preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2019.

Ukupno: 308171
Ovaj mjesec: 2802
Danas: 161
Vijesti

Humanitarne aktivnosti školske zadruge Celestina

Humanitarna je sekcija školske zadruge Celestina do sada provela niz aktivnosti i na taj način podržala UNICEF-ov program, Marijine obroke i Hrvatski Caritas.

Naša je škola uključena u UNICEF-ov program Škole za Afrike koji pomaže obrazovanju djece kroz školski pribor, izgradnju škola i edukaciju nastavnika. Uplatili smo 268,00 eura za ostvarivanje programa.

Marijini obroci osiguravaju školske obroke i omogućuju gladnoj djeci da dođu u školu. Samo 22 € dovoljna su kako bi jedno dijete primalo obroke na mjestu obrazovanja tijekom cijele školske godine. Uplatili smo 132,00 eura i tako prehranili šestero djece škole u Zambiji koja se zove “Donji Miholjac – Sveti Mihael“.

Podržali smo i Nacionalni humanitarni program Hrvatskog Caritasa Za 1000 radosti - Na strani dobra. Rado smo se odazvali kupnji narukvica te smo dobrovoljnim prilogom prikupili 100,00 eura za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj.


UNICEFOV PROJEKT

Humanitarna sekcija ŠZ Celestina i ove se školske godine uključila se u UNICEF-ov program Škole za Afriku gdje mladi diljem Hrvatske uče o pravima i stvaraju mogućnosti za najranjiviju djecu Afrike.

Obilježili smo Svjetski dan Unicefa 10. prosinca 2023. održavajući radionice kroz cijeli mjesec. Organizirali smo topli obrok za veliki odmor. Učenici 4. OG, 3. OG, 3. SRT, 2. THK i 3. THK slagali su sendviče u našoj kuhinji uz pomoć profesorica Tonke Šapina, Goranke Lengyel Komušanac, Kristine Veselovac i Tomislava Dolančića. Naša poljoprivredna sekcija i profesor Mladen Maroslavac osigurali su nam svježu zelenu salatu iz školskog staklenika. Hvala na savjetima i mogućnosti korištenja kuhinje našim THK-ovcima i profesorici Ivani Pleša. Zahvaljujemo našem majstoru Slavku Magušiću koji je osigurao da svježe namirnice dođu u našu školu. Hvala svim učenicima i djelatnicima koji su nas podržali.

UNICEF je poslao prigodne kasice koje smo podijelili po razredima. Zahvaljujemo  učenicima 1. OG, 2. OG, 3. OG, 4. OG,  1. SRT, 2. THK, 3. THK, 2. CNC/CV, 3. PG/CV i njihovim razrednicima Zvonimiru Falamiću, Marijanu Tadiću, Tonki Šapina, Kristini Veselovac, Ljubici Brusač, Goranki Lengyel Komušanac, Ivani Pleša, Ines Vrbešić i Snježani Berke-Maričić.

Kroz navedene akcije prikupili smo 268,00 eura za program Škole za Afriku koji pomaže obrazovanju djece kroz školski pribor, izgradnju škola i edukaciju nastavnika.

MARIJINI OBROCI

    Marijini obroci osiguravaju školske obroke koja mijenjaju živote djece u nekim od najsiromašnijih zajednica svijeta. Obećanje hranjivog obroka dovodi gladnu djecu u učionice, gdje mogu steći obrazovanje i bolje mogućnosti za budućnost. Naši obroci omogućuju gladnoj djeci da dođu u školu te im daju potrebnu energiju za koncentraciju i sudjelovanje u nastavi. Samo 22 € dovoljna su kako bi jedno dijete primalo obroke na mjestu obrazovanja tijekom cijele školske godine.

    Zadnji dan u prvom polugodištu, 22. prosinca, naša škola organizirala je niz aktivnosti za naše učenike i osigurala vrijedne nagrade. Humanitarna sekcija i 4. OG organizirali su Božićni bingo. Simboličnom prodajom listića od 50 centi prikupili smo 45,00 eura.

Humanitarna sekcija svjesna klimatskih promjena pokrenula je prodajnu izložbu „Spore mode“ kako bi educirala naše učenike za ekološku i održivu budućnost. Prikupili smo 60,00 eura. Hvala svim djelatnicima i učenicima koji su podržali akciju, a posebno našoj knjižničarki Ivani Azenić.

Uplatili smo za na račun Marijin obroka 132,00 eura što je omogućilo prehranu šestero djece kroz godinu dana. Taj smo novac donirali školi u Zambiji se zove "Donji Miholjac - Sveti Mihael" koja osigurava obroke za 277 djece.

HRVATSKI CARITAS

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je potporu tradicionalnom programu Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti – Na strani dobra“  koje je ove godine pripremilo narukvice za učenike. U uključivanje učenika najviše su pridonijele profesorice Mirjam Ćosić i Tonka Šapina. Dobrovoljnim prilogom prikupili smo 100,00 eura i tako bili na strani dobra za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj.

Fotografije možete pogledati ovdje


Izvor: Kristina Veselovac, prof.

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Azenić   datum: 21. 2. 2024.

Informacije 2023./24.


Društvene mreže

   


Oglasna ploča

Vremenska lenta


e-Dnevnik


Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Tražilica

Katalog knjižnice


Dan škole 31.5.2021.

  

Kliknite na video i foto izložbu


CARNet vijesti
preskoči na navigaciju