili uživo na gradskom trgu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 2. 12. 2018. 22:22

Uspješna radionica Pachwork

Na županijskom vijeću voditelja učeničkih  zadruga kolegice Kornelija Sabolek i Mirta Grozdanić Falamić održale su uspješnu radionicu Pachwork- a tehnike oslikavanja platnom. U skladu sa božićnim ugođajem,  polaznici radionice su tehnikom "oslikali" kuglice za bor. Hvala domaćinima Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata u Đakovo na izvrsnom gostoprimstvu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 2. 12. 2018. 22:14

Best in Englesh

       U petak, 30. studenog 2018. godine, naši su učenici ponovo sudjelovali na međunarodnom on-line natjecanju iz engleskog jezika Best in English. Učenici su u sat vremena morali riješiti zadatke koji su testirali njihovo razumijevanje pročitanog teksta te slušanih video clipova.

       Na natjecanju je sudjelovalo 28 učenika opće gimnazije i komercijalista. Najbolji rezultat na školi ostvarilo je dvoje učenika – Tomac Stella iz 1. razreda opće gimnazije (prof. Kaučić Kristina), te Adlešić Matej iz 3. razreda opće gimnazije (prof. Lengyel-Komušanac Goranka) koji su oboje osvojili po 111 od ukupno 122 boda. Od četvrtih razreda test je najbolje napisao Micek Lovro iz 4. razreda opće gimnazije (prof. Dasović Karolina) s osvojena 103 boda, a od drugih razreda Antić Iva iz 2. razreda opće gimnazije (prof. Lengyel-Komušanac Goranka) s osvojena 93 boda.

        Čestitamo svim učesnicima natjecanja, a posebno učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate. Sigurni smo da je sudjelovanje u ovakvim natjecanjima odlično iskustvo i način da zaista testiraju svoje jezične vještine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Goranka Lengyel Komušanac  datum: 2. 12. 2018. 22:01

Stvaranje blackout poezije na izbornoj nastavi hrvatskoga jezika

        Učenici 4. razreda opće gimnazije stvarali su blackout poeziju na izbornoj nastavi hrvatskoga jezika, a pod vodstvom svoje profesorice Marijane Molnar.

        Blackout poezija nastaje tako da autor u nekom već postojećem tekstu zaokruži riječi koje će tvoriti njegovu poeziju, a ostatak zatamni flomasterom. Takva poezija privlači zbog potrage i stvaranja novog značenja u već postojećem tekstu. Vrlo je jezično sažeta, ali daje slikovite i snažne impresije. Dostupne riječi ograničavaju autora u stvaranju njegovih pjesničkih slika, ali istodobno upravo riječi koje odabire odražavaju samog autora i njegovo viđenje svijeta. Poezija je praćena i likovnim izričajem.

        Radovi učenika nastali na izbornoj nastavi izloženi su na panou u školskom hodniku, a možete ih pogledati i na poveznici:

http://ss-donji-miholjac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=318 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 30. 11. 2018. 09:24

Nagradni natječaj „Nacrtaj prizor i napiši citat iz odabranog lektirnog djela“ Vijest ima dokument u privitku

        U sklopu „Mjeseca hrvatske knjige“ školska je knjižnica u suradnji s profesoricama hrvatskoga jezika osmislila natječaj u kojem su učenici slikali jedan prizor iz odabranog lektirnog djela uz koji su naveli i odgovarajući citat. Natječaj je bio otvoren do 15. studenoga 2018. godine, a nakon toga je komisija odredila pobjednika te su dodjeljene nagrade.

        Prvo je mjesto osvojila učenica Ana Fuček (4. OG) s naslikanim prizorima iz djela „Crni mačak“ i „Gavran“. Utješne nagrade dobile su dvije učenice – Petra Barjaktarić (2. OG) i Lucija Pavošević (2. OG). Petra Barjaktarić naslikala je prizor iz djela „Dnevnik Pauline P.“, a Lucija Pavošević iz djela „Putovanje oko svijeta u 80 dana“. Autorica pobjedničkog rada Ana Fuček za nagradu je dobila knjigu „Na zapadu ništa novo“.

        Slike su izložene na panou u školskom hodniku.

        Čestitamo svim sudionicima ovoga natječaja, a posebno autorici pobjedničkog rada.

        Fotografije možete pogledati na poveznici, a pobjednički je rad priložen kao dokument.

http://ss-donji-miholjac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=317

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 28. 11. 2018. 15:32

Završeno uređivanje "PREHRAMBENOG PRAKTIKUMA" !

Prošlog tjedna završeno je uređivanje novoustrojenog "PREHRAMBENOG PRAKTIKUMA" u koji je smještena specijalizirana oprema za proizvodnju pekmeza nabavljena kroz projekt "Suvremenim tehnologijama do inovativne nastave", a koja je do tada bila smještena na nekoliko lokacija u školskoj zgradi.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 26. 11. 2018. 10:04

Jednodnevni izlet u Zagreb

16. studenog 2018. učenici 3. razreda prodavača i komercijalista, 4. razreda komercijalista i opće gimnazije i 1. i 2. razreda gimnazije, kao i naše dvije pripravnice Petra i Tea su u pratnji profesorica Sandre Matković, Ivane Pleša i Kristine Kaučić proveli jedan nezaboravan dan, prepun aktivnosti i zanimljivih događaja u Zagrebu.

