preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored

   

Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 10. 2019.

Ukupno: 61412
Ovaj mjesec: 4263
Danas: 3
Vijesti

Online nastava do kraja 1.polugodišta

Nastava se u Srednjoj školi Donji Miholjac do kraja 1.polugodišta nastavlja po modelu C tj. online na način kako smo ga provodili i proteklih 10-tak dana tako da je teorijska nastava online u stvarnom, realnom vremenu preko platforme Teams prema važećem rasporedu, a praktična nastava se nastavlja odvijati u školi tj.u tvrtkama za razrede koji idu na vanjsku praksu.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 23. 11. 2020. 21:27

NASTAVA OD PONEDJELJKA 23.11.2020.

Poštovani roditelji i učenici,

u ponedjeljak 23.11.2020. nastava u Srednjoj školi Donji Miholjac i dalje se nastavlja po MODELU C (on-line) za svu teorijsku nastavu, a  praktična nastava će se normalno odvijati u prostorijama škole i Poduzetničkog inkubatora Osvit gdje se je održavala i prije prelaska na On-line nastavu i kod poslodavaca prema važećem rasporedu.

Jutarnja smjena idući tjedan B -smjena, a poslijepodnevna A-smjena

Praktičnu nastavu u školi imaju: 2. CNC, 3. CNC i Cvjećari

Praktičnu nastavu u Osvitu imaju:1.CNC/AM, 2.SB i 3. SB

Praktičnu nastavu kod poslodavaca imaju: 2. CNC, 3.CNC, Prodavač

Molimo Vas pratite informacije na stranici jer su moguće promjene od srijede nakon odluke Nacionalnog stožera 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nenad Perić  datum: 20. 11. 2020. 15:41

Časopis InfoNews

Izašao je prvi broj e-časopisa InfoNews. Časopis ima cilj promicati interes učenika i nastavnika naše škole za informatičke teme. Tema ovog broja je Sigurnost na internetu, a možete ga prelistati na priloženoj poveznici.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lovorka Muminović  datum: 19. 11. 2020. 00:48

PU Osječko baranjska donirala vozila našoj školi

Ravnatelj, Nenad Perić preuzeo je 12. studenog tri rabljena vozila od PU Osječko- baranjske za potrebe korištenja naše Srednje škole Donji Miholjac. Radi se o dva Land Rover Defendera i VW kombiju koji će se prilagoditi potrebama škole. Ova hvale vrijedna akcija policijske uprave pokazala se kao izvrsna prilika za nekoliko srednjih strukovnih škola naše županije koje će zasigurno opravdati povjerenje i u svojoj školskoj svakodnevnici koristiti donirana vozila u obrazovne i kompetencijske svrhe. Više u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 12. 11. 2020. 21:48

Intervju povodom Dana hrvatskih knjižnica Vijest ima dokument u privitku

Povodom Dana hrvatskih knjižnica koji se obilježava 11. studenoga, nastavnice Melita Cenbauer Zetaić i Marijana Molnar predložile su svojim učenicima da naprave intervjue s knjižničarkama u Gradskoj knjižnici grada Donjeg Miholjca i sa školskom knjižničarkom SŠ Donji Miholjac.

Nažalost, intervju s „gradskim“ knjižničarkama nije odrađen zbog epidemiološke situacije, već samo sa školskom knjižničarkom Ivanom Azenić. Učenici prvog razreda komercijalista osmislili su pitanja, a sam intervju odradile su učenice drugog razreda SRT-a Dora Jantoš i Dorina Mikulec. Intervju se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 11. 11. 2020. 11:56

