preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored

   

Vježbeničke tvrtke

QuiWedd i Tippy

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2019.

Ukupno: 32158
Ovaj mjesec: 3853
Danas: 73
Vijesti

TERENSKA NASTAVA – 2. LABUS SAJAM NA FERIT-u OSIJEK

          Dana 21. rujna 2018. godine učenici 4. razreda opće gimnazije: Gabriel Veselovac, Josipa Krnjeta, Lovro Micek, Nikola Andračić i Luka Pavošević  te 3. razreda opće gimnazije: Lucija Falamić i Ivan Ovcin pod vodstvom profesorice Kristine Veselovac i u pratnji profesora Marijana Tadića posjetili su LABUS  sajam u Osijeku. Prisustvovali smo prezentacijama na izložbenim štandovima,  prezentacijama u laboratorijima Kampusa  te smo sudjelovali u specijaliziranim radionicama.


          Prisustvovali smo na prezentacijama ovih izložbenih štandova: Fizikalne mozgalice, Prezentacija 3D printanja, Računalne igre, Emotivni android, Arduino mix, CROsolar, Slavonska STEM evolucija. Kroz izložbene štandove provela nas je  Barbara Strišković, bivša učenica naše srednje škole i sadašnja studentica FERIT-a.

          Od prezentacija u laboratorijima Kampusa prisustvovali smo kod: Prisilnog titranja elektrostatskog njihala, Ekvipotencijalne plohe, Specifičnog naboja elektrona, Optike s laserskim pokazivačima, Rekonstrukcije hodnika FERIT-a u virtualnoj stvarnosti i Svjetlosti rijetkih zemalja: spektri štedne, led i obične žarulje.

          Učenici su sudjelovali u sljedećim specijaliziranim radionicama: Izrada elektroničkog sklopa, Izrada aplikacije za android platformu i Uvodne radionice korištenja IRIM-ovih tehnologija.

 

          Dojmovi učenika:

Lucija Falamić: "FERIT-ov LABUS sajam posjetila sam već drugu godinu zaredom i oduševila sam se ponovno.  Organizacija sajma je na vrlo visokom nivou i svake godine organizatori ulažu puno truda u nastojanju da osmisle zanimljive radionice koje će potaknuti interes kod nas učenika za fiziku, računalstvo i informatiku. Također, imamo mogućnost upoznati se i razgovarati s brojnim studentima i profesorima s tog fakulteta i na taj način dobiti informacije koje će nam biti korisne pri odabiru studija. LABUS sajam vidim kao priliku da primijenim znanje stečeno na nastavi fizike te steknem neka nova znanja koja će mi sigurno koristiti u daljnjem obrazovanju. Svima koji gaje interes za navedena područja preporučujem da posjete sajam."

Ivan Ovcin: "Na FERIT-u mi se jako svidjelo, izrađivali smo elektronički sklop, lemili, upoznali se s virtualnom stvarnošću i ostalo. Put je bio dobro organiziran kao i radionice na koje smo otišli."

Josipa Krnjeta: “Budući da sam ove godine prvi put posjetila LABUS sajam, oduševljena sam svim viđenim, ali mi se, naravno, najviše svidjela radionica na kojoj sam bila. Na radionici na kojoj sam sudjelovala bio je cilj napraviti elektronički sklop odnosno ,,Prekidač na pljesak". Ova radionica pomogla mi je shvatiti način rada samog elektroničkog sklopa i pojedinih komponenti te sam također naučila koristiti multimetar. Sve u svemu, radionica mi se jako svidjela i rado bih ju ponovila.“

Luka Pavošević: “Sam koncept sajma mi se vrlo sviđa. Dopušta učenicima da sami rade, uče na svojim greškama uz stručnu pomoć. Radionice na kojima sam sudjelovao su bile odličan uvod u programiranje i robotiku, vrlo su dobro osmišljene za početnike pa su se i učenici koji nikad nisu programirali vrlo lagano snašli. Radionice na interesantan način privlače učenike fizici, matematici, programiranju i informatici.“

Lovro Micek:“Posjetili smo 2. LABUS sajam na FERIT-u u Osijeku. Sudjelovali smo u IRIM radionici, a nakon toga smo naučili kako izraditi vlastitu Android aplikaciju. IRIM mi je bila zanimljivija radionica jer smo na njoj programirali robota kako smo željeli. Na Android radionici naučili smo puno, ali je za nju bilo namijenjeno premalo vremena i nismo stigli isprobati ono što smo napravili.“

Gabriel Veselovac:“Sudjelovao sam na "Radionici tehničkih vještina: izrada prekidača na pljesak" i bilo je vrlo zanimljivo jer smo bili u stanju sve samostalno napraviti (uz, naravno, pomoć demonstratora). Prvo smo se upoznali s komponentama (dijelovi sklopa, što čemu služi i slično) te je nakon toga uz upute svatko izradio svoj prekidač. Osim toga, prisustvovali smo raznim takoreći "mini" radionicama (štandovima) gdje su bile prikazane razne tehnološke inovacije: od jednostavnih igara, kvizova i programa pa sve kompliciranijih isprogramiranih sklopova, robotike i sličnog. Najviše mi se svidio upravo rad na ovakvim radionicama, gdje za razliku od uobičajene nastave, sami možemo nešto napraviti, praktičnim radom razumjeti i usto dobiti vrijedno iskustvo. Osim radionica zanimljivo je bilo i putovanje te druženje. "

Nikola Andračić:“Ovogodišnji je LABUS sajam imao vrlo zanimljive radionice. Pohađao sam dvije i vidio sam neke radove otprije. Na prvoj radionici programirali smo robota preko arduina. Robot je morao preći određeni put. Naš je još na kraju odsvirao Odu radosti. Na drugoj radionici izrađivali smo android aplikaciju. Izrada je bila vrlo zahtjevna. Bez nekog predznanja teško je razumjeti radnje u programu. Kako god, ovogodišnji labus bio je zanimljiv i poučan.“

Fotografije možete pogledati na poveznici:

http://ss-donji-miholjac.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=306

 


Izvor: Kristina Veselovac, prof.

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Azenić Mikulić   datum: 2. 10. 2018.

Oglasna ploča

Nastava na daljinu

    

    Linkovi za materijale dostupne na Agenciji za strukovno obrazovanje


Društvene mreže

  


e-Dnevnik

 


Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Tražilica

WEB stranice

       


Katalog knjižnice


CARNet vijesti
CARNET
22.05.2020. 12:03
INFO Otklonjene poteskoce – Zadar, Sibenik, Karlovac
Postovani, Danas, oko 11:15 sati ponovno je uspostavljena mrezna povezanost od Zagreba prema Zadru, Sibeniku i Karlovcu. S postovanjem, — Mrezni operativni centar (Network Operations Center – NOC) Odjel mrezne ... The post INFO Otklonjene poteskoce – Zadar, Sibenik, Karlovac appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju