Naši su učenici 2.THK te 1.i 3.AGRO međurazrednom i međusektroskom suradnjom realizirali osmišljene aktivnosti u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane. Namirnice iz lokalnih vrtova pripremili su u tradicionalnim jelima sa dodacima zdravije varijante….tako su grahu i kotlovini pridodani prilozi heljde, slanutka te integralni kruh i kruščići sa bundevom. Prova je obogaćena školskim pekmezom, a štrudla jabukama. Osim pripreme jela, učenici su u timovima izradili edukativne letke i prezentacije o zdravoj prehrani i održivoj poljoprivredi, te naučili pripremu bio enzima od ostataka voća i povrća koji se koristi kao organsko gnojivo ili sredstvo za čišćenje. Naučili su način izrade kalcijevog gnojiva od ljuske jajeta. U prekrasnom jesenskom ugođaju školskog vrta upriličen je piknik te evaluirane aktivnosti. Koordinatorice školskog projekta su nastavnica Kornelija Sabolek i Ivana Pleša sa timom Dinko Puljić, Marijana Molnar te psihologinja i pedagoginja. IZVOR: Mirta Grozdanić Falamić, pedagoginja.