Nastava na daljinu

Naša škola od 11.11. (srijeda) do 22.11.2020. odrađivati će on-line nastavu u realnom, stvarnom vremenu odnosno po dnevnom rasporedu. Obveza učenika za vrijeme on-line nastave je potvrđivanje svoje prisutnost na nastavi na početku i na kraju nastavnog sata odnosno perioda kada su na online nastavi kod pojedinog nastavnika. Učenici koji se ne jave u realnom vremenu biti će upisani da su izostali sa nastave. Praktična nastava se također odvija on-line u ova dva tjedna, a vanjska praksa se može normalno odrađivati. Na nastavu ćemo se vratiti 23.11. u jutarnjoj smjeni - B (strojarstvo, poljoprivreda) i poslijepodnevnoj smjeni - A (ekonomija, gimnazija). Nastava će od tada vjerojatno ići po modelu B, što znači da će učenici jedan tjedan ići u školu, a jedan tjedan on-line. O ovom modelu konačnu odluku škola će objaviti naknadno. O ovoj odluci obaviješteni su stožer i dobivena je suglasnost županije.
Molimo učenike te njihove roditelje i skrbnike da za vrijeme online nastave ograniče kretanje i kontakte te ovu situaciju ne smatraju dodatnim praznicima. Moramo ostati odgovorni i svojim ponašanjem kontrolirati nastalu situaciju u našem okruženju. Učenike molimo da ne izlaze u večernjim satima, ne okupljaju se po obiteljskim domovima i privatnim zabavama te shoping centrima i treninzima. U slučaju pojave bilo kojeg simptoma, javite se svojem obiteljskom liječniku.
OSTANIMO ODGOVORNI
  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 10. 11. 2020. 17:48

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - otkrij svoj talent od 9. do 13. 11.2020.

Srednja škola Donji Miholjac će tjedan obilježavanja vještina stečenih u strukovnom obrazovanju obilježiti objavom letka sa preglednom tjednih aktivnosti na facebook profilu škole i u holu škole. Najbolji primjer poticanja i promidžbe vještina stečenih u strukovnom obrazovanju je upravo naša učenička zadruga Celestina koja se bavi proizvodnjom rukotvorina, proizvoda na bazi prerade voća i povrća te začinskog i ljekovitog bilja te meda. Cilj je pokazati kako se u našoj školi stječu kvalitetni nastavni sadržaji koji se primjenjuju u praksi, a radom kroz zadrugu potičemo inovativnost pojedinca s ciljem razvoja prezentacijskih i socijalnih vještina. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 8. 11. 2020. 18:21

Novi broj digitalnog časopisa aktiva ekonomije i trgovine

Zadnjeg dana listopada izašao je prvi broj digitalnog časopisa aktiva ekonomije i trgovine naše škole u školskoj godini 2020./2021. što je ukupno 13. broj od početka njegovog izlaženja. U prvom broju svake godine donosimo novosti vezane za početak školske godine, a tu su i izvješća o aktivnostima i projektima koje realiziraju učenici i nastavnici našeg sektora. Časopis možete prelistati na priloženoj poveznici, a svi dosadašnji brojevi nalaze se u projektima.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 31. 10. 2020. 15:51

CODE WEEK

Sada već tradicionalno u našoj se Školi obilježava Tjedan kodiranja koji smo ovaj put, vrlo uspješno, povezali s Europskim danom jezika ,te našim međunarodnim eTwinning projektom eTw-T-R-A-I-N. U Tjednu kodiranja sudjelovali su  profesori Drago Grgić, Lovorka Muminović, Karolina Dasović, Goranka Lengyel-Komušanac i Kristina Kaučić te učenici gimnazijskog i svih strukovnih usmjerenja naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 25. 10. 2020. 21:11

Maraton čitanja u sklopu Mjeseca hrvatske knjige Vijest ima dokument u privitku

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, a u organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva, dana 23. listopada 2020. odvija se maraton čitanja pod nazivom Minuta za čitanje.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 23. 10. 2020. 09:51

Dvorišna prodaja cvjetnih aranžmana

Dvorišna prodaja cvjetnih aranžmana koje su izradili naši vrijedni učenici cvjećari za blagdan Svih Svetih protječe jako uspješno stoga smo odlučili produžiti prodaju do kraja ovog tjedna! Zainteresirani građani mogu doći u školsko dvorište svaki dan od srijede do petka (21.-23.listopada) od 15 do 19 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 20. 10. 2020. 20:54

Prodaja aranžamana

U našoj školi započela je prodaja aranžmana povodom blagdana Svih Svetih. Učenici cvjećarske struke izrađuju prigodne aranžmane koji se prodaju po povoljnim cijenama. Sljedeći tjedan biti će upriličena dvorišna prodaja spomenutih aranžmana. Svi zainteresirani građani koji žele kupiti aranžmane mogu doći u školsko dvorište u ponedjeljak, utorak i srijedu (19.-21.listopada 2020.) od 15 do 18 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 16. 10. 2020. 13:49

Rezultati županijskoga Natjecanja iz Fizike

U našoj je školi dana 28. rujna održano županijsko Natjecanje iz Fizike. Na njemu je sudjelovalo dvoje naših učenika: Fran Perić i Lucija Knežević. Bivši učenik Ivan Ovcin nije pristupio natjecanju zbog obveza na fakultetu. Učenik Fran Perić, 1. OG (sada 2. OG) zauzeo je 10., a Lucija Knežević, 1. OG (sada 2. OG) 22. mjesto od 24. Učenicima čestitamo na rezultatima koje su postigli i zahvaljujemo im na trudu koji su uložili u pripremu za ovo natjecanje.