Naš je jednodnevni izlet započeo posjetom Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman gdje nas je ljubazna djelatnica povela u obilazak.  Prošli smo kompletan postupak od kupovine karte, sigurnosne provjere, pa sve do slučaja izgubljene prtljage.  Nakon zanimljivog prijepodneva krenuli smo prema našem sljedećem odredištu, Hrvatskom saboru. Tijekom posjeta pogledali smo izložbu posvećenu Vukovaru, prošli smo i kroz protokolarne prostore zgrade. Najviše smo se zadržali u Maloj vijećnici u kojoj smo se okušali i za govornicom. Razgledavanje smo nastavili u Velikoj vijećnici ispred koje smo se u kraćem razgovoru zadržali  s zastupnikom Gordanom Marasom, a prisustvovali smo i plenarnoj sjednici na kojoj se raspravljalo o Zakonu o otocima. Posjet Saboru završio je kraćim razgovorom s zastupnikom  Markom Sladoljevim. Prepuni dojmova prošetali smo Trgom bana Jelačića i Europskim trgom te se uputili prema Zagrebačkom Velesajmu gdje smo posjetili 41. Interliber i  u dvosatnom zadržavanju pogledali ovogodišnju ponudu. Nakon Interlibera opustili smo se u Arena centru i u 19:00 prepuni dojmova i bogatiji za nova znanja i iskustva krenuli smo kući. Profesorice su osmislile kviz kako bi provjerile što su učenici zapamtili, a slatka nagrada je pripala učenicama 1. razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 22. 11. 2018. 07:09

Učenice Srednje škole Donji Miholjac na Državnom prvenstvu iz stolnog tenisa!!!!

Učenice srednje škole Donji Miholjac osvojile  su Županijsko natjecanje  iz stolnog tenisa i plasirale sa na Državno prvenstvo u Poreču.

  :: opširnije :: 


objavio: Dinko Puljić  datum: 21. 11. 2018. 07:06

Učenici 3. kom posjetili HRT u Osijeku

U srijedu, 14.11. 2018., učenici 3. razreda komercijalista su, pod vodstvom razrednice Pleša Ivane te predmetnog nastavnika Čmelak Antonija, posjetili HRT u Osijeku povodom obilježavanja Svjetskog dana televizije 21.11.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 18. 11. 2018. 22:36

Robotika-izvanškolska aktivnosti

Izvannastavna aktivnost Robotika započela je s radom u studenom ove školske godine. U rad je  uključeno dvadeset učenika od prvog do trećeg  razreda strukovnih zanimanja. Voditelji aktivnosti su Marko Majdenić i Boris Poslon iz Poduzetničkog inkubatora Osvit Donji Miholjac, i nastavnici Igor Šikić i Drago Grgić. Planirano je da u 12 sati rada učenici upoznaju pojam robotike, način rada robota, dijelove robota i njihovu ulogu. Aktivnost se izvodi individualnim pristupom, rad u parovima.

Obrazovni roboti posjeduju tehnološki napredna računala, uključuju inovativna inženjerska rješenja a s njima je moguće upravljati, ne samo putem aplikacija, već i pomoću glasa i pokreta. Konstruiranje, sklapanje i programiranja robota je idealan način za podučavanje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, odnosno STEM područja.

U radu  će se koristiti Lego Mindstorms Roboti EV3 kao i upoznavanje rada sa dronom. LegoMinstroms je edukacijski robot tvrtke Lego. LegoMinstroms je skup malih dijelova koji izgledaju kao lego kocke, ali ti dijelovi u sebi sadrže elektrotehnička svojstva. Moguće ga je složiti u različite kombinacije.

Dronovi su postali popularan gadget za zabavu u slobodno vrijeme, a jači modeli se mogu koristiti i za profesionalne svrhe. Leteći dronovi sa kamerom vam daju u bilo kojem trenutku jedinstveni pogled iz ptičje, panoramske, perspektive.

  :: opširnije :: 


objavio: Drago Grgić  datum: 14. 11. 2018. 07:19

Na izbornoj nastavi hrvatskoga jezika izrađen „Rječnik strojarskih alata“ Vijest ima dokument u privitku

          Učenici 4. razreda opće gimnazije izradili su na izbornoj nastavi hrvatskoga jezika „Rječnik strojarskih alata“, pod vodstvom svoje profesorice Marijane Molnar.

          Najprije su učenici strojarskih zanimanja popisali nazive alata koje koriste na stručnoj praksi, a ti su nazivi postali natuknice rječnika. Odrednice koje u navedenom rječniku pobliže određuju natuknice su etimološke (određuju iz kojeg jezika natuknica potječe) i normativne (navode izraz na standardnom hrvatskome jeziku – ako je riječ stranog podrijetla), a navedene su i definicije koje pobliže određuju natuknice. Tako, na primjer, možemo saznati da je riječ „šarafciger“ njemačkoga podrijetla, hrvatski izraz je „odvijač“, a definicija je: „ručna alatka za opuštanje i pritezanje vijaka“.

