preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2019.

Ukupno: 173491
Ovaj mjesec: 2032
Danas: 8
ERASMUS+ KA1 Makeover razreda

eAssesment-assessment of/for learning with digital tools

Još jedna mobilnost u sklopu projekta “ Classroom makeover” održana je od 13. Do 19. Ožujka 2022. u Funchalu, Madeira. Na tečaju je sudjelovala nastavnica engleskog I njemačkog jezika Karolina Dasović a organizator tečaja je bio Euneos. Tema tečaja je bilo e- vrdnovanje uz pomoć digitalnih alata. Tečaj se održao u prostorijama University of Funchal, Technopolo u Funchalu. Predavači su bili Mart Lanpeere i Hans Poldoja sa sveučilišta u Talinu. Na tečaju je sudjelovalo ukupno 32 sudionika iz Bugarske, Rumunjske, Francuske, Njemačke, Španjolske, Belgije, Islanda, Litve i Hrvatske.Još jedna mobilnost u sklopu projekta “ Classroom makeover” održana je od 13. Do 19. Ožujka 2022. u Funchalu, Madeira. Na tečaju je sudjelovala nastavnica engleskog I njemačkog jezika Karolina Dasović a organizator tečaja je bio Euneos. Tema tečaja je bilo e- vrdnovanje uz pomoć digitalnih alata. Tečaj se održao u prostorijama University of Funchal, Technopolo u Funchalu. Predavači su bili Mart Lanpeere i Hans Poldoja sa sveučilišta u Talinu. Na tečaju je sudjelovalo ukupno 32 sudionika iz Bugarske, Rumunjske, Francuske, Njemačke, Španjolske, Belgije, Islanda, Litve i Hrvatske.


Jedan dio tečaja bio je teorijski gdje se govorilo o tome što je to e-vrednovanje i kako i kada ga pravilno i smisleno uvrstiti u nastavni proces.  Govorilo se o razlikama između vrednovanja za učenje i kao učenje uz uporabu digitalnih alata. Jedna od tema je bila i uporaba e-portfolia za vrednovanje te dizajniranje e-testova.

Drugi dio tečaja se bazirao na predstavljanju i  upoznavanju s različitim digitalnim alatima koji se mogu koristiti za vrednovanje. Predavači su tako prvo predstavili platforma za rad Moodle, TAO I Google classroom. Zatim su pokazali alat za kreiranje I pisanje blogova (Wordpress). Za dizajniranje interaktivnih zadataka za vrednovanje predstavili su alat H5P. Nadalje govorilo se i o digitalnim značkama za vrednovanje (Open Badges) a sudionici su imali priliku kreirati vlastite digitalne značke u digitalnom alatu Open Badges. Jedna od tema je bila kreiranje rubrika za vrednovanje pa su tako sudionici mogli isprobati alat QuickRubric za kreiranje rubrika. Osim toga svaki sudionik je predstavio jedan digitalnih alat koji se također može koristiti za vrednovanje što je bio primjer dobre prakse I razmijene informacija.

Osim ovoga, moglo se puno toga čuti i naučiti o obrazovnim sustavima iz drugih zemalja, svi sudionici su predstavili svoje škole a zadnji dan tečaja je bila prilika za izradu projektnog plana u timovima. U popodnevnim satima razgledao se grad Funchal, uživalo se u njegovim ljepotama te ukusnoj hrani i delicijama uz zvukove Fado glazbe. Jedan dan bio je organiziran izlet po cijelom otoku, gdje smo imali priliku upoznati sve različitosti ovog predivnog otoka. Posjetili smo mjesta Santana, Sao Vicente, Porto Moniz, šetali smo levadama do najvišeg balkona s predivnim pogledom Ribeiro Frio. Neizostavni dio iskustva je bio  Atlantski ocean i njegovi prirodni bazeni , vožnja Telefericom do botaničkog vrta te muzej Christiana Ronalda.


Izvor: Karolina Dasović

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Kristina Kaučić   datum: 22. 3. 2022.

UPISI


Informacije 2022./23.


Društvene mreže

   


Oglasna ploča

Vremenska lenta


e-Dnevnik


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


TražilicaKatalog knjižnice


Dan škole 31.5.2021.

  

Kliknite na video i foto izložbu


CARNet vijesti
preskoči na navigaciju