                              

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 14. 10. 2020. 14:16

Rokovi državne mature školske godine 2020./21.

Objavljeni su datumi ljetnog i jesenskog roka državne mature koje možete potražiti na priloženoj poveznici. Prvi značajniji datum je 1.prosinac 2020. godine kada počinje rok za prijavu ispita u ljetnom roku i traje do 15.veljače 2021. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 12. 10. 2020. 10:16

Svjetski tjedan svemira 2020.

Učenici 3. razreda opće gimnazije izborne nastave Astronomije i Biologije u četvrtak, 8.10.2020. obilježili su svjetski tjedan svemira. Ovogodišnje aktivnosti prilagođene su epidemiološkoj situaciji. Odabrane su dvije teme: Svemirska odjela i Svemirska hrana. Učenici su pripremili i izložili prezentacije kojima su pojasnili izgled i funkciju svemirskog odijela te razvoj samih odijela tijekom povijesti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 11. 10. 2020. 22:06

Obilježen tjedan cjeloživotnog učenja

Od 5. do 9. listopada 2020. godine učenici 3. razreda komercijalista su različitim aktivnostima obilježili Tjedan cjeloživotnog učenja. Početak tjedan su obilježili uređenjem panoa i podjelom digitalnog plakata povodom Svjetskog dana učitelja, a razrednik Antonio Čmelak je nastavnicima podijelio i prigodan video s fotografijama dosadašnjih obilježavanja dana učitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 9. 10. 2020. 16:14

Rezultati županijskoga Natjecanja iz Hrvatskoga jezika

Dana 29. rujna u našoj je školi održano Županijsko natjecanje iz Hrvatskoga jezika. Na njemu je sudjelovalo troje učenika: Rebecca Mitrović (1.OG), Luka Hat (1.OG) i Stella Tomac (2.OG). Mentorica im je profesorica Marijana Molnar. Na ljestvici konačnoga poretka učenica Rebecca Mitrović zauzela je sedmo (72/90), Luka Hat jedanaesto (67/90), a Stella Tomac izvrsno četvrto mjesto (62/90). Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici na uloženom trudu i ostvarenim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 7. 10. 2020. 18:50

Sretan Svjetski dan učitelja

Srednja škola svim učiteljima, nastavnicima i profesorima čestita Svjetski dan učitelja koji se obilježava 5. listopada. Više o temi saznajte putem digitalnog plakata na ovoj poveznici koji je napravio 3. razred komercijalista, a u školi potražite prigodno uređen pano.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 4. 10. 2020. 16:38

Medena čarolija zdravlja - najbolji suvenir

Još jedan uspjeh Srednje škole Donji Miholjac. Medena čarolija zdravlja, poklon paket učeničke zadruge Celestine na bazi meda proglašen je najbolje ocijenjenim suvenirom na ovogodišnjem ocjenjivanju u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Osijek, u sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj. Za ovaj veliki uspjeh zaslužni su profesorica Kornelija Sabolek i stručni suradnik u nastavi Hrvoje Job!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 2. 10. 2020. 17:46

Profesorica Kristina Kaučić ponovo među 500 najboljih!!!!

S ponosom objavljujemo i čestitamo profesorici Srednje škole Donji Miholjac Kristini Kaučić koja je drugu godinu za redom među 500 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika 2020!!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 2. 10. 2020. 17:35

Europski dan jezika

I ove godine su učenici naše škole obilježili Europski dan jezika, koji se obilježava 26. rujna. Ove godine su se pridružili međužupanijskom programu obilježavanja toga dana, te su učenici 4.OG (izborna nastava) i 4.RT, uz svoje profesorice Karolinu Dasović i Goranku Lengyel-Komušanac, izrađivali digitalne maske koje možete vidjeti i u hodniku škole (pored učionice br.7). Njihove maske mogu vidjeti i svi učesnici međužupanijskog programa, pošto su dio zajedničkog plakata na padletu otvorenog u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Dana jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 29. 9. 2020. 19:23

