Sudjelovanje na Kamelija kupu i Danima hrvatskog kulinarstva
Učenici 3. razreda turističko-hotelijerskog komercijalista Kristijan Babić i Mia Sudarić sudjelovali su od 20. do 24.11. na manifestaciji „Kamelija kup i Dani hrvatskog kulinarstva“ u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza i Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Na ovom velikom događaju koji je organiziran pod pokroviteljstvom HKS-a, Podravke, Dukata, Veleučilišta Aspira, Dora trgovine, Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice. U središtu natjecanja bilo je i 13. natjecanje učenika Kamelija kup organizirano u okviru projekta RCK VirtuOS na kojemu je sudjelovalo više od 20 srednjih strukovnih škola koje je predstavljalo 65 učenica/učenika i njihovih 48 mentorica/mentora u disciplinama Kuharstvo, Slastičarstvo i Posluživanje te su uspješno prezentirali usvojena znanja i vještine te odmjerili snage s najboljima. Naši su se učenici natjecali u kategoriji Kuharstvo u kojoj su morali prigotoviti hladno predjelo od šarana, kao glavno jelo svinjski lungić , a tema deserta je bila jabuka i suha šljiva. Ovaj je događaj za nas bio vrlo poučan, zanimljiv te ujedno i prilika da pokažemo što smo do sada naučili kao i prilika da neprestano učimo i usavršavamo se. U prilogu su fotogtrafije.
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |