2019-03-05 19:07:23

Stručna ekskurzija u Osijek 2.ožujka. 2019.

Učenici naše škole iz područja poljoprivrede, ekonomije i trgovine te strojarstva su na jednodnevnoj stručnoj ekskurziji u pratnji nastavnika Mladena Maroslavac, Sandre Matković, Lovorke Muminović i Ivana Kiš posjetili, razgledali i upoznali kulturne i turističke znamenitosti grada Osijeka kao glavnog grada i središta naše županije.

 

 

Posjetili su staru gradsku jezgru Tvrđu gdje se je održavao sajam antikviteta, zatim središte grada sa konkatedralom, te 26. Sajam poljoprivrede i prehrane i 20. Obrtnički sajam, a nakon toga trgovački centar Portanova. Osim toga učenici zanimanja prodavač posjetili su i trgovački lanac Metro gdje su uz stručno vodstvo upoznali organizaciju i funkcioniranje ovog veleprodajnog centra.

Cilj je bio promicanje poljoprivredne proizvodnje, proizvoda, usluga i tehnologija u proizvodnji i preradi hrane, jačanje ruralnog razvoja, te podrška ukupnom gospodarstvu naše regije. Prodavači su upoznali funkcioniranje i način poslovanja trgovina i odradili zadatke koje su dobili od svojih profesora. Zadani cilj je i ostvaren jer su učenici upoznali način promoviranja, nove proizvode i tehnologije, te izrazili svoje općenito zadovoljstvo ovom stručnom ekskurzijom.
Koristi od stručne ekskurzije su povezivanje znanja iz stručnih predmeta (poljoprivredne, ekonomske i strojarske skupine) sa općim predmetima (povijest, geografija, hrvatski jezik, tržište i dr.).

 

 


Srednja škola Donji Miholjac