          Izrađujući „Rječnik strojarskih alata“, učenici opće gimnazije primijenili su i utvrdili znanje o leksikografiji, a učenici strojarskih zanimanja proširit će spoznaje o nazivima alata koje koriste.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 8. 11. 2018. 08:45

Financijska pismenost i u osnovnoj školi

Projekt financijske pismenosti koji provodimo već nekoliko godina u našoj školi proširili smo i na osnovnu školu. U suradnji i na poziv učiteljica Osnovne škola August Harambašić u Donjem Miholjcu, Antonio Čmelak je održao tri predavanja u 3.c, 4.a i 4.c razredu. Nakon prvog dijela u kojem su učenici saznali osnovne informacije o pojavi novca i njegovom razvoju te poslovima banaka i važnosti štednje, u drugom dijelu im je bio organiziran kviz "Tko želi biti milijunaš?".  U kvizu je jedan učenik odgovarao na 3 seta pitanja uz pomoć "jokera" te ja za cijeli razred osvajao "čokoladne eure" koje su pod odmorom svi međusobno podijelili. Predavanja su održana u sklopu građanskog odgoja, a vezano uz međunarodni dan štednje koji se obilježava 31.listopada.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 6. 11. 2018. 20:14

Europski dan jednakosti plaća

31.listopada 2018.je dan kada je potrebno ukazati na neravnopravnost u plaćama između žena i muškaraca koje kasnije rezultira i jazom u njihovim mirovinama.  Ovaj dan se obilježava svake godine drugog datuma jer predstavlja dan od kojeg žene zapravo do kraja godine rade besplatno - jer je upravo tolika razlika u plaćama. Cilj je da ovaj datum bude što bliži 31.12., a  u konačnici i da nestane nejednakosti. Da bi ukazali na ovu problematiku Larisa Skender i Korina Marinković iz 3.razreda komercijalista su s nastavnikom Antoniom Čmelakom uredili prigodni pano kod zbornice, a Monika Knežević i Dominika Matoković iz 4.razreda komercijalista izradile su digitalni plakat koji možete pogledati na slijedećem linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 31. 10. 2018. 17:24

Novi broj digitalnog časopisa aktiva ekonomije i trgovine naše škole

Zadnjeg dana listopada izašao je ukupno već 6.broj našeg časopisa, a ujedno i prvi u ovoj školskoj godini. Časopis je doživio mali redizajn, dobio je i QR kod kojim možete pristupiti linku za pregled svih dosadašnjih brojeva, a sadržajno više nemamo temu broja, ali imamo novu rubriku "Predstavljamo ..." kojom ćemo u svakom broju predstaviti jedan trgovački lanac ili trgovački centar. U ovom broju se može saznati više o uređenju učionice ekonomije i praktikuma za prodavače te do sada realiziranim te planiranima akivnostima članova aktiva u školi i izvan nje. Novi broj možete prelistati na slijedećem linku, a sve dosadašnje možete potražiti na ovoj stranici.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 31. 10. 2018. 17:15

NA INVENTUMU OSVOJENE ČAK DVIJE MEDALJE

          Učenik 3. razreda automehaničara Mihael Gurdon sudjelovao je sa svojim mentorom, nastavnikom praktične nastave strojarstva Zdravkom Ovžetskim, na Inventumu, 12. Međunarodnom sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih. Sajam se održavao od 26. do 28. listopada 2018. godine, u organizaciji Udruge inovatora „Tesla“ iz Iloka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 30. 10. 2018. 12:16

SOLIDARNOST NA DJELU 2018.

          Na  46. akciji  Crvenoga križa  sudjelovalo je 28 učenika naše škole. Akcija je provedena  11. listopada 2018. godine u gradu Donjem Miholjcu. Osim učenika naše srednje škole, u akciji su sudjelovali i učenici osnovne škole te nastavnici i djelatnici Crvenoga križa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 30. 10. 2018. 08:59

Na poljoprivrednim površinama Srednje škole Donji Miholjac obavljeno ubiranje i vaganje demo pokusa hibrida kukuruza

U srijedu, 24. listopada 2018. na školskoj poljoprivrednoj ekonomiji "Janjevci" obavljeno je ubiranje i vaganje demo pokusa hibrida kukuruza Poljoprivrednog instituta Osijek.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 27. 10. 2018. 08:34

ASTRONOMIJA

     Učenici  2OG-a  na izbornoj nastavi fizike oslikali su zidove zviježđima. Plavo nebo oslikali  su nam učenici  3BR/AM-a. Učenici su pripremili seminare, oslikali zidove, te znanje provjerili kvizom i na taj način smo obilježili Svjetski tjedan svemira koji se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada. Događaj smo objavili na stranicama WSWA.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Veselovac  datum: 24. 10. 2018. 09:55

Predavanje za roditelje

Vrijeme održavanje: ponedjeljak 22.10.2018. u 19:00h

Mjesto održavanje: Srednja škola Donji Miholjac

Roditelji naših učenika su bez obaveze, ali sa željom imali prilike poslušati predavanje " Kako tinejdžerima postaviti granice i sačuvati si živce?". Predavanje je vodio Dubravko Šokčević, u udruzi Dokkica voditelj projekta Mala škola za velike roditelje. Po struci defektolog socijalni pedagog, praktičar transakcijske analize, verificirani trener Psihopolis instituta iz područja emocionalne pismenosti. Roditelji su u nastavku radionice pozvani da se priključe planiranim trening radionicama koje je besplatno osigurala udruga Migra.

