2019-05-08 10:01:41

U našu školu stigao „Ruksak pun kulture“

                U sklopu programa „Ruksak pun kulture“, profesorica s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Ines Matijević u našoj je školi održala likovnu radionicu za šesnaestero naših učenika. Asistirale su joj njene tri studentice.

                Nakon teorijskog uvođenja u radionicu u kojem se kroz dijalog s učenicima govorilo o kompoziciji i redefiniranju likovnih djela, učenici su imali priliku izraziti svoju kreativnost. Svaki je učenik odabrao dvije fotografije poznatog umjetničkog fotografa Toše Dabca te su prostornom redefinicijom njegovih fotografija stvarali nova umjetnička djela. Učenici su izrezivali likove i ostale elemente fotografija i slagali ih u „akvarije“. Jedna je učenica zatim objasnila što njen rad predstavlja, a ostali su učenici potvrdili da i njihovi radovi imaju određeni smisao.

                Program „Ruksak pun kulture“ financira Ministarstvo kulture, a cilj je promicanje kulture i umjetnosti u mjestima u kojima kulturna događanja nisu dostupna ili su dostupna u manjoj mjeri. Naša škola jedna je od škola odabranih za provođenje ovog programa.  

                Fotografije s održane radionice možete pogledati na poveznici: 

http://ss-donji-miholjac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=326


Srednja škola Donji Miholjac