2019-05-10 11:46:33

Kakva majka, takva kći

U sklopu programa KD „Smješko“ i zaklade „Hrvatska za djecu“ dana 8. svibnja 2019. u kinodvorani izvedena je predstava za učenike srednje škole Donji Miholjac „Kakva majka, takva kći“. Trajala je 50 minuta  te je nakon predstave slijedila kratka anketa s učenicima, o tome koliko čitaju i koliko znaju o Mariji Jurić Zagorki te koliko često posjećuju kazališta. Predstava je bila za publiku 15+ te je govorila o djetinjstvu i mladenačkim danima Marije Jurić Zagorke. Prati turbulentan život nje i njezine majke te je nastala korištenjem arhivske građe te biografskih zapisa. U predstavi su glumile Mia Krajcar (Marija Jurić – Zagorka) i Mirta Zečević (Josipa Jurić rođ. Domin).

Za ulogu majke Josipe Jurić,Mirta Zečević  nominirana je za 25.nagradu Hrvatskog glumišta-najbolja umjetnička  ostvarenja –glavna dramska uloga.

Na 25. Festivalu glumca u Vinkovcima predstava je dobila izvrsne kritike.

„11.Glumište pod murvom“, Skradin: stručni ocjenjivački žiri dodijelio je predstavi nagradu za najbolju predstavu festivala te nagradu za najbolju žensku ulogu objema glumicama Miji Krajcar i Mirti Zečević zbog izuzetne glumačke sinergije.

Fotografije s predstave pogledajete na slijedećem linku.

                                                         Paula Prološčić, 2. OG


Srednja škola Donji Miholjac