Naša djeca su naša budućnost, možda ponekad i mi trebamo pomoć da ih lakše razumijemo.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 23. 10. 2018. 07:29

OBILJEŽIT ĆEMO EUROPSKI TJEDAN KODIRANJA

OBILJEŽIT ĆEMO EUROPSKI TJEDAN KODIRANJA

Naša škola priključila se Europskom tjednu kodiranja - CodeWeek-EU.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Ove godine održava se od 6. do 21. listopada.

Učenici naše škole sudjeluju u radionicama programiranja.

Opis:Izrada jednostavnih pokusa do kreativnih programerskih izazova. Primjena micro:bita  u međupredmetnim sadržajima. Izrada vježbi u parovima. Učenje kroz igru koje dovode do novih spoznaja i vještina učenika. Trajanje je u vremenu od 9. listopada do 19. listopada 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: Drago Grgić  datum: 23. 10. 2018. 07:25

Srednja škola Donji Miholjac kandidat za Školu ambasador Europskog parlamenta

Naša je škola, zajedno s 25 novih i 25 škola koje već drugu godinu provode program, ušla u program EPAS te time postala kandidat za dobivanje statusa Škole ambasadora Europskog parlamenta.  Program je to koji je 2011. po prvi put pokrenut u Nizozemskoj, a od jeseni 2016. godine provodi se u svim državama članicama Europske unije. EPAS program je usmjeren na rad sa srednjoškolcima u svrhu podizanja svijesti i razine znanja o EU i parlamentarnoj demokraciji. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, ali  i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja svi mi  kao europski građani imamo, a često toga nismo niti svjesni. Program se provodi u 6 modula koji obrađuju različite aspekte Europske unije. Kao priprema za što bolje provođenje programa poslužio je i dvodnevni seminar u Osijeku pod nazivom Edukacija o Europskoj uniji koji je održan u organizaciji Foruma za slobodu odgoja, Zagreb. Na seminaru su sudjelovali Antonio Čmelak, Kristina Kaučić i Mirta Grozdanić Falamić. Edukacija se nastavila odlaskom prof. Kristine Kaučić na dvodnevni seminar u Zagrebu u organizaciji Europskog parlamenta, ureda u Zagrebu na kojemu su ambasadori seniori, što je za našu školu prof. Kristina Kaučić, dobili smjernice kako što bolje provesti program te kako ostvariti  suradnju s Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj Program će se provoditi u 6 modula nakon kojih slijedi evaluacija koju će provesti Forum za slobodu odgoja, a nakon koje će naša škola, vjerujemo, dobiti i status Škole ambasadora Europskog parlamenta. U naredna dva tjedna profesori Antonio Čmelak i Kristina Kaučić će kroz satove razrednika u svim razredima predstaviti program nakon čega slijedi imenovanje i edukacija ambasadora juniora,te  postavljanje info točke u školi.

Kristina Kaučić, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 21. 10. 2018. 20:03

Dani polja kukuruza Poljoprivrednog instituta Osije

Na danima polja kukuruza Poljoprivrednog instituta Osijek koji se održao 11.10.2018. na poljoprivrednim površinama OPG-a Dalibora Stanković (Sveti Đurađ) predstavljeni su hibridi kukuruza iz asortimana Poljoprivrednog instituta Osijek. Sudjelovali su učenici 4. PT razreda sa nastavnikom Mladenom Maroslavac, mag.ing.agr., Andrea Perković mag.ing.agr. sa Poljoprivrednog instituta Osijek (organizator), te tehnolozi i poljoprivredni proizvođači.  Prikazane su proizvodne osobine hibrida, namjena i mogućnost prilagodbe u našim agroklimatskim uvjetima. Na licu mjesta obavljeno je kombajniranje, mjerenje vlage i prinosa zrna po jedinici površine. Učenici su sudjelovali u procjenjivanju i bilježili su utvrđene vrijednosti za svaki hibrid kako bi ih mogli međusobno uspoređivati i vrednovati. Nakon toga provedena je rasprava i doneseni odgovarajući zaključci. Učenici su saznali zašto se održavaju Dani polja i koje su prednosti uzgoja odgovarajućih hibrida za određno podneblje i tlo. Usvojena znanja moći će iskoristiti u svom budućem radu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 16. 10. 2018. 09:10

