U petak, 6. lipnja 2025., u sklopu ovogodišnjeg Preventivnog programa, učenici 3.THK u suradnji s nastavnicom Ivanom Plešom i psihologinjom Tamarom Gazdek Bertić pripremali su zdravije varijante obroka pa se tako na stolu našla zobena kaša uz dodatak cimeta i šumskog voća, 3 vrste tortilja (pšenično, raženo i kukuruzno brašno) koje su bile punjene povrćem, prepečenac s avokado namazom, kao i chia sjemenke sa šumskim voćem i bananom. Učenici su imali prilike isprobati i kako napraviti zdraviju varijantu sladoleda pomoću aparata za pravljenje sladoleda kojeg smo kupili upravo pomoću sredstava iz Preventivnog programa. Delicije su imali priliku isprobati i učenici i nastavnici škole. Također, u sklopu Preventivnog programa, učenici 2. THK izradili su plan prehrane kroz dva tjedna sa zdravim i izbalansiranim obrocima, a provedena je i anketa o prehrambenim navikama među 1. i 2. razredima. Ovim aktivnostima učenici su na kreativan i praktičan način usvojili znanja o važnosti uravnotežene prehrane te doprinijeli stvaranju zdravijih životnih navika u školskoj zajednici.





