2019-05-22 09:19:38

OSVOJENA SREBRNA MEDALJA NA MEĐUŽUPANIJSKOJ IZLOŽBI INOVACIJA

          Dana 16. svibnja 2019. u Ivanić-Gradu održana je 6. međužupanijska izložba inovacija „I3G“. U suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, organizira je Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, a okuplja nadarene učenike i studente iz cijele Hrvatske te inovativne poduzetnike. Ove godine s inovacijama se predstavilo tridesetak srednjih škola, osam fakulteta i desetak gospodarstvenika.

          Izložba je bila natjecateljskog karaktera. Na izložbi je naša škola predstavila sortirer i drobilicu oraha te zarezivač kestena, koje je osmislio učenik 2. razreda automehaničara Florian Josip Stanić, uz pomoć svog mentora, nastavnika Zdravka Ovžetskog te osvojio srebrnu medalju. Čestitamo i želimo im još uspješnih izuma!

          Izložba inovacija „I3G“ pokrenuta je kao platforma za razvoj inovativnog razmišljanja i pristupa u osmišljavanju novih proizvoda. Tijekom proteklih godina postala je jezgrom okupljanja mladih i inovativnih osoba koje povezuje ljubav prema tehničkoj kulturi, inovacijama, poduzetništvu, kao i stalna želja za novim znanjima i uspjesima.


Srednja škola Donji Miholjac