Preuređena zbornica

U subotu, 11.listopada nastavnici su uz minimalna financijska ulaganja preuredili zbornicu nakon dužeg niza godina. Osim osvježenih zidova i uređenih oglasnih ploča postavljena su još dva računala za nastavnike. Ormari koji su do sada bili u zbornici prebačeni su u učionice i kabinete gdje su bili potrebniji. Na ovaj način svoje aktivnosti je započeo volonterski klub nastavnika koji za cij ima unaprijediti uvjete života i rada u našoj školi. Ovom prigodom su se udružile nastavnice Kristina K., Goranka, Ivana i Mirjam, nastavnici Josip, Mladen i Antonio te ravnatelj Nenad i pedagoginja Mirta uz pomoć tehničkog osoblja škole Zlatka i Slavka dok su nove stolove izradili učenici strojarskih zanimanja pod vodstvom nastavnika Ivana K. Volonteri već imaju planove za nove aktivnosti koje uskoro očekujemo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 14. 10. 2018. 08:39

Državna smotra učeničkih zadruga

Predstavnici učeničke zadruge Celestine sudjelovali su na 30.državnoj smotri učeničkih zadruga u Vinkovcima. Plasman su izborili osvojivši u travnju 2018.prvo mjesto na županijskoj smotri UZ sa temom PČELINJI PROZVODI U KOZMETICI I ZDRAVLJU. Boje pčelica predstavljale su profesorica Kornleija Sabolek te učenice Lea Brkanić i Petra Birovljević. 

Fotografije pogledajte u nastavku obavijesti i fotogaleriji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 13. 10. 2018. 18:59

Učenička zadruga "Celestina" vrlo uspješno se predstavila na pčelarskoj manifestaciji "Dani meda u Hrvatskoj" te u ocjenjivačkom dijelu osvojila čak tri vrijedna priznanja!

U Osijeku je od 05. do 07. listopada 2018., u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek, Hrvatskog pčelarskog saveza, Županijskog saveza pčelara Osječko - baranjske županije te Regionalnog klastera pčelara Roj Osijek, održana pčelarska manifestacija "Dani meda u Hrvatskoj" na kojoj se vrlo uspješno, medom i proizvodima na bazi meda, predstavila i Učenička zadruga "Celestina" Srednje škole Donji Miholjac!

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 10. 10. 2018. 16:11

Održana terenska nastava u 3. kom

U utorak, 02.10. 2018., učenici 3. komercijalista su, sa predmetnom nastavnicom Pleša Ivanom u sklopu predmeta Poznavanje robe,  posjetili vodocrpilište u Donjem Miholjcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 4. 10. 2018. 13:12

Domagoj Vida-ponos grada Donjeg Miholjaca!! Vijest ima dokument u privitku

Izrada plakata povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma.

  :: opširnije :: 


objavio: Dinko Puljić  datum: 2. 10. 2018. 13:08

TERENSKA NASTAVA – 2. LABUS SAJAM NA FERIT-u OSIJEK

          Dana 21. rujna 2018. godine učenici 4. razreda opće gimnazije: Gabriel Veselovac, Josipa Krnjeta, Lovro Micek, Nikola Andračić i Luka Pavošević  te 3. razreda opće gimnazije: Lucija Falamić i Ivan Ovcin pod vodstvom profesorice Kristine Veselovac i u pratnji profesora Marijana Tadića posjetili su LABUS  sajam u Osijeku. Prisustvovali smo prezentacijama na izložbenim štandovima,  prezentacijama u laboratorijima Kampusa  te smo sudjelovali u specijaliziranim radionicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 2. 10. 2018. 09:43

Održan prvi radni sastanak nove sekcije "Kreativa" u sklopu UZ Celestina

U ponedjeljak, 01.10.2018., održan je prvi sastanak nove sekcije UZ Celestina pod nazivom "Kreativa", osnovanoj ove školske godine, pod vodstvom nastavnica ekonomske skupine predmeta Matković Sandre i Pleša Ivane.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Pleša  datum: 1. 10. 2018. 22:16

Europski dan jezika

Dana 26.9.2108. u našoj školi obilježen je Europski dan jezika. U sklopu toga učenici 4.razreda opće gimnazije (izborna nastava) pod vodstvom profesorice Karoline Dasović, uredili su pano u hodniku škole na kojem su prezentirali različite zanimljivosti o svjetskim jezicima, te su prigodno ukrasili pano pokraj školske knjižnice, na kojem su bile postavljenje zastave svih europskih zemalja te pozdrav BOK na različitim europskim jezicima. Profesor Josip Brodar osmislio je i izradio kviz o poznavanju europskih jezika koji su učenici rješavali putem aplikacije Kahoot.  Najuspješnija  tri natjecatelja dobila su pohvalnice te mali poklončić (čokoladu).  Nakon kviza učenici su mogli kušati Fortune cookies koje su izradili učenici 4.razreda opće gimnazije zajedno s profesoricom Karolinom Dasović. Kolačići su sadržavali poruku koja je bila napisana na jednom od europskih jezika zajedno s prijevodom na hrvatski jezik. Cilj ovoga projekta bio je probuditi interes učenika za strane jezike i promovirati učenje stranih jezika. Za pregled fotografija kliknite na "opširnije".

 

Karolina Dasović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 28. 9. 2018. 21:40

Obilježavanje Svjetskog dana turizma

Ove godine smo po prvi puta u našoj školi popratili Svjetski dan turizma koji se obilježava 27.rujna. Tema ovogodišnjeg dana su digitalne transformacije u turizmu, a zemlja domaćin središnje svečanosti je Mađarska. Nositelj ovog programa bio je 1.razred komercijalista koji je sa svojim razrednikom pripremio animaciju za motivaciju koju možete pogledati na ovom linku, a pripremljena je i radionica koju će učenici idućih tjedan dana proći na svojim satovima razrednika. Radionica je osmišljena tako da potakne učenike na planiranje svojih turističkih putovanja upotrebom digitalnih aplikacija i suvremenih tehnologija. Povodom 27.rujna 1.razred komercijalista napravio je plakat, a tijekom idućeh tjedna će i ostali nastavnici uključiti turizam kao temu u svojoj redovnoj nastavi. Po završetku programa sve aktivnosti nastavnika biti će objavljene i u nekom obliku digitalnog sadržaja u ovoj objavi. Za pregled provedenih aktivnosti kliknite na "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 28. 9. 2018. 09:34

Obnovljena učionica ekonomije i trgovine

Ovih dana smo priveli kraju obnovu naše učionice ekonomije i trgovine. Tijekom ljetnih praznika, nastavnici su bili marljivi te su učionicu okrečili i zamijenili radne plohe stolova za računala koje su sada sve jednake i pogodne za rad s računalnim mišem. Raspored stolova i stolica smo izmjenili da dobijemo radno okruženje koje asocira na rad u uredu. Novim rasporedom dobili smo i prostor za uređenje trgovačkog kuta u kojem smo postavili i prodajni pult, a oslobodili smo i bijelu ploču koja je sada u funkciji. Najveća izmjena je 14 novih računala za učenike i jedno za nastavnika, a zadnja izmjena su novi zastori koji su se svojom smeđom bojom uklopili u svjetlo oker boju zidova. Osim toga računala smo spojili na drugu mrežu koja je sada znatno brža i olakšava rad učenicima. Do kraja godine se nadamo još nekim poboljšanjima radnih uvjeta, a pristigla je i oprema za uređenje prodajnog praktikuma koji će uskoro biti postavljen.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 24. 9. 2018. 22:43

Početak rada FOTO grupe i Instagram profil

Foto grupa srednje škole započinje s radom 27.9. (četvrtak). U 10.00 sati je prvi, dogovorni sastanak s zainteresiranim učenicima iz smjene OG/KOM, a u 16.45 s učenicima strukovne smjene. Radi unapređenja rada i povećanja vidljivosti grupe, pokrenut je i Instagram profil "FotogrupaSŠDM" na kojem ćemo objavljivati fotografske radove učenika. Za sada je na profilu objavljena foto izložba s prošlog Dana škole "Slavonija, tradicija i običaji"

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 23. 9. 2018. 21:15

Zadruga oduševila posjetitelje sajmova

Tijekom rujna UZ Celestina bila je sudionik velikih sajamskih manifestacija poput Dani šuma Našice, Jesen u Baranji, Miholjački i Valpovački sajam. U ponudi sajamskih posjetitelja našla se prirodna kozmetika na bazi meda, pekmezi, kečap, jabučni ocat, povrće, aranžmani i drugi već poznati proizvodi naše zadruge. 

Ovaj put se na sajmovima priključila i novoosnovana gastro sekcija sa domaćim kolačima sa glavnim sastojkom pekmezom te kuhanjem fiša i čobanca čiji su majstori bili prof. Brodar i ravnatelj. 

Fotografije pogledajte u nastavku i fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 22. 9. 2018. 21:12

Učenica 2. razreda cvjećara Iva Lozančić osvojila izvrsno 3. mjesto na međunarodnom natjecanju učenika cvjećarske struke održanom u Varaždinu

Na međunarodnom natjecanju učenika cvjećarske struke održanom 20. 09. 2018. u staroj gradskoj jezgri u Varaždinu, učenica 2. razreda cvjećara Iva Lozančić, pod mentorstvom nastavnice strukovnih predmeta i praktične nastave poljoprivrede Kornelije Sabolek, mag. ing. agr., osvojila je izvrsno 3. mjesto cvjetnom instalacijom "Lepeza".

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 22. 9. 2018. 16:57

Rezultati foto natječaja "Živjeti s Dravom"

Agencija za upravljanje zaštičenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije objavila je rezultate svojeg foto natječaja "Živjeti s Dravom" na koji su se mogli prijaviti učenici 7. i 8.razreda osnovne škole te srednjih škola s područja naše županije. Iz naše škole se prijavilo troje učenika, a 3.mjesto je osovjila Ema Čmelak iz 1.razreda opće gimnazije fotografijom "Dravska odbojka u pijesku".

