preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2019.

Ukupno: 173049
Ovaj mjesec: 1590
Danas: 4
Školske pčele medarice

INA Zeleni pojas- Školske pčele medarice

Srednja škola Donji Miholjac prijavila je na  natječaj Zeleni pojas 2016. projekt "Školske pčelice medarice" koji je nakon detaljnog vrednovanja  pristiglih projekata na ovogodišnji natječaj Zeleni pojas, stručna komisija odabrala među 17 projekata koji će biti provedeni u nadolazećem razdoblju uz financijsku podršku Ine.


NAZIV PROJEKTA:  Školske pčele medarice

NOSITELJ PROJEKTA. Srednja škola Donji Miholjac

PARTNERSKE USTANOVE: Poljoprivredni fakultet Osijek, prof. dr.sc. Zlatko Puškadija i OPG Božić, Zvonimir Božić

VODITELJ PROJEKTA:  Ilija Obradović

VRIJEDNOST PROJEKTA: 12.963,14 kuna

CILJ: Cilj projekta je aktivno uključiti što veći broj učenika u edukacijske i provedbene aktivnosti kako bi osobnim doprinosom mijenjali navike i spoznaje o nužnom očuvanju prirode te da bi nam najosjetljivija bića vratila najbolje iz prirode…zdravlje u obliku meda.

KRATAK SAŽETAK: Med je i najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Proizvodnja meda je i okosnica ove projektne ideje koja obuhvaća edukaciju učenika Srednje škole Donji Miholjac osnovama pčelarstva kroz izborni predmet. Projektnim aktivnostima obogatit će se već postojeći školskom vrtu u kojem je zasađeni voćnjak, povrtnjak, začinski i ljekoviti vrt. Ovu strukturu vrta idealno će ispuniti košnice pčela zajedno sa već izrađenim hotelom za kukce. Briga o košnicama i pčelama provodit će se u uskoj suradnji s projektnim partnerima, Poljoprivrednim fakultetom Osijek i pčelarima bogatog renomea donjomiholjačkog kraja.

PROJEKTNE AKTIVNOSTI: Projektne aktivnosti usmjerene su na edukaciju i širenje interesa za pčelarstvo. Povećanom upotrebom pesticida pčele su postale jedna od najugroženijih vrsta i neophodno je mijenjanje navika kako sadašnjih tako i budućih ratara i voćara. Edukacijom i praktičnom brigom za košnice, saće i rojeve učenicima će se pružiti uvid u rad pčelara, ali i spoznaja o nastanku i vrijednim nutritivnim bogatstvima meda i mednih proizvoda. Bliskom suradnjom sa stručnjacima, najuspješnijim medarima, kako donjomiholjačkog kraja tako i Hrvatske, nastojat će se promicati kultura i običaj proizvodnje meda.  Najveću odgovornost u širenju projektnih ideja i postignuća  ima učenička zadruga koja će vlastitim proizvodima približili mednu proizvodnju vršnjacima i svima zainteresiranima.

MJERLJIVI REZULTATI: provedba nastave iz izbornog predmeta predmeta Pčelarstvo, održane tri edukacijske radionice, održana tri partnerska sastanka, provedeno 40 sati brige za košnice i rojeve, na dva lokalna sajma predstavljeni medni proizvodi                

                                              Voditelj projekta: Ilija Obradović, mag.ing.agr.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nenad Perić   datum: 28. 11. 2016.

UPISI


Informacije 2022./23.


Društvene mreže

   


Oglasna ploča

Vremenska lenta


e-Dnevnik


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


TražilicaKatalog knjižnice


Dan škole 31.5.2021.

  

Kliknite na video i foto izložbu


CARNet vijesti
preskoči na navigaciju