2019-07-12 22:54:00

Predstavnik Srednje škole Donji Miholjac Luka Joo osvojio izvrsno 2. mjesto na Županijskom natjecanju orača osječko - baranjske županije u kategoriji plugova ravnjaka!!!

U petak, 12. 07. 2019. godine, na poljoprivrednim površinama OPG - a Krešimira Kožića iz Donjeg Miholjca, održano je 16. Županijsko natjecanje orača osječko - baranjske županije na kojem je predstavnik Srednje škole Donji Miholjac, učenik 4. razreda poljoprivrednih tehničara Luka Joo, osvojio izvrsno 2. mjesto u kategoriji plugova ravnjaka odmah iza višestrukog  županijskog prvaka i državnog viceprvaka Mihaela Sklizovića iz Rakitovice!

Ovo je prvi puta da se u natjecanju orača okušao učenik Srednje škole Donji Miholjac, a ovaj izvrstan rezultat Luka Joo postigao je pod mentorstvom nastavnika strukovnih predmeta i praktične nastave poljoprivrede Dragana Kopića, mag. ing. agr. natječući se u kategoriji oranja plugovima ravnjacima.

Osim u samom natjecanju, učenici Srednje škole Donji Miholjac uvelike su pomogli i u samoj organizaciji natjecanja tako što su zajedno s predstavnicima Udruge natjecatelja u oranju osječko - baranjske županije odradili sve predradnje (izmjera i obilježavanje natjecateljskih parcela, organizacija izložbenog prostora, organizacija prijevoza opreme, uređivanje parkirališnog prostora, postavljanje šatora...) da bi se natjecanje pravilno provelo.

Prije samog natjecanja učenici naše škole sudjelovali su u radionici na temu "Oranje" koju je vodio trener reprezentacije orača Siniša Hrgović, dipl, ing. agr. na kojoj su se mogli upoznati sa svim detaljima natjecateljskog oranja, a koja je provedena u srijedu 10. 07. 2019. (teorijski dio) i četvrtak 11. 07. 2019. (praktični dio na oranici).

Za sudjelovanje u cjelokupnoj manifestaciji pohvaljuju se učenici  Ivan Rajninger (1. Agro), Fabian Josić (1. Agro), Marin  Popović (1. Agro), Mario Miketek (3. Br), Petar Žigmundić (4. PT) i Luka Joo (4. PT)!

"MALI TRAKTOR + JOŠ MANJI PLUG = VELIKI USPJEH"

Učenička zadruga "Celestina" također se uspješno predstavila na izložbeno - prodajnom dijelu manifestacije gdje je predstavila široku paletu svojih proizvoda.

 


Srednja škola Donji Miholjac