Nagrada za 3.mjesto je fotomonografija "Razotkrivene tajne naših rijeka Mura-Drava-Dunav-Kupa". Na natječaj su se još prijavili i učenici 4.razreda komercijalista, Monika Kovač i Matej Ljiljanić sa svojim fotografijama koje su napravili u sklopu rada foto grupe naše škole prošle godine za potrebe izložbe na Dan škole. Deset najboljih fotografija biti će izloženo 22.rujna kod Vodenice na Dravi (Gornjogradska obala) povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave. Sve fotografije i dobitnike možete pogledati na FB profilu  "Zaštite prirode Osječko-baranjske županije"

   

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 21. 9. 2018. 14:54

Video natječaj EUROSCOLA #Ovajputglasam

Učenici naše škole su u suradnji s nastavnicima Kristinom Kaučić i Antoniom Čmelakom snimili video uradak i prijavili se na natječaj #Ovajputglasam. Natječaj provodi Ured za vezu Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj u sklopu EUROSCOLE.  Video u trajanju do 45 sekundi treba potaknuti građane Republike Hrvatske, a naročito mlade da izađu na izbore za Europski parlament 26.svibnja 2019.godine. Izrada videa je sklopu projekta u koji se ove školske godine uključila i naša škola, a cilj je dobivanje statusa Škole ambasadora Europskog parlamenta, Uradak je objavljen na Youtube kanalu škole, a možete ga pogledati na slijedećem linku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 10. 9. 2018. 08:15

Dio učenika 4. razreda poljoprivrednih tehničara općih sudjelovao na Danu polja Poljoprivrednog instituta Osijek

U srijedu, 05. 09. 2018., nekoliko učenika 4. razreda poljoprivrednih tehničara općih, zajedno sa svojim nastavnikom strukovnih predmeta poljoprivrede Draganom Kopićem, mag. ing. agr., sudjelovao je na tradicionalnom jesenskom Danu polja kukuruza, soje, suncokreta i krmnog bilja Poljoprivrednog instituta iz Osijeka koji je održan na pokusnim poljoprivrednim površinama uz prometnicu Široko polje - Đakovo.

  :: opširnije :: 


objavio: Dragan Kopić  datum: 6. 9. 2018. 16:22

Regionalni stručni skup srednjoškolskih nastavnika povijesti

U utorak 28.kolovoza 2018.g. naša škola je bila domaćinom regionalnog stručnog skupa srednjoškolskih nastavnika povijesti. Stručnom skupu se odazvalo 50-tak nastavnika iz cijele Slavonije i Baranje. Skup je održan u Velikoj sali dvorca Mailath.  Pozdravnim govorom otvorio ga je  organizator skupa viši savjetnik Franjo Čičak. Sudionike su potom pozdravili ravnatelj škole Nenad Perić te gradonačelnik našeg grada Goran Aladić. Ceremonijal otvaranja svojim nastupom je uljepšao tamburaški sastav naše škole. Tokom  radnog dijela sudionici su obišli dvorac te spomenik Franji Josipu u Malom parku, te se potom uputili prema školi gdje je održan ručak. Ovo je bio najveći i najvažniji stručni skup kojemu je naša škola bila domaćinom te je ovom prilikom promovirana  škola, dvorac i naš grad.

  :: opširnije :: 


objavio: Zvonimir Falamić  datum: 31. 8. 2018. 09:07
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

WEB STRANICE
e-Twinning


Korisni linkovi
Katalozi


Arhiva dokumenata
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
21.12.2018. 12:24
Potpisan Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla
U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine potpisan je Sporazum o suradnji između CARNET-a i Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT).  

07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 

26.11.2018. 13:51
Završila jubilarna 20. CARNET-ova konferencija CUC
“Budućnost je digitalna no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.”