Sretan Dan grada Donjeg Miholjca

Svim građanima našeg grada, kao i svim učenicima i zaposlenicima čestitamo Dan grada Donjeg Miholjca čije ime nosi i naša škola. Tom prilikom je uobičajeno 29. rujan nenastavni dan koji je ove godine u utorak. Također, dan ranije u ponedjeljak, 28. rujna naša škola je u svom kalendaru odredila kao radni, ali nenastavni dan te će se u skladu s time provoditi samo međužupanijska natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonio Čmelak  datum: 27. 9. 2020. 20:49

Svečana podjela priznanja i nagrada Vijest ima dokument u privitku

U petak 18.rujna u dvorani dvorca Srednja škola Donji Miholjac uz pridržavanje svih epidemioloških mjera održala je svečanost dodjeljivanja nagrada i priznanja najuspješnijim učenicima. Nagrađeni su najuspješniji maturanti po sektorima među kojima je iz sektora ekonomije nagrađen Luka Cvetković, sektora poljoprivrede Petra Birovljević te sektora strojarstva Tin Golub. Za najuspješniju maturanticu programa opće gimnazije te najbolju učenicu škole proglašena je Lucija Falamić. Ravnatelj Nenad Perić podijelio je zahvalnice i prigodne poklone učenicima koji su ostvarili prva tri mjesta na županijskim i regionalnim natjecanjima te njihovim mentorima zahvalio. Javno su pohvaljeni učenici koji su se plasirani na daljnje razine natjecanja ali se zbog epidemiološke situacije nisu održala. Škola se jako ponosi postignućima svojih učenika i uvijek se nastoji dostojno zahvaliti učenicima što svojim radom i postignućima predstavljaju Školu ali naš grad na svim razinama natjecanja.Više fotografija na poveznici u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 21. 9. 2020. 11:42

Pobjednici školskog nagradnog natječaja uručena nagrada Vijest ima dokument u privitku

Učenici Luciji Pavošević, pobjednici nagradnog natječaja pod nazivom „Naslov tvog krimića – prema datumu rođenja saznaj naslov svoje kriminalističke priče“, uručena je nagrada – knjiga i slatki paketić. Ovaj je natječaj objavila knjižnica naše škole povodom „Svjetskog dana knjige i autorskih prava“. Lucija je napisala priču pod nazivom „Tijelo u bazenu“, koja se nalazi u prilogu. Čestitamo joj još jednom i želimo da joj inspiracija za pisanje potraje…

U nastavku možete pogledati fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Azenić Mikulić  datum: 18. 9. 2020. 10:47

Obnovljen status ŠKOLA AMBASADOR EUROPSKOG PARLAMENTA

Naša škola stekla je status Škola ambasador Europskog parlamenta za 2019./2020. godinu, naše vrijedne učenice i učenici status ambasadora juniora, a mi ambasadori seniori Europskog parlamenta. Čestitke projektnom timu i koordinatorici profesorici Kristini Kaučić.

U nikad izazovnijoj školskoj godini – usprkos štrajku, koronavirusu….uspjeli smo!

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 8. 9. 2020. 22:24

Obavijest o prvom danu nastave u novoj školskoj godini Vijest ima dokument u privitku

Nastavna godina započinje 7.rujna. Prvi radni tjedan započinje sa A smjenom (OG,KOM,PROD) u jutarnjoj smjeni.

Za prve razrede nastava počinje u 7:00, a za ostale u 7:45. B smjena (AGRO,CV, ST/RT,SRT,AM,CNC.SB) prvi tjedan ide u poslijepodnevnoj smjeni. Za prve razrede nastava počinje u 13:30, a za ostale u 14:15.

  :: opširnije :: 


objavio: Mirta Grozdanić Falamić  datum: 4. 9. 2020. 12:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

Epidemiološke upute

Društvene mreže

    


Timeline 2020./21.

    


WEB stranice

       


Vremeplov SŠDM


e-Dnevnik

 


Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Tražilica

Katalog knjižnice


CARNet vijesti
CARNET
20.11.2020. 16:11
CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao u najvećoj NATO-ovoj vježbi jačanja kibernetičke sigurnosti
CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao je u jednoj od najpoznatijih i najvećih NATO-ovih vježbi u području kibernetičke obrane - ,,Cyber Coalition 2020", koja se održala od 16. do 20. studenoga. Iako ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao u najvećoj NATO-ovoj vježbi jačanja kibernetičke sigurnosti appeared first on CARNET .

preskoči na navigaciju