Domaća zadaća 1.docx
28.10.2014.
Domaća zadaća 1.docx
doc_docx

25.10.2014.
DZ-Pretvaranje_brojevni sustavi.docx
doc_docx

13.09.2010.
Pitanja-povijest-1kom-dz.doc
doc_doc

22.12.2014.
REZULTATI VJEŽBI IZ INFORMATIKE.docx
doc_docx

14.05.2013.
ZADATAK_WEBMAIL.doc
doc_doc

15.09.2010.
abeceda racunala_nastavni listic_1.pdf
doc_pdf

02.10.2015.
Decimalni brojevi i prikaz brojeva.docx
doc_docx

26.09.2015.
DOMAĆA ZADAĆA-binarna aritmetika.docx
doc_docx

17.09.2015.
Domaća zadaća -brojevni sustavi.docx
doc_docx

07.10.2010.
DZ, LOG-SKLOPOVI-1OG.doc
doc_doc

19.10.2014.
Zapis podataka u računalu.pdf
doc_pdf

02.10.2014.
Kviz-ponavljanje povijest i sklopovlje.docx
doc_docx

30.09.2009.
Mmlogic.exe
doc_exe

22.09.2010.
Nastavni listići 2 i 4.doc
doc_doc

27.04.2015.
Razredni_list.xls
doc_xls

10.02.2014.
Domaća zadaća funkcije-2kom.xlsx
doc_xlsx

25.02.2014.
Domaća zadaća-urediPOTROŠNJA auto.xlsx
doc_xlsx

18.01.2012.
Filmovi_excel kao baza.xls
doc_xls

09.06.2016.
Kalkulacija.xlsx
doc_xlsx

26.01.2009.
Ponavljanje-2kom.xls
doc_xls

01.02.2012.
Ponavljanje-2kom-zaispit-vježbe 8.2..xls
doc_xls

19.05.2010.
Ponavljanje pred ispit 1.xls
doc_xls

01.06.2010.
Ponavljanje pred ispit 2.xls
doc_xls

18.01.2012.
Preuređivanje grafikona.xls
doc_xls

13.03.2015.
Razredni list.xls
doc_xls

18.01.2012.
Stupčani.xls
doc_xls

18.01.2012.
Tortni.xls
doc_xls

25.10.2012.
dodatne lekcije.pdf
doc_pdf

15.10.2012.
DZ-tablica.docx
doc_docx

11.11.2013.
Gušterača.doc
doc_doc

18.11.2013.
Izvještaj za razredno vijeće.docx
doc_docx

25.10.2012.
OBRASCI – pomoć u nastavi.pdf
doc_pdf

18.11.2013.
PIVO.docx
doc_docx

19.11.2014.
ROCK MUSIC.doc
doc_doc

02.11.2016.
Skripta_napredni_word-hr.docx
doc_docx

14.10.2015.
Domaća zadaća.docx
doc_docx

14.10.2015.
LOŠA PREZENTACIJA.pptx
doc_pptx

20.02.2011.
Osnove_programiranja.doc
doc_doc

08.04.2014.
PROGRAMIRANJE.doc
doc_doc

01.03.2011.
programiranje_prezentacije.ppt
doc_ppt

27.05.2015.
Skripta.docx
doc_docx

12.05.2014.
Zadaci algoritmi.docx
doc_docx

26.04.2015.
ZADATCI za DZ do 29.4 .docx
doc_docx

22.10.2014.
2kom_putniciČokolada.pptx
doc_pptx

19.12.2014.
Izrada_multimedijskih_plakata_prirucnik.pdf
doc_pdf

12.01.2015.
Kod.docx
doc_docx

27.05.2011.
prezentacije.pdf
doc_pdf

09.04.2011.
Priručnik.doc
doc_doc

09.02.2009.
QBasic.zip
doc_zip

22.02.2015.
Rezultati ispravka Napredni Word.docx
doc_docx

21.12.2014.
REZULTATI VJEŽBI NAPREDNI WORD.docx
doc_docx

30.03.2015.
Rezultati vježbe Word.docx
doc_docx

04.02.2016.
Domaća zadaća UPITI.docx
doc_docx

04.02.2016.
Knjižnica-VJEŽBE - UČENICI.accdb
doc_accdb

01.06.2016.
DOMACA_ZADACA-UPIT I IZVJEŠTAJ.docx
doc_docx

17.01.2013.
knjižnica-boris.accdb
doc_accdb

20.01.2010.
knjižnica.mdb
doc_mdb

31.01.2013.
Skladište-ponavljanje.mdb
doc_mdb

28.01.2016.
Veza.accdb
doc_accdb

18.02.2014.
Zadaci za ponavljanje-skladište.doc
doc_doc

17.03.2016.
Domaća zadaća WEB SITE Prijatelji.docx
doc_docx

24.02.2009.
Izrada Web stranice-FP.doc
doc_doc

23.05.2014.
Zadatci.rar
doc_rar

08.04.2015.
ZADATCI ZA SAMOSTALAN RAD.docx
doc_docx

15.10.2014.
Baza podataka za zadaću.xlsx
doc_xlsx

14.10.2009.
excel kao baza podataka.xls
doc_xls

28.04.2015.
excel_napredni.ppt
doc_ppt

23.10.2010.
Filmovi_excel kao baza.xls
doc_xls

29.09.2014.
Financijske za učenike.xlsx
doc_xlsx

02.10.2014.
Financijske_za_zadacu.xls
doc_xls

14.10.2009.
funkcije za rad s bazom1.xls
doc_xls

22.10.2011.
Ponavljanje-Filtriranje-products.xlsx
doc_xlsx

26.10.2013.
Ponavljanje pred ispit-3kom.xls
doc_xls

14.06.2016.
Skripta napredni Excel-funkcije.doc
doc_doc

26.09.2009.
vježba-funkcije-3kom.xls
doc_xls

22.10.2014.
Zadaci_za_ponavljanje.xls
doc_xls

27.09.2010.
Za vježbu-matstatlog-funkcije-3kom.xls
doc_xls

27.04.2016.
Projektni 3kom 2015_16.docx
doc_docx

21.02.2015.
ZADATAK ZA DOMAĆU ZADAĆU-publisher.docx
doc_docx

05.11.2012.
INFORMACIJSKI SUSTAV.ppt
doc_ppt

08.11.2011.
Internet za nastavu.doc
doc_doc

26.01.2009.
POWERPOINT I INTERNETHR-odrasli.doc
doc_doc

30.01.2009.
Tjestenine.doc
doc_doc

preskoči na navigaciju